Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vezmeme to nejnaivnější ze seriálu Ztraceni a série Saw a dostaneme exem...tedy Exam. Prvotní efekt sice má něco do sebe, ale jde skutečně jen o první a u většiny asi poslední zhlédnutí.. Celkově je to dost směšné, hlavně závěr. Lidský hlídací robot s kamenným vzhledem vše dodělal. A vyznění ? Blondýny nejsou tak tupé, jak se o nich traduje ! ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době geniální thriller - jenom doufejme, že z toho nebude série typu Saw. Určitý druh zadních vrátek si tvůrci nechali, ale snad jich nevyužijou. A hlavně na to nebudou ani peníze, pokud... (: _ _ _ Existují dvě teorie vysvětlující konec filmu. Jednu přijímá většina, a druhou menšina. Úplně stejný případ jako u seriálu Lost. Platí-li následující: • V této místnosti platí pouze naše zákony a pravidla. • Před vámi je jedna otázka, a je vyžadována jedna odpověď. • Pokud se pokusíte komunikovat se mnou nebo strážným, budete diskvalifikováni. • Pokud zničíte váš papír úmyslně, nebo nechtěně, budete diskvalifikováni. • Rozhodnete-li se opustit místnost z jakýchkoliv příčin, budete diskvalifikováni. vyvstává otázka „Jaké zákony, jaká pravidla?“. Samozřejmě lze věřit tomu, čemu tvůrci chtějí, aby se věřilo - anebo... Anebo využijeme pravidla #1 a vše se nám projasní. Francouz, který nemohl být šéfem téhle hry taky má v takovém případě vysvětlení, že. (: _ _ _ Velmi se mi líbilo, že bylo vysvětleno, proč limitovaný děj trval méně, než 80 minut. 2× totiž šel odpočet na hodinách jaksi „zmanipulovaně“. ✔ ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

5.7.2010 ~ 80 minut, 8 kandidátů, 1 odpověď a žádné otázky, co je to? Zkouška. Pro mě i tak trochu trpělivosti. ~ Osm účastníků výběrového řízení ve velké a mocné společnosti je uvrhnuto pospolu do sterilní uzavřené místnosti. Je jim vysvětleno co lze a co nelze a jsou ponecháni osmdesáti minutám řešení jedné jediné otázky. Ta leží před nimi. Vše vypadá jednoduše, tak o čem ten film vlastně je? ~ Nečekaně, je ohledání otázky, nikoliv pouze odpovědi. Před každým z účastníků leží papír s pořadovým číslem kandidáta. Na papíru ale není napsáno nic .Aby tak někdo byl schopen odpovědět na otázku, musí se nejdříve nalézt ta otázka. Během filmu se tak nedostaneme nikam jinam z místnosti a pouze sledujeme chování lidí. Jejich reakce na druhé, pokusy o spolupráci či osobní zisk, to, čím doopravdy jsou. Výběrové řízení tak vypadá spíše jako hra. ~ Bohužel výše popsané je také negativem filmu. Pokud film nechce aspirovat na nejnudnější výtvor historie, je jasné, že se něco dít musí a děj gradovat a to jakkoliv. A také je jasné, že když zavřete do místnosti 8 lidí, budou nějak reagovat a utopistická pomoc jeden druhému to zrovna nebude. Film má tak poměrně málo překvapivých momentů a je dlouhý. Na to, že se vše odehrává pouze v jedné místnosti a vše stojí a padá na nápadu a dialozích, je to vskutku dost dlouhé. A protože je předem jasné, že výsledek bude až na konci filmu, tak jsem se už někdy v polovině přistihl, že mě ani moc nezajímá samotné pátrání po otázce a stavy a životní osudy oněch kandidátů, jako to, kdy už bude konec a co o jde. Aneb nedokázalo to udržet moji pozornost natolik, aby mě "pozadí" příběhu nějak nepřestalo zajímat. Jde dozajista o zajímavý a levný nápad, co se rozpočtu týče, ale přirovnal bych to tak trochu ke kostce bez morbidních smrtí. Uzavřený počet lidí v uzavřené místnosti, pachtící se za jediným cílem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že budu mít možnost vidět další moc zajímavej kousek z klaustorofobického prostředí, který možná mnohé zklamal, ale mě rozhodně ne. Nekonalo se žádné odbíhání uvařit si třeba kafe a podobně, jak mě to výběrové řízení chytlo a nepustilo až do konce. A přitom bylo docela předvídatelný, že při množství osmi adeptů musí nutně dojít k určité selekci a to bylo právě to, na co jsem vždycky čekala a jaký to bude způsob, co každého jednotlivce vyřadí. A to nemluvím o té otázce, která po celou dobu poletovala ve vzduchu a byla tím hlavním vyřazovacím činitelem. Taková komorní psychologická Rubikova kostička s kterou si celou dobu pohráváte, abyste ve výsledku byli spokojení, když to do sebe v závěru bezvadně zapadne. 80% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn film. Exam je přesně ten typ, kde se nezabejváme prostředím, jelikož tam je to víc než jasný, proto se tam strašně řeší psychika a problematika postav, s tim spojený filosofování a to já můžu. Takovejch filmů je málo a proto sem za každej takovej rád. A ani po dokoukání sem to vlastně ani nedomyslel, sice vím jaká byla otázka a odpověď, ale i tak je to zapeklitý... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama