Reklama

Reklama

Mládeži nepřístupno

  • USA Movie 43 (více)
Trailer 3
Povídkový / Komedie
USA, 2013, 98 min

Předloha:

Bill O'Malley (povídka), Claes Kjellstrom (povídka) (více)

Hrají:

Emma Stone, Naomi Watts, Gerard Butler, Kate Winslet, Anna Faris, Hugh Jackman, Kieran Culkin, Elizabeth Banks, Terrence Howard, Uma Thurman, Halle Berry (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tvůrci filmů Něco na té Mary je a Blbý a blbější vám přináší novou hustou komedii plnou těch největších hollywoodských hvězd. Přijďte se podívat, jak to dokážou rozjet Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Elizabeth Banks, Uma Thurman nebo Gerard Butler. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 007)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak mohli sehnat takovou hereckou sestavu na takovou, s prominutím, "sračku". Nějaké scénky se snést daly, ale jiné ne. Poslední scéna s negrama byla hodně slušná a také reklamy se povedly. Musím přiznat, že taková blbost, která i docela pobaví, se nevidí každý den a režiséři toto vážně snad nebrali a každý z nich stvořil nějakou "sračku" ve své hlavě a potom vše dali na plátno. Nemohu nic jiného než zatleskat .. 6/10 = 60% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že kvalita jednotlivých "segmentů" je tak strašně kolísavá. Občas jsou hollywoodští prominenti k popukání (Wattsová, Schreiber a jejich high school experience, Halle Berry špičkující se se Stephanem Merchantem nebo "kočíčí" finále s Joshem Duhamelem a Elizabeth Banks), většinou se ale pitvoří bez pointy (Kate Winslet a "vylepšený" Hugh Jackman, skřítek Gerarda Butlera, Emma Stone v obchoďáku) nebo rovnou zoufale nevtipně (sraz superhrdinů, rámující story o hledání utajeného filmu). Movie 43 je avizovaný lehký bizárek, ale ne dostatečně vybroušený. A navíc provokující pořád jen v hollywoodských mantinelech. 50% ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Peter Farrelly pro mě vždy znamenal typický příklad umělce, jehož filmy jsou odrazem stydlivého, něžného a romantického naturelu svého autora. Ve zdánlivě cynických, postmoderních dílech obratně ukrývá řadu postupů a principů svých modernistických vzorů jako je Ingmar Bergman nebo Federico Fellini. Zároveň rozbor těchto děl ilustruje systém kulturních a společenských kódů, o jejichž existenci se tvůrce opírá nebo se jich dovolává a tím vytváří obecný referenční rámec pro percepci děl samotných. Věřím, že vnímavý divák bohatou symboliku neutěšené skutečnosti současného světa nalezne i ve Farrellyho posledním filmu, stávajícím z několika nesouvisejících příběhů propojených zdánlivě banální a povrchní historkou. Pravdou však je, že některé často až naturalistické scény (muž přikládá koule na obličej překvapeného ženského protějšku, mladý příslušník střední třídy se chystá vyjádřit svou lásku k dívce netradičně tím, že jí nasere na kozy tak, aby se jí to líbilo, milující matka nabádá syna k výchovnému vylízání kundy, domácí mazlíček si honí čuráka nad fotografií svého majitele) dle mého názoru svou intelektuální náročností vysoce přesahují možnosti běžné cílové skupiny konzumentů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ne, vážně jsem nechtěl nikdy v životě vidět Hugh Jackmana s varlaty na krku a menstruující Chloe Moretz. Šílená zvrácenost a přítomnost všech těch zvučných jmen je pro mě stejnou záhadou, jako v případě Magnuskových Bastardů. Jedna hvězdička za povídku s Butlerem v roli trpaslíka, jinak skoro nekoukatelné. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel film ktorý by trval hodinu a 8 minút. Až som sa zľakol keď zrazu nabehli záverečné titulky. Nie je to absolútna nuda, pár podarených momentov film má a napríklad reklama na vložky alebo pripomenutie faktu, že v obrích kopírkach a bankomatoch pracujú zatvorení chlapci a dievčatká, ktorí majú tiež srdce, sú veľmi fajn. Človek sa však nemôže zbaviť dojmu, že sa tu jednoducho niekto absolútne nesnažil a dúfal, že keď tam budú slávne ksichty a trocha politickej nekorektnosti, pôjde to samo. Bohužiaľ nie. Najväčším mínusom filmu je to, že tam nieje žiadny dej. Snímok je rozdelený na viac príbehov a tak si tam nikoho nemôžete ani obľúbiť. Najlepší "príbeh" bol určite s Halle Berry. Čakal som oveľa viac. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (21)

  • Snímek má dvě verze. Například v Anglii nebo v Nizozemsku se film promítal v té alternativní, kde místo pokusu zoufalého, zpustošeného a neúspěšného scenáristy (Dennis Quaid) prosadit svou morbidní komedii, se skupina tří teenagerů (Mark L. Young, Adam Cagley, Devin Eash) pokouší najít nejvíce zakázaný film na světě Movie 43, což v konečném důsledku vede ke zničení civilizace. (ČSFD)
  • George Clooney odmítl hrát sebe samého v části, která by byla o tom, jak se mu nedaří sbalit holku. (Cheeker)
  • V jedné části hraje Anna Faris postavu jménem Julie a Chris Pratt je Doug. V závěrečných titulcích se ale postavy jmenují Vanessa a Jason. (Cheeker)

Reklama

Reklama