Reklama

Reklama

Od devíti do pěti

  • USA Nine to Five (více)
Trailer

Obsahy(1)

Judy Bernly utekl manžel se svou sekretářkou. Judy je nyní sama sekretářkou ve velké korporaci. Violet Newstead, vedoucí kanceláře, ji zasvěcuje do chodu kanceláře - a do práce pro jejich sprostého, šovinistického šéfa Franklina Harta ml. Když Hart přeskočí Violet, jdou společně (ještě s další sekretářkou, Doralee Rhodes) utopit žal do místního baru a později do Doraleena domu. Tam sní o pomstě za všechny ústrky a ponížení. Když se díky zmatku začnou domnívat, že otrávili Hartovi kávu, začíná se roztáčet bláznivý kolotoč událostí - unesou šéfa, začnou měnit chod kanceláře. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hollywoodština v nejlepším smyslu slova. Nenáročná crazy komedie o třech gráciích z kanceláře versus samolibý šéf... Zápletkou vtipné, kvalitně napsané, dobře obsazené, zručně natočené - dokonalý průměrný americký film, který vás pobaví i po čtvrstoletí někdy v noci na kterémkoli televizním kanálu... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete první docela nevtipnou a s trapností hraničící půlku, v té druhé už film boduje a kladkostroj si vás jistě získá stejně jako nečekané a výborné rozuzlení. Cílová skupina asi měla být spíše ve starších ročnících, já osobně bych totiž nasadil mladší zaměstnankyně (herečky). Viděno v dabingu z Kavčích hor 1992. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem namachrovaný sexistický šéf ani jeho sekretář střežící si nedobytnost svého řitního otvoru, takže k tomuto snímku těžko hledám osobní vztah. Nicméně souhlasím s tím, že každý sebevědomě rozkazovačný manažér by se měl dostat do spárů Judy, Violet a Doralee, aby poznal, jaké to je udělat si volno zavěšený pod stropem. Já se u toho celkem bavil, ale několikrát jsem k tomu namyšlenému kreténovi pocítil jistou chlapskou solidaritu a to se určitě nemělo stát. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Od devíti do pěti má skvělou atmosféru nastupujících osmdesátek. Až jsem blaženě chrochtal. Zápletka stále aktuální, jak se zdá. Úvodní trojice je výborná, každá jiná, každá jinak zajímavá. Dolly Parton svou první filmovou roli zvládla skvěle. Co mi film trochu pokazilo byly dvě slabší části, v půlce filmu a na konci. Na druhou stranu je to film, který jistě neomrzí a udrží si stejnou laťku i při opakovaném zhlédnutí. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazila omylem ve chvíli, kdy v jednom filmu padl dotaz, zdali viděl film Od devíti do pěti a o čem to bylo :) A odpověď zněla, že je to o ženský s velkýma kozama :D Tak jsem na to byla zvědavá :) Trojice žen, která v té době slavila obrovský úspěch každá na své scéně - to je bravurní kombinace. Je to sice šílené, hodně emancipované a sem tam úsměvné. Jane Fonda s účesem ke stropu, Dolly Parton se svým typickým úsměvem a Lily Tomlin s chladnou hlavou jako vždy :) Je to úsměvný snímek se zajímavým plánem, kde všechno pluje pozvolna, jak si hlavní hrdinky přejí. Co se mi líbilo, že jejich snové vize o tom, jak vyřídit svého šéfa nebyli jen na pár sekund, ale na několik minut a klidně se tam zkouřili a přecpali vším možným u sebe v obýváku :) 35 let starý film, všechny jsou ještě s námi na světě a dá se na to koukat :) S určitým nadhledem :) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Dolly Parton prijala rolu vo filme pod podmienkou, že k nemu môže napísať pieseň. (dwdb)
  • Policista na motocyklu zastaví Violet (Lily Tomlin), protože jedno její světlo nesvítí a druhé problikává. Když se pak znovu rozjede, obě světla fungují bezchybně. (ČSFD)

Reklama

Reklama