Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

zette 

všechny recenze uživatele

Konflikt v Gruzii hodnotit nebudu. Film je ale natocen podle typickeho kycoviteho modelu..., nesmrtelny hrdina pocas celeho filmu unika smrti a jeste se stihne zamilovat do nejvetsi kocky v oblasti:-). Chtel jsem dat hvezdicky dve, situace s predanim pametove karty u sochy Stalina mi to vsak nedovoluje. Herecke vykony velmi spatne, dialogy jeste horsi. Alespon potesi misto nataceni, protoze Gruzie se ve filmu bezne nevyskytuje a po technicke strance je film na dobre urovni. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Harlin konečne natočil po pár rokoch film, ktorého scenár nie je deravý ako rešeto, ale na druhej strane určite nie je z tých, ktoré dostanú oscarové nominácie. Takáto vážna téma nie je Harlinovou doménou, no popasoval sa s ňou celkom slušne, čomu dopomohli naozaj slušné herecké výkony. Dej začína uprostred veľmi komplikovaného konfliktu, no tvorcovia jednoducho nedokázali uchopiť látku so všetkými jej nástrahami. Určite by sa im podarilo vykresliť situáciu viac hodnoverne, ak by skúsili s týmto scenárom vykresliť situáciu viac minimalisticky. Takto je to len silný konkurent v lepšom priemere. 70%. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem tvůrců, ale takovouhle odfláklou agitkou ho moc nepodpoří. Ty nejodrbanější klišé, nudná akce, příběh postavený na stereotypech a často až otřesné herectví. Nejsmutnější je, když točíte film dle skutečných událostí a odfláknete reálie, to už je normální ignorance a film tím u nezaujatých vzbuzuje posměch a zaujaté uráží. Rychlé zapomenutí tohoto díkla bude výhrou pro všechny zúčastněné... 20% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tak tento film bude vo filmografii rennyho harlina vycnievat ako shaquille o'neal medzi detmi v skolke, pretoze sa finsky vlciak prvy raz pokusil prist s dielom ktore nie je len klasicky akcny film, ale ma nieco ako myslienku a nejake hlbsie posolstvo. zostal avsak niekde na pol ceste. akcia rennymu stale ide a je vrcholom filmu (a vyzera neskutocne dobre, ak je 12 milionovy rozpocet pravdivy tak sa harlinovy podaril maly zazrak), avsak posoby ako z jeho klasickeho akcnaku a nie z dramy o reporteroch snaziacich sa podat svedectvo o hrozach vojny. pribeh je dost zhollywoodizovany a dost jednostrany, co mi vacsinou nevadi, ale tu sa tlaci na pilu tak silno ze mi to cely pozitok z nezavaznej zabavy skazilo... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Padla tu slova jako béčko atd.. Pod kategorií B mám tedy osobně jiné filmy. Nezastírám, že některé pasáže byly jako z béčka, ale zbytek byl řemeslně zvládnutý war report snímek z celkem nedávného konfliktu v Jižní Osetii v roce 2008. Ačkoliv snímek nám ukazuje, jak Gruzie v čele s prezidentem Saakašvilim (Andy Garcia - mimochodem se mu celkem podobal) jsou hodní a Rusáci coby okupanti se svými žoldáky zlí, nerad bych tu zabředl do čehosi o čemž nemám ponětí. Je jasné, že Sojuz už dále nechce své bývalé impérium dělit na samostatné (nezávislé) republiky, které chtějí do EU a NATO... Na druhou stranu, ty republiky na to mají právo. On vůbec celý ten Kavkaz je dost zašmodrchaný a nám těžko čitelný a pochopitelný. Např. přeji Čečencům svobodu a samostatnost, ale jako sosusední stát bych je nechtěl ani za nic... Rupert Friend jede do bojové zóny, protože je traumatizován z jedné reportážní akce z Iráku a věří, že reportáž mu vytěsní z hlavy depku. Náhodou se mu podaří natočit nálet suchojů na vesnici a právě probíhající svatbu. Do jedné z dívek se při útěku zamiluje a ještě s kameramanem natočí nejden zločin proti lidskosti, které páchají proruští žoldáci. Rupert pak prakticky po zbytek snímku hledá místo odkud by odvysílal záznamy nahrané na SD kartě aby svět viděl. Ten to ale moc nezajímá, protože právě probíhají olympijské hry a nikdo se do jakéhosi konfliktu kdesi v Rusku nechce Medvěděvovi vměšovat. Rupert se tak při neustálém útěku setkává stále s těmi stejnými hrdiny i záporáky, čím dál více se zakoukává do dívky jež ho doprovází.. Tom je ta béčková část. Áčková část je zpracování bojů, které je na skvělé úrovni. Milovníci ruské techniky zajásají, uvídíme zde Suchoje, Hindy, různá téčka tanky, BTR ad.. a to v solidním invazním množství ! Závěr byl o ničem, ale film alespoň poukázal na nedávný konflikt, jedné ze zemiček, kde ale vůbec nevíme jak to vlastně je a spíše to tušíme... Ať je to jak chce, vždy to odserou civilisté. Slušné tři hvězdy . * * * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)
  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama