Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto experimentu sa naozaj obávam o duševné zdravie scenáristov, ktorí dokázali skonštruovať tak excentrickú spletitosť šialených nápadov do pomerne komplexnej príbehovej línie. Na to pravé ocenenie tohto výtvoru ale asi potrebuje divák určitú dávku šialenosti v sebe samotnom a tak sa nečudujem, že sa mi to nakoniec páčilo. Pokus byť vtipný a strašidelný v rovnakom čase sa dnes pokúšajú snáď len bezduché a prvoplánové projekty série 'Scary Movie', ktorých podstata baviť a strašiť sa však stratila už po prvom diely a predstihla ju podstata zarábania doláčov. 'Psychoville' je iný, je divný, zábavný, takisto aj temný, s množstvom pocitov znepokojenia, ale aj tak máte po každej časti pocit, že ste odsledovali komediálny seriál. 80%. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto projektu tvůrci sáhli k ne moc typickému konceptu, a ono to dost funguje. Vyložená ulítlost s velmi suchým humorem a tajemným pozadím. Jde tak trošku o násilnější Little Britain v hororovém hávu. 30 minutové epizodky, které postupně rozplétají celý příběh, jsou nabité dost bizarními postavičkami s dosti nekonvenčními způsoby. Doporučuji tento seriál nesledovat v kuse, dávat po malých dávkách, jelikož by mohlo dojít ke zkratu v racionálním myšlení. Rozhodně tento výtvor není pro každého. Za mě osobně 4 hvězdičky za zbytečně opakující se vtípky. Jinak spokojenost. Angláni zkrátka vědí na kterou strunu diváka zabrnkat. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál. Černy humor a hororová atmosféra, pro britské seriály typicky rychlý děj (malý počet dílů je opět výhra) a neustálé se vysmívání hororovým klišé. Psychoville působí skvěle. I když mám pocit, že někdy mohl zajít ještě o něco dál a některé myšlenky jsou nedotažené, pořád je to seriál svou originalitou na hony před americkými konkurenty.___ Sympatičtí herci a hrdinové, bizarní svět připomínající hororovou verzi Pushing Daisies a nuda v nedohlednu. Lepší seriálovou jednohubku si neumím představit a jen doufám, že vznikne nějaká další řada, která zajímavý svět, který první série jen načrtá, rozvine a dovede dál. Hlavně bych potřeboval pořádné finále, protože to první řady není úplně perfektní. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím je seriál po 7 dílech a já doufám, že bude pokračovat. Vypadá totiž velmi slibně - absurdní, plný černého humoru a trochu zvrácený. To se mi líbí. Pecka pro ty, kterým se tradiční televizní tvorba nezamlouvá. Pět skvěle ujetých postav a záhadný příběh, který je spojuje. Zatím to vidím na 4*, ale do budoucna z toho může být jeden z nejzajímavějších TV počinů. ()

Angelic-77 

všechny recenze uživatele

Velmi ojedinělý seriálový počin, BBC hodně překvapilo :). Po shlédnutí první série jsem byl opravdu zvědavý, co mě čeká v sérii druhé a abych se přiznal, čekal jsem tak trochu zbytečné pokračování, ale opak se stal pravdou - druhá série mě baví ještě mnohem víc. Rozhodně doporučuji všem, kteří hledají netradiční, originální seriál plný napětí, brilantního britského humoru a nečekaných zvratů. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Slepý Lomax v 7. díle 1. série pronese: "Co tady dělá ten klaun," přestože se o klaunovi nikdo nezmiňuje a on jej poznat nemůže. (Megalomaniac)
  • Sami tvůrci seriálu Reece Shearsmith a Steve Pemberton zde hrají několik postav. Reece Shearsmith zde ztvárnil celkem pět postav (Mr. Jelly, Jeremy, Maureen, Phil, Silent Singer). Steve Pemberton si zahrál postavy celkem čtyři (David, George, Hattie, Lomax). (bublajsa)
  • Na svém autě má klaun Jolly (Adrian Scarborough) webovou adresu jollyparties.co.uk, která skutečně existuje. (Lisabellla)

Reklama

Reklama