Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(SPOILER ALERT!) Zombieland nabízí velmi slušné intro, už při zobrazení filmového loga se člověk neubrání smíchu, poté to pomalu, ale jistě směřuje k drsňáckému finále, které je zakončeno neuvěřitelně humornou poctou "nejmenovanému krotiteli duchů". Dvojka má možná nějaká slabší místa, v nichž se moc mluví, poučuje, huláká či plká, ale to vše bohatě vynahradí velké množství akčních a kulervoucích scén. Cenu za nejvtipnější postavu vyhrává roztomile pitomá "blondýna z mrazáku", vedle toho mě rovněž velmi pobavila sekvence s "dvojníky". Ve výsledku to jsou sice slabší čtyři hvězdičky, avšak nemohu říct, že bych se v kině nudil, a to je u komedie nejdůležitější. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhý Zombieland hraje s divákem naprosto férovou hru. Je v něm totiž všechno, co fungovalo v jedničce, a… nikdo tomu nehází klacky pod nohy. Chápu, že se mohlo víc experimentovat - příběhových linek se ostatně nabízí spousta. Ruben Fleischer ale znovu vsadil na čtyři nosné hrdiny, k nimž přihodil hlavně dvě nové tváře (Zoey Deutch i Rosario Dawson jsou tu samozřejmě super), a rozhodl se jet scenáristickou i režijní jistotu. Někdo to možná označí za lenost a vlastně s tím nejde moc polemizovat. Na druhou stranu ale nový Zombieland prostě nešlape vedle a nabízí další porci skvělé zábavy, jíž si maximálně užívá hlavně Woody Harrelson. Někdy se holt dá podruhé vstoupit do téže řeky. Stačí mít sehraný tým a dát mu prostor k tomu, aby se na place vyblbnul stejně jako před deseti lety. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě zcela srovnatelné s jedničkou (kterou to trochu vykrádá), na můj vkus je zde ale už nějak moc postav, humor mi tak z 80 % přišel zcela nevtipný (a třeba závěrečná scéna s Billem Murrayem je podle mě prostě jen trapná), a celkově si prostě nemyslím, že by jednička byla tak strašně úžasná, že by bylo nutné natočit po 10 letech pokračování, protože třeba za stárnoucího Woodyho Harrelsona mi trochu bylo zástupně trapně, Emma Stone mi zde definitivně potvrdila, že už je stará a nehezká (k čemuž byly náběhy už někdy v La La Landu), a to co se stalo s Abigail Breslin po 10 letech radši nebudu komentovat, vypadá tady jak nějaká obtloustlá pětatřicítka. Jen ten Jesse Eisenberg vypadá stále naprosto stejně, což je svým způsobem fascinující a současně strašidelné, navíc mi z té čtveřice vadí nejvíc právě on. Některým fórům se tam člověk celkem zasměje - například postava blbky, kterou tam ztvárnila Zoey Deutch, mě docela bavila, ale jinak mě ty neustálé narážky na jedničku a otravné opakování pravidel přežití spíše jen iritovaly a utvrzovaly v názoru, že toto je film natočený hlavně pro fanoušky jedničky, jejíž popularitu jsem vlastně nikdy moc nepochopil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Schválně mi někdo řekněte, kolik pokračování se v roce 2019 povedlo alespoň takhle. O druhém Zombielandu se mluvilo prakticky ihned po skončení Jedničky a je možná dobře že na něj hned tak nedošlo a tvůrci i hlavní hrdinové si dali pauzu. Velmi se mě líbil milostný trojúhelník Columbus, Wítchita, Madison. V druhém díle došlo i několik nových postav, které příběh příjemně občerstvily. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fleischer tu přitlačil na komedii a byť jsem si chvíli zvykal, nakonec se mi dvojka líbila i o chlup (o hvězdu ale ne) víc než první film. Přispěly k tomu i další postavy, zejména naprosto přesná blondýna Maddison.  No, dobře je to trochu laciný, ale naštěstí tu rozhodně nejde o žádný "pomosun promyšleného děje kupředu", ale  právě o tu bohapustou zábavu slepenou jednoduchým příběhem. Tedy další pohodovej cestovatelskej film a naštěstí nezkaženej žádnýma pokusama cokoliv či kohokoliv čímkoliv obohatit, to nedejbože!  A já se jdu léčit z té pomotidy a vezmu si raději rovnou čtyři tablety, jednu za  každé písmeno (ha, lepší konec komentáře než u jedničky!) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Pomalý a neinteligentní zombies jsou nazýváni pojmenováním Homer, což je jednoznačný odkaz k seriálu Simpsonovi (od r. 1989) a postavě Homera Simpsona. (NiWi)
  • Nápad Madison (Zoey Deutch) o vození cizích lidí cizími lidmi je jasný odkaz na Uber. Společnost, která v Zombieland světě neexistuje, protože Uber i Apokalypsa začali přesně v roce 2009. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama