Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 539)

punco 

všechny recenze uživatele

Nového Terminatora som čakal dosť s obavami ktoré bohužiaľ boli aj na mieste. Celkom šikovný a časti spájajúci scenár bol sprznený Taylorovou réžiou až som chcel miestami plakať. Spomaľovačky a väčšina efektov posobili rušivo, rovnako ako pokulhávala aj muzika. Skutočným pozitívom nakoniec bol samotný zostarnutý Arnie ktorý aj sám utiahol značnú časť filmu....a na Emiliu Clarke sa dalo aspoň pozerať... ()

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Alan Taylor nevie točiť, ale spraviť film ktorý keď už má nejakú dramatickú neakčnú scénu tak je rýchlo znegovaná, alebo nesprávne umiestnená, kde na chémiu medzi hlavnými hrdinami nie je čas a všetko je poňaté ako videoklipové humorné béčko, je už príliš. Necharizmatický Jason Clarke, ako Kyle Reese je zlá kastingová volba, ale chápem že tam chceli niekoho kto bude hovoriť kvázi humorné hlášky čo bude so štýlom filmu charakterovo súhlasiť viac než pološialený vojak cestujúci časom ako bol zobrazený v prvom diely. Hlavný problém filmu je ale v tom že keď tvorcovia rozmýšlajú nad novými nápadmi(Connor nakazený skynetom, viac odlisnych T800) tak sa na ich množstvo a trikové prevedenie zameriavajú viac než aby dávali zmysel alebo aby vôbec bavili, udržiavali tempo v tom filme. Celkom by stačilo len aby zaujali diváka čo i len naznačením, chytrým umiestnením a atmosférou. No čo už čakať od akčného filmu z roku 2015. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Cosi se nám porouchalo v časové linii aneb konečně někomu došlo, že zápletka se strojem vraždícím důvod své existence nebude asi úplně logická... Jenže scénaristé to vzali od základů a tak se zmatený divák dočká úplně všeho, co už ve společnosti terminátorů zažil. Akce je sice dostatek, unikání před nezastavitelným nepřítelem také a A. Schwarzenegger sem tam pronese vhodnou narážku, ale režisér si všímá spíše výstřihu E. Clarke nežli podstatných veličin a J. Courtney prostě nemá charisma, aby to všechno utáhl. Nezbývá tedy čekat, do čeho se bývalý guvernér upgraduje příště a zda nám někdo povolaný zodpoví zbylé otazníky. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Arnold v plné síle. Hláškuje, kření se a opět přijde zpátky. Škoda jen, že u toho zůstalo a já jsem si během sledování klasických hlášek několikrát vzpomněl na absolutní dokonalost druhého dílu. O to víc mě mrzí, že si tvůrci opět nechali zadní vrátka pro již šesté pokračování. ()

rajot 

všechny recenze uživatele

Pokud by měl následovat ještě další díl, doufám, že si Skynet s tim Soudnym dnem trochu pospíší. Absolutně bezcharismatickej Kyle Reese i už navěky slizkej John Connor by už sami o sobě celkem stačili, ale takhle nesmyslně překombinovanou frašku už nezachrání ani Khaleesi poslouchající Ramones. Achjo. ()

Oggy007 

všechny recenze uživatele

Ale jo, co slo jeste vymacknout z nametu Skynet se tady povedlo. Na klasickou jednicku a fantastickou dvojku to sice nema, ale trojce se to prinejmensim vyrovna. Mozna skoda zbytecne slozite casove linie, ale pryc jsou doby, kdy si filmari vystacili s jednoduchosti. Akce bylo dost, hlasky celkem v pohode a hlavne ta nejdulezitejsi "I'll be back" zustala ;-) Jako fanda proste min jak ctyri nedam. ()

KasaK 

všechny recenze uživatele

Tvl, to snad ne tohle! Ani zdaleka ne "obsolete" a výborný Arnie to prostě nezachrání... A dračí čuba z Game of Thrones byl přehmat jak sviň. Tohle je špatný pokus o restart téhle kultovní série. ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že sleduju pilot k TV seriálu, kterej poběží na Nově každou sobotu dopoledne. Úvodních 40 minut je kopie jedničky a dvojky, jen horší. Hrátky s časem mohly do světa terminátora vnést něco nového, to by ale musely dávat trošku smysl. Hudba je místy majestátní, místy jak z romantickýho filmu, celkově je málo dynamická, do filmu tohoto typu se nehodí a pro mě byla až rušivým elementem. Akční scény bez nápadu (navíc vypadají, na můj vkus, až příliš digitálně), mladí herci hodící se do Twillight ságy... Nelíbilo se mi to, ten film je nemastný neslaný, není ani syrový jako jednička, ani komplexní jako dvojka a ani s výborným nadhledem trojky. Tomuhle filmu moc nerozumím, jediné zdánlivé plus je marketingový tah s Arnoldem v hlavní roli. ()

Hanz_knife 

všechny recenze uživatele

Jako za mně dobrý, není to samozřejmě žádná extra bomba, ale solidní béčko s Arniem. Mně to na takový oddech stačilo, rozhodně lepší než ta minulá hovadina. Myslím, že se dá souhlasit s verbalem, je to píárko Arnieho, ale solidní píárko! Má tam spoustu světlých momentů a hlášek, takže proč ne? ()

Jason13 

všechny recenze uživatele

No...že bych si tohle pokračování dokázal někdy zamilovat jako legendární Judgment Day, to asi nehrozí. I když první půlhodinka Genisys vypadá jako jeho solidní remake.. :) Já si ale užil i zbytek filmu, který nabral trochu jiný směr.. Co se týče časových linií, tak v těch sem měl zmatek ještě před tímhle dílem takže fakt netuším kteří scénáristé udělali větší díry.. Arnold mě bavil kdykoliv byl na scéně, zato obsazení Connor/Reese bylo mnohem lepší v Salvation. Celkově jsou u mě tyhle dva poslední díly na stejným levelu (a asi nejen u mě, soudě podle hodnocení..;)). ()

Pjotrik 

všechny recenze uživatele

Terminátor pro mladé...jenže Terminátor nemá být pro mladé. Terminátor je horor. Horor ve kterém všichni utíkají a sípají strachy, protože se na ně řítí vraždící stroj. Tohle chápal James Cameron a taky tak točil. Jeho postavy neuvěřitelně trpí, protože jsou v neustálém ohrožení života. Jeho postavy jsou silné, protože zažili peklo a to je zocelilo. Nemají čas na flirtování ani laciné, uvolněné žertíky. Nemají věci pod kontrolou protože protivník má abnormální inteligenci a sílu. Hlavní hrdinové musí být stále ve střehu a v napětí, protože si s nimi zahrává strach....Víte kolikrát jsem tohle cítil v novém Terminátorovi? Ani jednou. Co je to ze herce? To má být Sára Connor. Taková roztomilá malá dívenka? Proč hraje Kylea Reese tenhle člověk? Kdo to je? V jakém filmu nás kdy zaujal? Je to nuďas!! Takže hlavní postavy jsou Barbi a Nuďas a nepřesvědčivě se nás snaží přesvědčit o tom, že nejsou. Arnold je moc fajn. Tohle je prostě jeho role. Příběh je trošku pomatená časová smyčka, která utahuje sama sebe. Je to škoda, že se dneska filmy točí tak, aby pomrkávali z plátna na teenage diváky. Takový film nikdy nevtáhne. V případě Terminátora Genysis chybí tuna potřebné "dospělé" atmosféry a přesvědčiví herci. 61% ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Pobavil jsem se... a musím říct, že dobře. Nádechem biť tam je remake kultovních scén... to však ani omylem nenavozuje tu potemnělou atmosféru dnes absolutně legendárních prvních dvou dílů. Alternativní minulost i budoucnost byla skvělá volba. Arnold taky perlil.. Určitě lepší snímek jak T:Salvation. Určitě... když tam hraje LOVELOVELOVE Emilia Clarke. A Jai Courtney je též mův oblíbenec. Přeji do budoucna lepší role oběma. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Velká slabota, alespoň pár lehkých vtípků Arního mě zvedlo náladu. Ale tohle nemohli myslet vážně, snad všichni jsou béčkoví, Arnold je B plus. ()

czema 

všechny recenze uživatele

Zlikvidovat několik terminátorů v jednom filmu? Nejvíc mě bavil arnold ten se neohraje. Skynet ztvořil opravdu zlého protivníka. Jen jsem čekal na konec jak to s ním zkoulej. Udivuje mě že chtějí natočit 6. Jasně když to vydělává , ale já bych to už ukončil. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Univerzum Terminator totálne na šrot. Veľmi slabé pokračovanie, bez výrazných momentov, chudák Arnold, že sa na tom všetkom opäť podieľal. Najväčšou slabinou sú tu scenár, nevýrazná réžia a hlavne herci, ktorí sa tu tvária absolútne nepatrične. Toto si táto séria nezaslúžila. ()

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

Tri za zpracovani, ale udelat z connora, hrdiny odboje a legendy co nici roboty, tradce... nvm nvm.. ty casovy paradoxy... to nemohli najit normalni scenar kterej nepotrebuje vysvetleni casovou alternativou kazdych deset minut ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

hodně dobré 4 hvězdičky a za mě vynikající "ukončení" terminátorské ságy. Emilia Clarke je nejen podobná původní představitelce Sarah z Terminátora, ale i skvěle zahrála. Arnie bezva hlásí a akční scény dokonalé. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, pokiaľ sa chystáte pozerať tento film, dôrazne odporúčam vidieť najprv predchodzie časti, minimálne teda prvé dve, keďže inak z tých všetkých časových línií a vysvetliviek budete mať dosť kvalitný miš maš. A teraz k veci. Mojím prvým (a najväčším) sklamaním bol casting, ktorý (okrem Arnieho) po všetkých stránkach zlyhal najhoršie, ako mohol. U mňa, najhoršia voľba, Jason Clarke. Už samotný fakt, že sme sa museli dožiť troch terminátorských filmov, v ktorých postavu Johna Connora hrajú diametrálne odlišní herci, dosť zamrzí, no pokiaľ do role obsadia herca, ktorý sa na to výzorovo a herecky vôbec, ale že vôbec nehodí, to je už na zaplakanie. Ďalšia hrôza je Jai Courtney alias nehybná tvár, pre mňa vrcholne nesympatický herec a čo sa týka samotného hrania, ešte horšie. No a Emilia Clarke, teenagerka-bábika...toto je Sarah Connor?? Ja viem, že po Linde Hamilton sa už takého výkonu nedočkáme a ani ho nemôžeme očakávať, ale čo je veľa, to je veľa. Herecky to v neakčných scénach ešte ako tak zvláda, no v akčných vyzerá chúďatko až smiešne. K filmu ako takému - začiatok, teda cca prvých 20 minút hrozivých. V tom nesprávnom slova zmysle. Na začiatku to vyzerá, že sa tvorcovia snažia napodobniť atmosféru z prvých častí Terminátora, no verte mi, jeden záber na detského koníka s naskladanými troma ľudskými lebkami atmosféru nezrobí. Následne sa po prvýkrát stretneme s oboma mužskými hercami (čo mne hneď aj pokazilo náladu) a užijeme si trochu toho okato umelého nadšenia, ktoré sa okolo Connora deje. No a zaklincujú to upravenou fotkou Sarah Connor z jednotky, ktorú dostal do daru Reese - keď som tam uvidela vtesnanú Clarke, vážne som sa rozosmiala. Až potom sa to trochu upraví, a môžeme si užiť trochu tých starých známych scén z T1, len trošku upravených :) Následne sa to už akciou len tak hemží, užijeme si aj plnú priehršť starého Arnieho, ktorý je v tejto sérii už inventár, no chvalabohu tu nebol väčšinu času na smiech (ako v trojke). Len sem-tam :) Takže suma sumarum, dedo Arnie rulez, zvyšok castingu na zaplakanie, film ako taký priemer. Trochu sa začínam obávať ďalšej časti, či dostaneme opäť nejakú tu recyklovanú záležitosť typu bojujeme so Skynetom-zničíme Skynet-bojujeme-zničíme-atď, alebo dostaneme nejaké prekvapko... ()

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama