Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

fajnes 

všechny recenze uživatele

Najlepší dokument o 2. svetovej vojne, aký som kedy videl. Krásne retušovaný obraz vo farbe a neskutočné množstvo záberov, ktoré v žiadnych dokumentoch neboli (popravde som si myslel, že keď všade opakujú tie isté, ani také nie sú). Máte pocit, ako keby išlo o hranú rekonštrukciu, pričom sa jedná o autentické zábery, čo je fenomenálne :). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příhodně ve dnech incidentu s nazi pokladní jsem si dal opáčko války "o záchranu člověka samotného", která asi nikdy nepřestane fascinovat svým měřítkem a vůbec tunou všeho možnýho. V podstatě platí co jsem napsal už o Apokalypse z první světové, tedy že je to skvělý sumárum těch nejdůležitějších informací s projekcí tehdejších záběrů (barevně!), zlidštěný o dopisy a vzpomínky vojínů. Pokud dokážete vidět jistou krásu v tom všem zabíjení, zbrojení a ničení, v tragédii ideologií, nacionalismu a brainwashingu, tak tady to je super příležitost. Byť rozsahem "for dummies", cyklus to byl výborný - zavřít hubu 90% učitelek na střední a pustit radši beze slova tohle... P.S. Stylový soundtrack budiž třeba Frontschwein a máte-li dál slinu, račte navázat na dějepis poté. Kdo byste rád WW2 opravdu do hloubky, toto běží týden co týden po dobu šesti let (jak šla válka). Pak zde téma válka a film, tu souvislost s Bombou. ()

Reklama

divak84 

všechny recenze uživatele

nepřeberné množství dokumentů o největším vojenském pekle, které lidstvo zažilo, nabízí hned několik, které vynikají. Apokalypsa je jedním z nich. spousta "nových" záběrů, které jsem osobně nikdy předtím neviděl, ale hlavně hudba, je to co z tohoto dokument.cyklu dělá špičku na tomto velmi smutném poli. Během sledování tohoto cyklu vás magická hudba vnese do atmosféry bojišt, zatímco velmi poutavé vyprávění orámuje vše, co vidíte. střelba, zvěrstva, smutné pohledy civilistů, přehlídku techniky. výborný dokument, chytlavá technická stránka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když zatroubil první anděl, nastalo krupobití a oheň smíšený s krví a bylo to svrženo na zem. Shořela třetina země, shořela třetina stromů a shořela veškerá zeleň. ... Druhý pak vylil svou číši do moře. To se obrátilo jakoby v krev mrtvého a veškerá živá duše v moři zemřela. ... Čtvrtý pak vylil svou číši na slunce a bylo mu dáno pálit lidi ohněm. Lidé byli páleni velikým žárem a rouhali se jménu Boha, který má moc nad těmi ranami, avšak nečinili pokání, aby mu vzdali slávu. ... Ehm, Bible - Nový zákon, byl sepsán asi v letech 50-150 našeho letopočtu. V apokalypse je však stále aktuální a čím dál víc připomíná zbraně a hrůzy, které dnešní válečné konflikty přinášejí. .... Apokalypsa: 2. světová válka je další vynikající dokumentární cyklus o událostech, které navždy změnily svět. Mrzí mě, že jsem stihl jen málo dílů, ovšem i z nich mohu posoudit kvality celku. Zde snad ani není jiná možnost než plný počet. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velkým příznivcem dokumentů nebo seriálů, tento se mi dostal "pod ruku" spíš náhodou (no když se podíváte na pondělní večerní program, tak to až zas tak úplná náhoda nebyla, páč na komerčních kanálech je to jeden "super" seriál vedle druhýho a všecky dohromady leda tak pro houpací koně :o) ). Nicméně tento seriál se od ostatních liší tím, že se nepouští do zbytečných detailů, nýbrž ukazuje tuto smutnou část lidské historie v těch nejdůležitějších faktech. Navíc s pouze dobovými záběry a né s přehrávanými. A i ty záběry mi přijdou, že jsou vybírány jen ty "nejlepší" a nejzajímavější. A co mě ještě zaujalo, tak že se tvůrci během jednoho dílu nesoustředí pouze na jednu událost, či lokalitu, ale pouští se do všech důležitých míst a mezníků 2.Světové války. Rozhodně bych doporučil lidem, kteří se nechtějí dlouhosáhle pídit po nejdůležitějších faktech. Pro "znalce" už to bude pouhý opáčko, ale hodně kvalitní! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama