Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

pop.z.pop

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dvakrát jsem si to pustil a dvakrát jsem u toho usnul :/ všichni jsou tam jak ze zpomaleného filmu, chodí pomalu, mluví pomalu, tváří se pomalu, je to fakt divné :/ kulisy taky nic moc, ten falešný sníh a mráz je o ničem, strašně jde vidět, že je to celé ateliérovka. draci chvilku letěli, ovšem bez jediného nápadu a dramatu, jeden drcl do stromu, nic víc....a pak už nevím...no zkusím to ještě jednou ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem ke stále se snižující úrovni tohoto kdysi skvělého seriálu, to mohlo dopadnout i hůř... Jakmile zatlačíte slzu dojetí nad shledáním se starými známými postavami a trochu se zamyslíte, zjistíte, že se v tomto dílu skoro nic nestalo. Jenom tam bylo asi každou minutu potřásání rukou a objímání. Zdejším "pěti hvězdičkářům" doporučuji pustit si první minutu Lásky nebeské, tam se taky spousta postav potkává a objímá, ale za tím následuje ještě dvou a půl hodinový film. Tohle nemělo ani padesát minut. ;-) ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby táto zoznamovačka a stretávka všetkých so všetkými neobsahovala kinoscénu ako vycvičiť draka, znížim hodnotenie. Pre fanúšika príjemné, pre diváka, ktorý by sa na GoT pozrel prvýkrát v tejto epizóde, to bude prázdne a bez invencie, len s pár odhaleniami a motívmi pozdržanými do ďalších epizód. Zdržanlivé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na základě zdejšího enormně nízkého hodnocení, jsem byl připraven opravdu na nejhorší scénář z nejhorších a neočekával jsem nic jiného, než naprostou sračku. Možná taky proto se po zhlédnutí první epizody cítím příjemně překvapen. Nebylo to vůbec špatné. Z předchozích sérií jsem zvyklý na pomalejší rozjezdy, které mnohdy trvají i několik dílů. Tentokrát se všechno rozeběhlo poměrně rychle. Došlo na několik shledání dlouho odloučených a samozřejmě se úvod neobešel bez toho, aby se spolu spousta postav vyspinkala, čímž stvrdili svoji spolupráci. Lehce mě iritují ty dvě Danette duet křepelky a ve skrytu duše doufám, že nebudeme svědky mexické telenovely s naprosto očekávaným a nekonečně trapným vyústěním se společnou incestní vládou, ale že si pro mě tvůrci připraví nějaké milé překvápko a mnohem lákavější scénář, ve kterém všechny postavy pomřou a na trůn usednou tolik očekávané zmrzlé mrtvoly. Na úvodní díl to bylo více než dobré. Trošku trapná byla romantická projížďka na dráčcích. Velice důležitým momentem bylo Jonovo zjištění a svém původu a také shledání hendikepovaného se svým starým "přítelem". Těším se na další díl, který bych si jako ten úplně nejposlednější z celého seriálu mohl užít. Poté už jsem zaregistroval propastný propad hodnocení a sám jsem nekonečně zvědavý, co jej způsobilo, protože zkrátka dosud nevěřím tomu, že se takový seriál dal až takovým hanebným způsobem posrat. Slabší 4 kousky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu proč tady tolik lidí frflá, že se nic zásadního nestalo. V tomto duchu je celý seriál a ano, byla to spíš taková shledávací epizoda, kdy se cesty mnoha postav opět protnou. Navíc je zřejmé napětí, které by mělo gradovat postupně...kdyby to tak nebylo, hned by tady byly komenty, že je to uspěchané a zkratkovité. Sledujeme dějiny sice vymyšleného, ale celého světa. Ty se nedají obsáhnout jen fakty, ale je třeba nasát atmosféru a dát věci do kontextu. A právě to zvládají tvůrci velmi dobře... byť mě to "zdržování" občas taky štve. Nejsem nekritický fanda, ale po té dlouhé pauze jsem rád za každou minutu něčeho nového, co nás posouvá k poslední epizodě. Myslím, že si akce užijeme až, až. Tři armády, tři draci, několik adeptů na krále... . ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama