Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběh poutavý, svět originální a fantastický. ALE na začátku vypadal film na sci-fi s reálným základem, ale během chvíle se přehopnul do fantasy bez fyzikální logiky – dvě velmi blízké zeměkoule a gravitace každé z nich působí jen na předměty (lidi), které z té které pocházejí. A s tím jsem měl místy problém a závěr jsem úplně (racionálně) nepobral. Víceméně to bylo celkem o ničem, ale ten nápad, fantazie, se cení. Navíc jde typově o film, kde se jedinec určité kastované/utlačované skupiny lidí vzbouří – jako Gattaca, Ostrov, Miority report –, a to mám rád. Chtělo by to další zhlédnutí. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 7 | humor 0 | akce 2 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kirsten Dunst nikdy nedělala moc sci-fi, před lety jen dabovala anglickou verzi animáku Kaena: La prophétie a jako dítě natočila jeden díl Star Treku: The Next Generation. Ale dnes tu máme celkem příjemné sci-fi melodrama Paralelní světy, které jakoby existovalo jen pro, aby se člověk dočkal samých eye candy scén s milovanou Kiki. Existence obou světů je zde vlastně jen metaforou pro hlavní romanci o dvojici, která spolu interaguje přesně jak vypráví Aristofanes v Platónově Symposionu. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Boží nápad, dva oblíbenci v ústředních rolích a logicky famózní vizuál - no, i kdyby navrch Upside Down nemělo už co přidat, tak tohle jako součást bezproblémovýho oddechu před seminářem Politických systémů USA a západoevropských zemí? Mlask! ---- Hergot, ty lidi tam ale muselo bolet za krkem, že jo?! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fyzika a zemská príťažlivosť mi tu často vŕtala hlavou viac ako love story na pozadí zvláštnych paralelných svetov. Myšlienka iste zaujímavá a možno tvorcovia skutočne verili, že sú súčasťou niečoho veľkého a že vytvárajú niečo prelomové a pokoria i napr. Matrix. Mňa to však nejako nebralo. Chvíľu trvá kým, človek na takéto svety pristane a vlastne celý čas som mal taký pocit, že filmu niečo chýba, alebo skôr že si ukrojil príliš veľké sústo. Film na chvíľu oživil iba T. Spall. Na jedno pozretie fajn, ale nedokázal ma vtiahnuť do deja natoľko, aby som si ho lepšie užil. 60%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když si vymyslíte vlastní, fyzikálně nesmyslný svět, můžete z toho vykřesat slušné množství vizuálně působivých záběrů. Ale když do něj nezasadíte příběh, který by stálo za to vyprávět, byla vaše práce přece jen marná. Výsledek je přinejlepším průměrný a dolů s hodnocením jdu kvůli tomu, že film nedodržuje ani fyzikální zákony, které si sám vymyslel. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)
  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)

Reklama

Reklama