Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (690)

akisha 

všechny recenze uživatele

K trademarkům Nezvrátného osudu (alespoň od 3) patří: na hlavu převracený schéma smrtí, který je těžký zamotávat, když je tak primitivní. Banda neskutečně tupejch, zoufalejch a nesympatickej herců. Hlavní (nesympatickej a nudnej) hrdina má unylou, stále brečící "over-sensitive" přítelkyni. Vyskytuje se vždy jedna postava á la "na pohodu" (zde zastoupena podivným mužíkem se zálibou v akupunktuře), jedna silikonová kráska, jeden zamilovanej pár, jeden černoch a alespoň jeden zástupce člověka z lidu (dělník, truhlář, jakákoliv profese, kde se dá využít hřebíků nebo háků). Každej Nezvratnej osud probíhá naprosto totožně bez jediný změny, nikdy není ani náznak překvapení - včetně závěru. Tady je ještě navíc postava totálního pošuka, jehož děsuplný obočí je ta první věc, co vás na filmu postraší. Proč 3*? U Pětky se totiž nečekaně dostavil nadhled a všechno to sklouzlo do lehce sebeparodický linky, což je konečně nějakej sympatickej fakt. Navíc úvodní masakr scéna s mostem patří k nejlepším NO masakr scénám. Dále několik vyloženě černohumornejch střípků se povedlo a závěrečná pointa je, co se NO týče, to nejlepší, nejzajímavější a nejneotřelejší, s čím asi tvůrci mohli přijít. Po dvojce nejneškodnější díl. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pocta předchozím dílům (závěrečné mrknutí autorů pobavilo), která svižně začala, slušně pokračovala a trapně skončila. A všechny tři mnou vyjmenované fáze si tu rozdělte na zhruba půlhodinové segmenty. Tenhle díl je přesně jako ta autodráha z trojky, jenže tahle vás celou dobu poveze jen směrem dolů a to bez větších výmyků. Sice to není zrovna zábava, ale pořád si můžete oddychnout, že se s váma neutrhla a celou jízdu jste přežili ve zdraví, což se o těch nudných, dokola kroužících nascarech, na které jsme dostali lístky předloni, říct nedalo XD. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá dáma s kosou – přece jen tradice je tradice… i když taková mačeta je teď na špici v popularitě sečných zbraní… se stává záludnější, čím víc se 3D technologie nabízí nezbytnější. A že si Steven Quale s divákem patřičně pohrává. Pětka si udržuje svižné tempo a odhaluje nástrahy šité přímo na míru – už vím z čeho rostou budhům břicha – je to z přejídání rýžových koláčků. Popravy jsou náležitě all inclusive podávané pouze ve vybraném trojrozměrném obalu. Pro fanoušky série je to jasná volba. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nejlepší úvod ze všech Final Destination. Pak se vše odehrává tak nějak furt stejně v duchu celé série a ničím nepřekvapí. Samozřejmě jsou smrti parádní, ale tak nějak tomu opět něco chybělo.Já vidět během týdne tolik smrtí, tak asi nejdu jentak do práce, či že bych řešil takový hovna, jako zde všichni zúčastnění. I tak jsem se ale parádně bavil a závěr byl excelentní + rekapitulace všech smrtí, ze všech dílů. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Film začíná děsivou vizí, která vypadá až příliš reálně, než aby ji bylo možné ignorovat, pár lidí se zachrání před jistou smrtí a pak si pro jednoho po druhém přichází samotná smrt. Abych byl upřímný, tak už si ani nepamatuji, kolik dílů z této série jsem viděl, ale myslím, že jsem viděl všechny díly s výjimkou třetího. A pokud mám tento film porovnávat s předchozími díly, tak toto je jednoznačně jeden z těch lepších dílů, skoro bych řekl, že se tento díl přibližuje svou kvalitou prvnímu dílu celé série. Úvodní smrtící vize je propracovaná do nejmenších detailů a co do způsobů smrti je velice nápaditá a originální, co se týče následných, už reálných úmrtí jednotlivých hrdinů, tak jsme svědky občas velice zajímavé a neotřelé nápaditosti filmových tvůrců, některé z těch způsobů smrti by mě nikdy nenapadly, takže za tohle film sbírá plusové body, stejně jako za nový a o to více překvapivější inovativní prvek, že přeživší můžou přelstít smrt, když místo nich zemře někdo jiný, jehož čas ještě nenastal. To byla zajímavá a originální inovace, ze které se možná dalo vytěžit o něco víc, ale i tak role této inovace v ději byla dostačující. A závěr filmu, který odkazuje na první díl, ten mi udělal nesmírnou radost a potěšil mě. Celkově jsem tímto pátým dílem legendární hororové série nadšený a rozhodl jsem se udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • V autobuse se dozvíme, že zaměstnanci jedou na 180. firemní setkání. Název restaurace, ve které pracuje Sam (Nicholas D’Agosto), je "Le Cafe Miro 81". Když si název přečteme pozpátku, tak první tři znaky vypadají také jako číslo 180, které se v celé sérii často opakuje. Jde o odkaz na číslo letu z prvního filmu. (Duoscop)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama