Daniel BarnzScénář:
Daniel BarnzKamera:
Mandy WalkerHudba:
Marcelo ZarvosHrají:
Alex Pettyfer, Neil Patrick Harris, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen, Peter Krause, LisaGay Hamilton, Erik Knudsen, Dakota Johnson, Roc LaFortune (více)VOD (1)
Kletba promění pohledného arogantního mladíka ve stvoření, které představuje vše, co předtím nenáviděl. Vychutnejte si moderní převyprávění klasické pohádky Kráska a zvíře. Sedmnáctiletý Kyle (Alex Pettyfer) je rozmazlený, absolutně povrchní a nevídaně populární a s přehledem vládne svému středoškolskému království. Kyle je přesvědčen o naprosté dokonalosti svého fyzického vzhledu. Za svou poslední oběť si zvolil Kendru (Mary-Kate Olsen) a nepříjemně ji přede všemi ponížil. Dívku však jeho kruté chování nijak nevyvedlo z míry, naopak, rozhodne se, že mu udělí lekci – promění ho v cosi, co je tak ošklivé zvenku, jako je on zevnitř. Kyle má přesně jeden rok, aby našel někoho, kdo ho bude milovat takového, jaký teď je, anebo se se svým novým já musí smířit už navždy. Jeho jedinou nadějí je tichá spolužačka Lindy (Vanessa Hudgens), které si nikdy předtím nevšiml… Dokáže Lindy, že láska nikdy není ošklivá? (HBO Europe)
Překvapení se nekoná, Beastly je podprůměrný film, který se veze na vlně Twilight (dáme tam jednoho hezouna, který má problém a chce dostat jednu holku). Akorát on není upír, ale zrůda, potom, co ho promění čarodějnice (WTF?), kterou hraje jedna z Olsenových dvojčat. Nebudu se zde zbytečně rozepisovat, protože tenhle film je tak hloupý, že si to nezaslouží. Jednu hvězdu dávám za Vanessu, na kterou se hodně dobře dívá a která IMHO není zas takové dřevo a druhou dávám za dokonalého učitele Neila Patricka Harrise. Vše ostatní je vcelku na nic, takže je jen štěstí, že film má kratší stopáž. 40 %. ()
Vanessa Hudgens, len priemerne vyzerajúce mexické dievča, má byť tou kráskou. Neherečka, ktorá zatiaľ zaujala len škandálmi, v budúcnosti už nezaujme ničím. Film pre mládež založený na rozprávkovej pointe, zasadený do aktuálneho prostredia a vôbec to nefunguje. Tlačenie na pílu romantiky bolo tak silné, že mexická telenovela je oproti tomu len cynický akčňák. ()
Mě to celkem sedlo. Asi jsem zrovna potřebovala něco podobného vidět. I když nejde o žádný originální příběh, protože je to taková hra na krásku a zvíře. Olsenka mohla být o něco více drsnější. Neuškodilo by to. Dlouhé to samozřejmě vůbec nebylo a to bylo dobře, protože by to pak bylo zbytečně nastavované a to by neprospělo. Z filmu je jasně cítit, na kterou cílovou skupinu je zaměřen a mezi tu už nějaký ten pátek nepatřím. ()
Kdyby Vanessa uměla aspoň trošku hrát, mohlo to být o hvězdičku víc. Takhle mě ale celý film jenom štvala (dokonce i ta Olsenka byla mnohem lepší!). Ale Pettyfer jako by kreslenému princi z oka vypadl a ani jako "Zvíře" nevypadal špatně (a stejně jako u Disneyho, i tady se mi po jeho proměně zpátky v krasavce začalo okamžitě stýskat po tom ošklivém já). Skvělý soundtrack je potom příjemný bonus. Jako výplň sobotního odpoledne fajn film. ()
ten kluk měl na samém začátku úplnou pravdu. lookismus rulez, je to přirozené, a něco na tom může změnit leda černá magie. ale to není pravým obsahem filmu. s touto novou variací na krásku a zvíře, aktualizovanou o koňskou dávku laciného sentimentu, postmoderního ducha páchnoucího blbostí a popularitu sociálních sítí, mám v první řadě ideologický problém. souhlasím se vším, dokud filmu po první minuty vládne teze "člověk je bezcharakterní svině" (jistěže jsou výjimky... dvě nebo tři). tomu musí přitakat snad každý realista s trochou zkušenosti, totiž misantrop. jakmile se však k tomu - dle všech očekávání - připojí jednoznačně vítězná antiteze o zázračné samospáse, dostávám tik do pravého koutku úst. ten se ještě zhorší, když nám film v hlavní ženské úloze představí modelově naprosto ideální děvče, dokonalé v každém aspektu. nevěřím v existenci takových o nic více než v existenci bizarních egyptských božstev a dalších mytologických bytostí. zvláště v posledních letech je často viděnou strategií vyvracet mytologické motivy z původních kontextů a dodávat je do úplně nových souvislostí ve vrcholně popových a pochopitelně populárních filmech. příjemnější pokoukání ale nabízejí snímky, v nichž je přitom dosaženo nějakého vývoje, posunu, nehledě na to, že může jít o takové šílenosti, jako proměny tradičně děsivého nestvůrného monstra ve zmoklé polonahé teeganery. a právě Twilight se mi líbil více než Beastly, protože přinejmenším vytváří novou a vpravdě kultovní mytologii namísto toho, aby jen neinvenčně těžil z nesčetněkrát omletých schémat a navíc je zpracoval v dokonale nepřesvědčivém pozlátku. kýč není to slovo, tohle je brak. ohyzdné dialogy, naivní muzika, plakátové herectví a všude jinde jen nudná šeď. daleko lepší volba: Kaboom, Jennifer's Body, ze seriálů True Blood. ...a nakonec i ten Twilight. ()
- "Je to asi nejsilnější film, který jsem kdy natočila", přiznala protagonistka Vanessa Anne Hudgens. (Nikolal919)
- Na začátku má Kyle (Alex Pettyfer) vlasy delší a rozcuchané, avšak na konci filmu po proměně má viditelně kratší účes. (skinny)
- Mary-Kate Olsen byla do role Kendry obsazena 12 dní před natáčením. (ČSFD)