Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné, avšak ne naturalistické, ani autentické. Krvavé sekvence jsou příliš "vyhlazené" aby byly šokující. Ale na nízkorozpočtový horor s několika hektolitry krve se to celkem dá. Sarah Butler je v rámci mezí herecky solidní a hlavní pánská sestava je komická jak se patří. Poslední dobou se Hollywood inspiruje v nějakých sado maso praktikách, protože druhý film za poslední dva roky kde se přijde o mužský pohlavní orgán, aby následně skončil v ústech postiženého - to už nemůže být snad ani náhoda. Určitě to ale nemá ten patřičný efekt šoku, ani pro diváka, ani pro hlavního hrdinu. Jako remake ale po všech stránkách obstojné. Úsporný, dravý a rychlý film. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Poprava svépomocí aneb oko za oko a zub za zuby (!!!) I Spit on Your Grave je jednou z těch moderních předělávek, ze který je už od první minuty cítit, že vás bude chtít ojebat. Chci říct, stačí pár záběrů, úvod děje a vy už tušíte, že s vámi zajdou až do krajností, že to bude sakra bolet a že se u toho budou tvářit jakoby nic. Jenomže stejně jako u The Last House on the Left na to nemají koule. Nebo možná jen o trošku větší. Průšvih většiny moderních exploitation je, že se příliš nechávají unést obraznou brutalitou a zapomínají, jak tenká je hranice autenticity, na které balancují. Jo, alespoň v první půlce se Steven R. Monroe docela držel, šovinistický burani, jeden tuplovaný kokot a kočka v upnutým svršku, která skutečně jela do chaty jen pracovat. Pěkná kamera, obraz, slušná hudba. Jenže samotný očekávaný finále, vlastně jsem jen skřípal zubama a sledoval, kdy tomu ratingu dojde dech. Nakonec z toho byla taková zálesácká homemade skládačka zakončená veršem: "Kdo má moc a chtěl by více, toho čeká brokovnice!" Technicky to nebylo špatný, ale co do uvěřitelnosti šlo I Spit on Your Grave posunout dál, mnohem dál. [final rate: 65%] ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale osamocená, poměrně přitažlivá spisovatelka, si na samotě u lesa tak trochu říká o trochu toho sexuálního povyražení s místními vidláky. Ti však místo dokonalé znalosti 101 nejvzrušivějších poloh kámasútry v prostředí vyvoněném svíčkami dávají přednost kombinaci pistole, násilí, orál, anál a to civilizované slečince zrovna nevoní. Samozřejmě ji trochu chápu, rozumím i její touze po pomstě, ale příliš mne to nebavilo. Takže oko za oko, zub za zub, louh za chlast, penis za vagínu, ale to je tak všechno. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Doba pokročila ( jej bežnou súčasťou je ako laptop ( wrong 1), tak videocam ( wrong 2 ) ! tiež výskyt šerifocajta je už aj na nečakaných miestach !!! wrong 3 ) a je preto isté , že toto spracovanie sa kultom nestane nikdy. Nebudem sa rozpisovať zbytočným porovnávaním s klasikou , ktorá Ma pravdu povediac nejako mohutne neomráčila . ( k porovnaniu snáď len toľko , že Zarchi dal väčší priestor na ´ sebarealizáciu ´ samcom a tu sa karta obrátila , čo u Mňa náležite dvihlo voltáž ) . Svoje hodnotenie si obhájim tvrdením , že to čo si Jennifer vytrpela vtedy , vrátila táto Jennifer za obe, aj s - no limits - úrokmi ! Hodnotím takto vlastne aj " double revenge " UNRATED. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pomsta je má! První částí filmu jsem byl krajně znechucen a přemýšlel o odpadu. Nemám rád prvoplánové násilí. Něco jiného jsou horrory a rozličné fantazie, tam nechť stříká krev proudem a hlavy lítají vzduchem. Tenhle snímek nám ale předkládá situaci, do které se lze snadno dostat. Nejbrutálnější mi přišly slovní urážky ,zesměšňování a ponižování. Záhy jsem si uvědomil, že i tohle je realita, ba co víc, že muž zákona, místo aby pomohl, se může sám postavit na stranu zločinu. V tom vidím největší sílu snímku - ten, kdo má pomáhat a chránit, se stane pro vás hrozbou. V kontrastu k děsivému příběhu snímá kamera nádherné obrazy podzimní přírody, zlaté duby, hladinu jezera v oparu, klid a ticho vzdálené od civilazace. Závěr filmu se promění v gorefest. Hra s louhem a havrany je jen střípkem krvavé mozaiky pomsty. Oko za oko vystupňované do krajnosti může nakonec znechutit, leč ruku na srdce, kdo by pro prožité hrůze udržel zlobu na uzdě? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Keď sa Jennifer (Sarah Butler) nasťahuje a prvýkrát ide na toaletu, voda je tmavohnedá. Keď do nej vhodí mobil, voda vo WC je výrazne čistejšia. (Pat.Ko)
  • Ačkoli není nikde řečeno, v jakém státu se film odehrává, podle poznávacích značek jde o Louisianu. (Othello)
  • Známý americký kritik Roger Ebert udělil filmu hodnocení nula, stejně jako předchůdci. (Othello)

Reklama

Reklama