Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poctivá komiksová rubačka. Nebudu nic zastírat: zhruba v půlce filmu dostávají Batman se Supermanem šílenou nakládačku asi od dvaceti různých mutantů (superhrdinů), a je to neskutečná nálož! Bavilo mě to! Nikdy bych si tak kulervoucí scénu ani nedokázal představit, tohle je zněkolikanásobená bitka Singerových X-menů! Jakto, že nikoho již dříve nenapadlo něco tak triviálního, jako spojit dva nejznámější bijce z komiksových políček, a na jednoho z nich vypsat odměnu za dopadení? Tak jednoduchý scénář (a to ještě není vše, vážení), a zpracování je přitom dechberoucí... Nezbývá jen, než se těšit na filmové zpracování - žijeme přeci jen ve 21. století - a třeba takový Snyder by za nemalý peníz celovečerák doufejme s přehledem rád natočil... Tento crossover hodnotím velmi pozitivně, a až na občas slabší animaci (nebyly prachy holt) nemám v podstatě co vytknout. Naprostá spokojenost. Tímto filmem zahajuji mé DCčkové šílenství: již mám v merku cca pět podobných explozivních snímků. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ekonomika je v krizi (hm, jak aktuální..), Lex Luthor zvítězí ve volbách a jako prezident USA slaví jeden úspěch za druhým. Jeho úmysly ale samozřejmě nebudou úplně tak růžové, jak to asi v očích veřejnosti vypadá. Batman & Superman se s ním odmítnou sbratřit a budou tak muset čelit náletům všech možných dalších superhrdinů. A k tomu všemu se k Zemi blíží obří kryptonitový meteorit. / Je to celkem v pohodě. Ale problém č. 1 - nemusím Supermana a jeho svět (kéž by se to celé odehrávalo spíše v temných barvách Gothamu). Problém č. 2 - superhrdiny ve službách Luthora se to tu jen hemží, ale jsou to buď samí nováčci, anebo méně známí svalovci, takže nic moc z toho. Pak mi ještě vadil asijský blbeček Hiro v úplném závěru. Naopak příjemná byla kozatá Power Girl, ono bez ní by to bylo až moc gay. Celkově to není zlý (například po stránce animace super), ale ani nic extra. Člověk by byl řekl, že z kombinace Batmana a Supermana se dá vytěžit víc, a to i v případě animáku... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lex Luthor se stává prezidentem USA a po několika zosnovaných událostech prohlašuje Supermana veřejným nepřítelem a vypisuje na jeho hlavu odměnu. Načež následuje defilé spousty klasických (předpokládám, poznal jsem jich jen pár) DC padouchů a tím pádem i neutuchající řežba, zabírající podstatnou část hodinové stopáže i pitomého finále. Ve výsledku trochu monotónní a přeplácané, v průměrné animaci, ale na druhou stranu v tempu a nenudící. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej nářez. Místy možná až trochu moc. Samotná hlavní zápletka je docela odfláknutá (na Zemi se řítí meteorit, čile náhodou celý z kryptonitu), ale to další rozvětvení, totiž spolupráce Batmana a Supermana, snažících se přijít na kloub záměrům prezidenta (!!) Luthora, který na ně poštval kupu dalších (ne)známých superdravců, už je lepší. Příběh je nadupaný akcí a superhrdiny, a jako takový uletí jako Supermanem vyflusnutý. Škoda, že to bylo místy přeplácané (ironmanovský Luthorův oblek už byl moc). Ale stejně nemůžu jít pod 4. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

894. hodnocený film: Podobná grafika jako Green Lantern a vlastně většina těchhle adaptací na komiksové trháky. Příběh je normální a snad ho i kazí ta přemíra hrdinů a antihrdinů. Jenže Američané to mají rádi a nemyslím teď jenom děti. Rozhodně se ale nedá říct, že by to byl ale takový propadát. To ani náhodou. 3* jsou tedy proto, že ani neurazí a ani nenadchne. 3* ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama