Reklama

Reklama

Tak se ptám

(seriál)
Drama / Psychologický
Československo, (1980–1983), 15 h 28 min (Minutáž: 70–102 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Tomáš Juřička, Petr Oliva, Miroslav Zounar, Vladimír Menšík, Radovan Lukavský, Vladimír Dlouhý, Jiřina Švorcová, Jana Hlaváčová, Dana Bartůňková, Jan Čenský, Dagmar Havlová, Ivana Andrlová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Tak se ptám je volný cyklus samostatných příběhů ze života mladých lidí. Ve své době upoutal pozornost svou nestrojeností a věrohodností. Triumvirát úspěšných autorů, manželů Zelenkových a režiséra Adamce, v letech 1980-83 vytvořil 11 příběhů věnovaných se tématům jako je: protekce, nezralost vztahů, alkoholismus, žárlivost, tedy životním vzletům a pádům. Na obrazovce jsme tak ponejprv mohli vidět začínající mladé herce, kteří se časem stali velmi žádanými a obsazovanými, např. Karla Rodena nebo Vilmu Cibulkovou. (sator)

(více)

Recenze uživatele vitekpe k tomuto seriálu (4)

Příliš mladí na lásku (1980) (E02) 

Tak tohle je teda televizni podivana... Zaver je samozrejmy celkem od zacatku, tady jsem prekvapenej nebyl. Na druhou stranu je tam vyborna Jana Hlavacova! ...a Blanka Bohdanova taky. Andrlova mi byla trosku protivna, ale to je jen muj osobni pohled. Censky za naivku a domaciho mazanka. 3+ P.S.: nejde o "mladicke lidi", jak uvadi popisek, ale o mlade lidi. To je rozdil. :-) ()

Ale je ženatý (1982) (E05) 

Za celou dobu jsem nerozklicoval, kolik je komu jako let. Soukup vypada asi o 10 let starsi nez Zilkova, pritom je pry zenaty rok a pul...nevim. Zilkova se pritom chova jako kdyby ji bylo 17... Jinak, ja tyhle vztahy neuznavam, takze pro me "husty"... ()

Kvůli mně přestane (1982) (E08) 

Jak ze zivota. Divnej Roden nedokaze omezit piti, a tak mu snoubenka Cibule utika...Galatikova s Hanicincem, jako rodice, se to snazi zachranit, ale moc se to nedari... ()

Od sedmi do čtyř (1982) (E09) 

Nabokov si mne ruce, a ja taky... :-) Ani hořky konec nesnizuje zabavnost teto tv inscenace. Janzurova ve vytecne kondici, Svehlik ok, a predevsim vsemu kralujici Miriam Chytilova, ktera to sehrala naprosto optimalne! Tak tohle opravdu pobavilo. ()

Reklama

Reklama