Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (690)

lamps 

všechny recenze uživatele

Úvod je skvělý a sesuv mostu je technicky i filmařsky naprosto dokonale zvládnutý. Ovšem vyloženě mě udivuje, že se tvůrci se stejným námětem pustili již do pátého pokračování, protože tento díl papouškuje jedničku doslova scénu od scény. Vize- únik před smrtí- pohřeb- přesně seřazená úmrtí- záchrana hlavních hrdinů a nakonec řádně vypiplaná finální scéna, kterou jsem dlouho dopředu očekával. Navíc narozdíl od prvního dílu je nyní příběh až moc rutinní, úmrtí přehnaně vykonstruovaná a chybí tomu ten pravý hororový náboj a moment překvapení, o který se mohl režisér Wang před deseti lety naplno opřít. Pátý Nezvratný osud není špatný horor a v obsáhlém zástupu teen vyvražďovaček si stále drží celkem důstojnou pozici, ale doporučovat ho svým přátelům by mě rozhodně nenapadlo.. 60% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Od tohoto pokračování jsem již neočekával téměř nic dobrého, ale opak je pravdou. I když to nebyl žádný zázrak, film si stále udržuje tempo předešlých pokračování. Smrti jsou stále nápadité, film odsýpá a herci jsou dobří. Extra body si film vyslouží za nápaditý konec s odkazem na jedničku. Skvělé ukončení série. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. V trojke a štvorke sa z toho stala pomaly až čierna komédia. Piaty diel je návratom k temným, nadprirodzeným koreňom. Rozhodne mu prospel návrat k ponurej atmosfére prvých dvoch častí „tušenia niečoho zlého“. Rovnako je to myslím prvý raz, čo hrdinami nie sú školáci, ale dospelí mladí ľudia v zamestnaní. Príjemne vážnu atmosféru ešte viac vylepšilo angažovanie viacerých ďalších dospelých vedľajších postáv, ako sú šéf alebo policajt. Prekvapením sú mimoriadne brutálne krvavé efekty (pri hrazde som bol šokovaný). Spolu s pochmúrnou atmosférou prvých dvoch častí sa do päťky vracia aj maskot prvých dielov, obľúbený Tony Todd. Inováciou v scenári je vrah z mäsa a kostí, čo je príjemne osviežujúce. Skutočnou bombou je však až úplný koniec, kedy sa dozvieme, že sme sa v skutočnosti celý čas pozerali na prequel jednotky!!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to nejslabší díl ze série. Největší chybou je fakt, že filmu chybí atmosféra. Atmosféra, která byla v předešlých dílech. Vždy byl cítit závan smrti u jednotlivých postav. Jinač proti filmu nic nemám, ale někdy se film táhl trochu, nějaké zbytečné scény se tu našly. To už konec k záporům. Celkově byl film docela povedenej, začátek velké nehody na mostě byl naprosto perfektní, smrti byly také dobré, nejvíc se mi líbila gymnastická smrt a alternativní závěr v letadle. Tím nedočkavé fanoušky seznamuji s faktem, že tenhle pátý díl předchází jedničku, nebot si to klidně označujte : Nezvratný osud 5 : prequel. Hudba od Briana Tylera je skvělá, úvodní soundtrack "Main title" si furt dokola pouštím. Nakonec hodnotím slušně : 70% = **** ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Neuvidíte nič, čo by ste už nevideli... tvorcovia sa dokonalo držali očividne osvedčenej šablóny "lacný úvod, vízia, panika, únik smrti, trápne vyšetrovanie, trápny pohreb, pomalé umieranie", vykrádali predošlé diely ako sa len dalo a dokonca sa znížili až na takú úroveň, že museli používať klišé typu "kvapkajúca voda na zásuvku, či kábel s poškodenou izoláciou", "žene, predierajúcej sa v dave ľudí, padnú na zem okuliare a niekto ich odkopne/zašlapne a potom je slepá ako krtko", "niekto sa pozerá na niečo záhadné, napínavá atmosféra, potom ho niečo vyruší a keď sa pozrie späť, tak to tam už nie je..." a rôzne iné úchylnosti, vďaka ktorým som sa smial na tej zúfalosti scenáru... aspoň, že tie 3D efekty boli celkom pekné. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • Pracovní název byl 5nal Destination. (jackson18)
  • Během smrti telefonujícího muže v autobuse, padá autobus samovolně z mostu. Při scéně, kdy se všichni zachrání, je však v dálce vidět, jak najednou padá dolů přímo i s kusem mostu. (PECHY15)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama