Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 988)

samkko 

všechny recenze uživatele

Co od filmu očekáváte to dostanete. Nouze zde není o pořádný gore, akční scéný a hlavně komedii. Film je jedno z nejlepších děl společnosti MARVEL a to možná proto že je v mnoha ohledech jiný. (ono taky moc eRkových marvelovek není). Děj je naprostá klasika (pomsta) a celkový flow snímku odsípá někdy až moc rychle, což je plus. Samotný Deadpool jako postava mi neskutečně přirostla k srdci a to má nejspíš také podíl na mém konečném hodnocení. Na závěr bych ještě zmínil, že první díl se mi líbil mnohem víc. A pokud hledáte více takových filmů kukněte na kick ass. Hodnotím 9/10 ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Skvelá akčná jazda. V dnešnej dobe je to jeden z mála Marvel filmov, ktorý dokáže štát sám na sebe aj bez veľkých znalosti predchádzajúcich filmov. Je tu síce pár odkazov na X-Men sériu ale nestojí to 100% na nej. Skôr mi to prišlo ako, keby tvorcovia chceli len poukázať ku ktorej sérii filmov to patrí. Skvelá komédia pri ktorej aspoň ja som dokázal vypnúť a užiť si ju naplno. Film funguje po každej stránke veľmi dobre a perfektne sa prelína akcia s komédiou a dobrodružstvo s romantikou. Trochu netradičný Marvel film, ktorý proste celú sériu príjemne osvieži. Ako obrovské plus beriem aj to, že si autori nebrali servítky pred ústa a dali Deadpoola ako R-kový film. Film môžem odporučiť, prípadne neodporúčam deťom.   . Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Já se na to původně nechystal, ale ty pozitivní ohlasy mě nakonec zlomily... No, není to tak přepálené jako třeba Crank. V podstatě klasický origin zabalený do toho humoru, co slibovaly trailery. Párkrát se to trefí, častěji ale spíš ne. Ale zas... podstatně lepší než oba spin-offy Wolverinea. ()

filip289 

všechny recenze uživatele

Presne to, čo fanúšikovia Deadpoola po oznámení, ukážkach a traileroch chceli a v čo dúfali. Skvelý Reynolds ťahá celý film a je radosť sledovať to o čo sa on a tvorcovia, scenáristi snažili veľmi,veľmi dlhé roky. Vo filme je kopa hlášok, narážok na všetko možné, kopa momentov netypických pre iné superhero filmy ktoré dajú zabrať brániciam a taktiež sexy Morena Baccarin. Ľudia môžu argumentovať že vo filme nieje až tak veľa akcie ako videli napr. v Avengeroch. Tu si však treba uvedomiť že film mal o cca. tri štvrtiny menší rozpočet ako iné Marvel blockbustery. Akcia je tu podľa mňa ale oveľa zábavnejšia, kedže je v Deadpoolovom štýle. Film taktiež nie je "preplácaný" všemožnými CGI efektami a keď tu už CGI je, tak je využité veľmi dobre a vhodne. Tvorcovia museli taktiež na poslednú chvíľu z rozpočtu upustiť 7 miliónov a to si vyžiadalo ako obeť ďalšie akčné scény. No to, čo z Deadpoola dokázali tvorcovia urobiť aj po takýchto a rôznych iných komplikáciách si zaslúži klobúk dole. Deadpool má ideálnu dĺžku a ukazuje že dobrý komixový film nemusí mať povinne 2-2,5 hodiny. A to hlavné som si uvedomil asi až pol hodinu po premietaní: Nenudil som sa vlastne ani jednu jedinú minútu. Taktiež nesmiem zabudnúť nato že film má najlepšie úvodné titulky vôbec a taktiež aj potitulkovú scénu (už sa teším na Keiru Knightley :) ). A samozrejme nesmie chýbať cameo obľúbeného Stana. Jediným mínusom filmu je možno slabší záporák no aj napriek tomu sa určite oplatí navštíviť kino a podporiť tak tvorcov tejto (v dnešnej dobe preplnenej rôznymi superhero filmami) dosť netradičnej a hlavne strašne zábavnej komixovky. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Bylo to vtipné, bylo to akční a přesto pořád vtipné, bylo to romantické a přesto pořád vtipné a co hlavně, bylo to vtipné. Deadpoola jsem měl vždy rád, i když jsem o něm prakticky nic moc nevěděl. Stačí vědět, že je to sympatický antihrdina, který se s ničím neštve, skvělý hláškař, tak trochu kretén a že dokonale boří šestnácté stěny. A v podání skvělého Ryana Reynoldse je opravdu úžasný. Mimo to, to má i skvělý soundtrack a grafické efekty. Jediná chybka je, že akční scéna na začátku byla až moc nepřehledná. Tak trochu Bay style. Rychlé střihy, které vytvoří nějaký dojem rvačky. Naštěstí to zachraňuje humor. A jen tak by the way... jsem jediný, kdo si myslí, že Ryan je nejlepším superhrdinou vůbec? Chci tím říct, že Green Lanterna zahrál skvěle, Deadpoola z X-men Origins zahrál skvěle a teď i Kapitána Deadpoola zahrál skvěle. ()

D.awi.d 

všechny recenze uživatele

Ono to na 5 hvězdiček určitě není, ale ta pátá, ta je za zásluhy. Je to na krásné 4 hvězdy, chvílema to trošku ztrácí tempo, ale je potřeba nějak ocenit, že někdo takovýhle film natočil. Protože takovéhle filmy jsou potřeba, i když nejsou dokonalé! ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Dávám plnou palbu. Deadpool mě strašně moc překvapil, zapomeňte na všechno co dosud Marvel předvedl, tohle je úplně jiný. Deadpool si dělá prdel z celýho popkulturního světa, dělá si prdel ze sebe, z ostatních superhrdinů, ze superpadouchů zkrátka úplně ze všech a všeho, rozsekává nepřátele na kousky a myslí především pérem. Zábava začíná od prvních sekund a nepoleví až do konce a pokud se vám líbí zábava krvavá a morbidní budete víc jak potěšeni. Jde tu opravdu o drsnej humor a není ušetřeno vůbec nic. Takže tu máme nadupanej, krvavej, sprostej, hláškama a černým humorem nabitej komiksák, kterýho bych zařadil do špičky tohodle žánru. I když jde o jednoduchou kravinku, tak naprostá spokojenost a doufám, že bude další díl. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tak ,režisér nám natočil film podle komiksu a že, se mu to náramně povedlo.Velice milé překvapení,dosti dobrá komediální zábava.Když hercovi moc uspěšně nevyšel Green Lantern,tak alespon mu vyšla vydařeně skvělá podívaná v deadpool.Role herci sedla moc dobře ,takový komický herec se na něho přímo hodí ,když nebudu připomínat na deadpoolovu roli ve wolverinovi ,kde ho uplně zmrvili ,tak tu je přesně vytvořen.A že,film šlape jako hodinky .Dosti skvělé hlášky,uchvatná akční podívaná.Ty různé časové pásma a sem a zase zpátky do filmu pěkně zapadají .I ty zpomalené záběry se do filmu dosti hodily.Ostaní herci ,také překvapili zvláště Gina,konečně sem ji po dlouhé době zase ve filmu viděl,a jeětě nečekané malé cameo od Stan Lee to se parádně povedlo.Fakt skvělá podívaná.Těším se na pokračování.Za mě 80% ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Deadpool je prvá marvelovka, ktorej k dokonalosti nechýba takmer nič. Spomedzi posledných komiksových počinov je najsviežejším a najnápaditejším blockbusterom, aký len v komiksovom univerze mohol vzniknúť. A nielen to - je taktiež tým najzábavnejším filmom, aký som za posledné roky videl. Už od úvodných titulkov prichádza obrovská porcia vulgárneho, nekorektného humoru týkajúceho sa krvi, odseknutých hláv, končatín,sexu a podobne. No humor nie je to, pri čom film aj ostáva - vzťahy postáv fungujú dokonalo, akcia je ohromujúca a hlučná, flashbackový scenár dokonalo svižný a záver doslova ultimátne brutálny. Miller neukrátil netradičného komiksáka o jedinú vec, čo z Deadpoola robí snáď najlepšiu marvelovku v histórii kinematografie. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Zkusím začít jako erudovaný filmový kritik. Deadpool schovává dějovou schématičnost a jednoduchost za efektní audiovizuál, přitom se jedná o klasickou Marvelovskou.......... JDĚTE S TÍM DO HÁJE! Tohle je prostě komiksová, eRková, hláškami a odkazy (Liam Neeson, IKEA, čtyři stěny, Wolverine, Xavier, 127 hodin,... ani jsem to zřejmě všechno nepobral) nabitá lahůdka, při které jsem se popadal za břicho víc, než u většiny amerických ''komedií''. Reynolds si Deadpoola vysnil a je to vidět, protože si to neskutečně dává. Je to v podstatě jeho one-man-show. Akce správně krvavá, přehledná a efekty na ten nízký rozpočet skvělé. Zkrátka druhá kino projekce nutnost! A kritikům vzkazuji - *DICKSHOT* *FACECOCK* ! :))) ()

BrianMorello 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejočekávanější komiksovo-filmová sezona nám oficiálně začala a rozjezd je to hodně originální! Mnoho jsem od filmu nečekal, takže jsem dostal rozhodně víc, než jsem myslel. Bohužel ovšem pouze v rámci jedné kategorie: přidrzlého a občas i přihlouplého humoru. Zde jede film tak neskutečně naplno, že divák nestíhá a řada vtipů mu na poprvé uteče. Jak moc sou vtipné hlášky, které jsem v kině nepochytil, zjistím až s druhým domácím zhlédnutím, ale již teď vím, že „úspěšnost vtipů“ je (imho) tak padesátiprocentní. Příběh průměrný ale zklamala mě především akce. Že je film „erko“ se tak pozná spíše v počtu slova motherfucker za minutu. Brát film jakkoliv jinak než jako čtvrtou stěnu bořící parodii na superhrdiny je asi naivní, ale já chtěl o trochu něco víc. Na druhý díl se však těším, a také bych rád Deadpoola viděl jako součást nějakého týmu, protože jeho interakce s jinými (x-men) postavami je na filmu asi to nejlepší. ()

lksvcr 

všechny recenze uživatele

Deadpool je zpět a lepší než kdy jindy! Tento restart oblíbené komiksové postavy se konečně dočkal provedení skutečného Deadpoola, které si zaslouží. U tohoto filmu jsem se smál doslova od začátku až do konce. Film nabitý hláškami, odkazy, zesměšňujícími poznámky na skutečné lidi a filmy a hlavně se tenhle film nebojí dělat si srandu sám ze sebe, což potvrdily již úvodní titulky. Atmosféra v kině byla dokonalá, bojové komba dechberoucí a příběh velmi slušně odvyprávěný. Za mě sto procent :D ()

elent 

všechny recenze uživatele

Jako jo, prdel to je... ale těch prdelí, čůráků, kurev a mrdání je tam asi až moc... Přesně ta dávka superhrdinství, kterou dnešní děti potřebují. Ti budou jak v sedmém nebi, s pocitem, že krutopřísnější film ještě neviděli. Nejlepší ze všeho jsou uvodní titulky a následná scéna na dálnici. Pak můžete s klidem odejiít, protože už jste prakticky viděli celý film... ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že po té celosvětové kampani nakonec Deadpool nenaplní ambice a očekávání do něj vkládané... Spletl jsem se! A to šeredně! Za mě jednoznačně "Hodnej Deadpool!" a souhlasím s ním, že Ryan Reynolds je špatnej herec. AKTUALIZACE: Ještě, že jsem film viděl nejdřív v původním znění s titulky... Ten dabing je něco příšernýho - jak volba dabérů, tak překlad. A to jsem jeden z těch, co český dabing hodně obhajuje, ale tady je to jeden velký FAIL! - viděl v kině ve 2D s titulky /100%/ ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, protože přestože Marvelovská frančíza je dlouhodobě na vysoké úrovni (až na Strážce Galaxie), tak bych nerad plýtval nejvyšším hodnocením. Pravdou je, že film hrozně rychle uteče, zábava nikdy nekončí a prakticky to nemá hluchá místa. Na druhou stranu je to opravdu jenom zábava. Co oceňuju nejvíc jsou hlášky směrem ke tvůrcům filmu - "produkce si asi nemohla dovolit zaplatit víc jak dva X-Many" :) ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Kdo by ještě před pár měsíci řekl, že se něčeho takového od Marvelu dočkáme. Brali jsme jako velký zlom styl vyprávění příběhu Starlorda, ale Deadpool hranici humoru a především šílenosti posouvá na čtvrtou metu Aka. "Je to tam!". Deadpool je... Ne, neni hrdina to od něj vážně nečekejte. Je to Joker šampónek. Jakým titulem ho ale můžeme zcela jistě jmenovat, je nejoriginálnější a nevtipnější filmová postava historie filmu. I když příběh stojí za starou belu, tak to snadno přehlídnete. Ne, neni to o příběhu, ale právě o scénáři skvěle napsaných postav. Styl vyprávění a střihu kupodivu funguje na rozdíl od mnoha jiných Marvelovských počinů. Deadpool je kvalitní parodie na celý současný film a pokud si kladete otázku zda-li navštívit kinosály kvůli něčemu tak sprostému a brutálnímu, tak vám říkám- Kurva Jo ! 86% ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama