Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vím, že Černý blesk byla hrozná debilita. Že v něm je hromada naprosto příšerných chyb a tvůrci v příběhu kopírují snad každýho zfilmovanýho komiksovýho hrdinu z Ameriky. Jenže, i přes veškeré zhovadilosti, které film nabízí, jsem se u filmu celých 106 minut nenudil. Líbilo se mi, jak Rusáci chtěli zkusit něco svého, ale přesto zábavného a svým způsobem epického, jako točí právě Amík, když natočí třeba právě toho Spidermana nebo Iron Mana. Líbilo se mně, že i s tím málem, co měli, dokázali zahrát velkou muziku. Že herci byli neuvěřitelně fajnoví, že Jekatěrina Vilkova byla neuvěřitelně krásná. No prostě za málo peněz hodně muziky a i když to bylo chvílemi brutálně pitomé, mě to prostě celou dobu hrozně bavilo. A divil bych se, když by se Dmitrij Kiselev brzo neobjevil v Americe s větším rozpočtem a lepším příběhem. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Hotovej Iron Man na ruský způsob, tedy až na to, že Tony Stark měl to nejlepší vybavení a Timo "nezničitelné" Leninovy saně. Překvapivě jsem nerozuměl ničemu, co bylo napsané. Když si člověk tak tak zvykne na angličtinu, eventuálně i němčinu bych ještě zvládl, tak mu tam šoupnou azbuku a je zase v prdeli. Dále co stojí za zmínku - jména. Já vím, že se tam tak jmenují, ale bože muj, ve filmu to bylo děsný. No, byla to kravina. Ale pokud to budu brát jako komediální parodii na scifi hodné 21. století, tak si to ty 2* zaslouží. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Představte si ruský film o obyčejném studentovi, který dostane k narozeninám černou Volhu z roku 1968, která ale není obyčejnou starou krksnou, jak by se mohlo zdát, ale je v ní nanokatalyzátor, tudíž může létat, čehož student využije nejprve k vydělávání peněz a posléze je z něj superhrdina bojující proti zlu. Dá se na to koukat? Kupodivu ano, ale musí být člověk hodně nad věcí a se závěrečnými titulky si oddychne, že už je tomu konec. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že i rusové chtěli mít svého komiksového hrdinu a tak se taky stalo. Do režisérské židle posadili režijního "panice" a k němu na hlídání Timura Bekmambetova, který své matičce vlasti přinesl trháky "Noční hlídka" a "Denní hlídka" a do širšího podvědomí všech "neruských" diváků se dostal adaptací brutálního komiksu "Wanted". "Černý blesk" je ve své podstatě typický komiksový film, který ze všeho nejvíce připomíná první dobrodružství filmového "Spider-Mana". Je zde mladík z průměrné rodiny, zamiluje se do dívky, kterou by v životě nemohl získat a samozřejmě nechybí padouch, který chce zničit celé Rusko. Avšak v tomto případě není superhrdina onen mladík ale jeho nové -staré- auto, které má skrytý zlepšovák ve formě překonávání ucpaných ruských ulic vzduchem. Ano, nápad s létajícím autem je hloupý, tvůrci to samozřejmě věděli a v rámci zábavy na to musí přistoupit i divák. Pokud se tak stane mohl by se u této báchorky slušně pobavit a zamrzí ho jen nízký rozpočet, který tvůrcům nedovolil aby se pořádně rozmáchli a připravili nám nějakou nezapomenutelnou nebo alespoň extrémně výbušnou scénu. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Chernaya Molniya (Чёрная молния / Black Lightning) Zajímavý nápad a pěkná realizace, ke které stačila pouhá Volha a nanokatalizátor. Hudební i efektová složka filmu byly zpracovány velmi dobře a k filmu se hodí. Ve filmu si zahrál záporáka Kuptsova pan Viktor Verzhbitskiy, který hrál již záporáka Zavulona v Noční Hlídce a u ní se film nejspíše nechal i jemně inspirovat jak kamerou tak i hudbou a efekty. Velice sympatický ruský popcorn, který se může směle poměřit i z Hollywoodským Iron Manem 2. 75 % ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama