Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale výsledek je bohužel naprostý nesmysl. Víc nelogičností v jednom filmu jsem snad ještě neviděla. Po chvíli sledování, když to člověku dojde, pak už jen čeká, jaký další nesmysl objeví v následující scéně. No vážně, to nemohli tvůrci tenhle "paralelní" svět trošku víc promyslet? Ve výsledku to byla jen kopa nelogičností plus vcelku nezajímavý a ohraný romantický příběh. Ani sympaťák Jim Sturgess tomu nakonec moc nepomohl. Když se na konci pár konečně sešel při happy endu a došlo na větu "I am pregnant!", tak mi v hlavě proběhl sled předchozích událostí, kdy se tahle dvojice ve skutečností setkala jen párkrát a většinou dost v rychlosti, přičemž většinu času utíkali před nepřáteli, a zbývalo mi jen si říct: "Sakryš, kde tam vůbec měla příležitost s ním otěhotnět??!!!" Konec bylo gigantické klišé, což bych od takového filmu a takového námětu v podstatě nečekala. Nedá se jinak než protočit oči v sloup. ~(2,2)~ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fyzika a zemská príťažlivosť mi tu často vŕtala hlavou viac ako love story na pozadí zvláštnych paralelných svetov. Myšlienka iste zaujímavá a možno tvorcovia skutočne verili, že sú súčasťou niečoho veľkého a že vytvárajú niečo prelomové a pokoria i napr. Matrix. Mňa to však nejako nebralo. Chvíľu trvá kým, človek na takéto svety pristane a vlastne celý čas som mal taký pocit, že filmu niečo chýba, alebo skôr že si ukrojil príliš veľké sústo. Film na chvíľu oživil iba T. Spall. Na jedno pozretie fajn, ale nedokázal ma vtiahnuť do deja natoľko, aby som si ho lepšie užil. 60%. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Obsahové a pocitové NIC zabalené do úchvatného vizuálu, který jsem hltal s otevřenou hubou. Herci sympatičtí a Kirsten navíc nebesky nádherná, pohádkovost sympatická, logiku a scifko v tom raději nehledat. A teď co s tím? Bohužel od filmu chci nakonec malinko víc, než jen vypiplaný vizuál, který je pastvou pro oči, ale z příběhu stejně jako u Avataru, si za pár dní nebudu nic pamatovat. Takže 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ach jo! To mohlo bejt tak dobrý! A prd. Na film jsem se těšil od prvního traileru, tedy zhruba rok, no nakonec jsem z výsledku dost otrávenej. Upside Down má dvě pozitiva - ústřední nápad dvou světů ležících proti sobě a úžasnou vizuální stránku. Záběry, v nichž jsou vidět oba světy, zvlášť v sekvencích v horách, kdy nahoře i dole jsou zasněžené vrcholky, proplétají se mezi nimi oblaka a svítí slunko, jsou pastvou pro oči. A to je tak všechno, co můžu pochválit. Snímek zcela zasádně dojíždí na to, že jde v podstatě o fantasy pohádku, ale zcela vážně se snaží fungovat podle určitých sci-fi zákonů. Na jednu stranu mu to umožňuje předvádět zajímavé kousky s gravitací, na druhou stranu s těmi zákony pracuje tak podivně lehkovážně, že jsem byl nucen cirka 80 % stopáže přemýšlet nad tím, jestli se zrovna neděje nějaká blbost, která je s nimi v rozporu. Ve fantasy pohádce by nad tím člověk mohl mávnout rukou, ale sakra, když už si nějaká vážná vědecká pravidla nastavím, měl bych se podle nich řídit... I to by se ale dalo přežít, kdyby byl dobře napsaný vztah dvou hlavních postav. Bohužel dobře napsaný není. Je to jalová pseudoromantika, která na mě neměla nejmenší emoční dopad. No a jestli jsem celou dobu váhal na třemi hvězdami (za nápad, hrátky s gravitací a vizuál), závěrečných 15 minut, aneb koncentrovaná scenáristická nemohoucnost a zkratkovitost, mě přesvědčilo o tom, že víc než dvě hvězdy ode mne Upside Down nedostane. Jedno z největších letošních zklamání. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paralelní světy jsou typickou futuristickou modifikací Shakespearovského románu, s tím rozdílem, že zamilované nerozděluje jiný rod, nýbrž jiný svět. Ano je to tak, příběh se odehrává v univerzu, ve kterém existují dva světy, mezi sebou koexistující, s poetickými názvy Horní a Dolní. Zamilovaní si tedy budou muset s touto překážkou poradit. Film sází na svou neotřelou originalitu a po vizuální stránce se filmu nedá prakticky nic vytknout. Vše vypadá nádherně a až do konce filmu jsem se kochal vyladěnými CGI efekty, a to jsem ani neviděl 3D (po letech snad můžu jen dodat, díky bohu)...80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)
  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)
  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama