Reklama

Reklama

Lip Service

(seriál)
Velká Británie, (2010–2012), 12 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

Harriet Braun

Kamera:

Neville Kidd

Hrají:

Fiona Button, Heather Peace, James Anthony Pearson, Natasha O'Keeffe, Ruta Gedmintas, Laura Fraser, Emun Elliott, Anna Skellern, Sinead Keenan (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Sex, lži a pravá láska v moderním Skotsku v novém svůdném dramatu o vztazích s názvem Lip Service, které sleduje životy skupiny leseb ve věku kolem dvaceti let. Laura Fraser, Ruta Gedmintas a Fiona Button byly obsazeny do tří hlavních rolí v Lip Service, novém dramatu BBC Three o sexulním životě a milostných aférách dvacetiletých leseb ze současného Glasgow. Tvůrkyně a scénáristka Harriet Braun o seriálu řekla:
„Na základě mých vlastních zkušeností a zkušeností mých přátel jsem chtěla napsat sexy, vtipné a zajímavé drama, které by odráželo jaké to je být mladá gay žena v dnešní Británii. The L Word jsem milovala, ale je na čase abychom se podívali také na současné Britské lesby se vším tím špatným počasím, výlety do hospod a potlačovanými emocemi, které se k tomu váží. Bude to vtipné a plné patosu, protože má zkušenost je, že přesně takový je i život.“
Ruta Gedmintas hraje Frankie, neuctivou a provokativní fotografku, která se vyhýbá závazkům za všech okolností; Laura Fraser hraje Cat – bývalku Frankie, která je proti jejímu kouzlu imunní tak, jak se ji to zrovna hodí; a Fiona Button hraje Tess – Catitu nejlepší kamarádku a spolubydlící, která má ve zvyku přitahovat ty nejrůznější typy nesprávných žen. V dalších rolích se v seriálu objeví Roxanne McKee jako Lou, Emun Elliott jako Jay, Heather Peace jako Sam, James Anthony Pearson jako Ed a Tom Mannion jako strýc Frankie, Cameron – včetně dalších. ()

(více)

Recenze (36)

miawallacova 

všechny recenze uživatele

V první sérii mi vadilo, že z Ruty Gedmintas udělali lesbici ve stylu „Shane“, jak z tak krásné ženy mohli udělat něco tak odpudivého??? V druhé sérii mi naopak vadil herecký výkon Heather Peace, která mi kazila jinak výbornou podívanou svými neustálými hysterickými výlevy. BBC ale ví jak točit seriály, ví jak upoutat diváka a ví jak to všechno udělat kvalitně! V mém případě je Lip service (především druhá série seriálu) kvalitnější a oblíbenější než-li tolik opěvovaný The L word. Dávám 5* především díky skvělé Natashe O’Keeffe! ()

prasokote 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál, jen mne mrzelo, že ve dvojce odstřihli Frankie, ale aspoň tam po sobě zanechala Sadie. Ta mne v první řadě moc neseděla, ale časem jsem jí přišla na chuť a fakt mne bavila. Vlastně mi trochu trvalo než jsem se na tento seriál naladila, po L wordu a Sugar Rush bylo tohle přece jen zas něco trochu jinýho. Moc nemusím Lauru Fraser, takže Ruta to zachraňovala... Ale jinak dobrý. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Nebudu se pouštět do srovnávání Lip Service a TLW. Jsou to diametrálně odlišné seriály, jejichž jediným pojítkem je reflexe života lesbických žen. Lip Service má své vlastní tempo a způsob vyprávění. Líbí se mi, že se seriálem neproducírují jen samé vychrtlé figuríny s lodičkami místo mozku. Seriál dodržuje britskou tradici syrovosti reálií (Glasglow) i naračního vývoje. Hlavní hrdinky na mě zpočátku působily rozpačitě, ale poměrně rychle jsem si zvykla na morální mravnost Cat a psychickou labilitu Frankie podpořenou deprivací normálních lidských citů. Spolu s protagonistkou Cat se nejlépe své role ujala Heather Peace, její detektiv je ostře střiženým charakterem odrážejícím ostrost jejích fyziognomických rysů, dokonalé. Od začátku mi byla doslova nepříjemná Tess, její ubohost mne dokázala téměř rozběsnit, jí a roli Eda považuji za naprosto přebytečné postavy. Ve výsledku je seriál milé a poměrně zajímavé pokoukání na pár osob bojujících s životem jako takovým a návdavkem i s odvěkou netolerancí či nepochopením ze strany okolí, neřadím ho mezi nejlepší seriály či filmy s touto tematikou, ovšem nemohu říct, že mě úplně zklamal. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Každý má své guilty pleasure, v posledních třech dnech to pro mě byly holky z Glasgow. Hele asi se za to ani nestydím, protože ten seriál je prostě fajn. Anglická angličtina má pro něj ideální slovo „lovely“, btw. ta anglická angličtina je na poslech něco tak krásně melodického, dává tomu všemu úplně jiný rozměr. Ano, mělo to své mouchy, ale vyvažovaly je dokonale zahrané postavy, každá jiná, každá svá, každá se svými problémy. Kromě Ruty jsem žádnou z hereček v ničem před neviděl. A zrovna ona je v tom seriálu úplně nadpozemská. Ta kombinace drsné, nezávislé, velmi komplikované a nekontrolovatelné holky/ženy se skoro permanentním pohledem raněného štěněte je fakt neskutečná. Zároveň si to i po té velké události v ději udrželo díky dalším postavám stejnou kvalitu. Skvěle to končilo, nemělo to čistý (z mého pohledu vlastně žádný) happyend, a tak to v životě prostě chodí, ne? Zase jsem se utvrdil v tom, že i veřejnoprávní televize (jako je BBC) dokáže produkovat velmi velkou kvalitu, když se to prostě umí a ví se, jak na to. Doporučil jsem to holkám v práci, jsem zvědavý, co na to budou říkat ony. 😊 ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

Prostredie upršaného industriálneho Glasgowa si ma získalo, na postavy som si od polovice série (teda po 3 častiach) zvykla a sledovanie spríjemňoval indie soundtrack (s mojimi milovanými The xx a Husky Rescue). 2. séria je ešte lepšia, odprataním dvoch postáv seriál len získal. Snáď bude aj 3. - do nej ešte viac toho škótskeho akcentu, je neodolateľný, seriously :) ()

Sarcasmgirl 

všechny recenze uživatele

Oproti L Wordu opravdu kvalitní záležitost. Co na tom, že se ubírá pomaleji. Postavy mají opravdu důvěryhodnost a určitý charakter. Konečně seriál podobný reálu, a ne telenovela, která se nám snaží vnutit, že všechny lesby jsou krásné a úspěšné, a že kámen šuká cihlu. Tady to těm holkám člověk věří. Škoda vývoje děje v druhé sérii, těžko říct, jakým směrem by se teď seriál vyvíjel. Jediná moje výtka je k postavě Tess, nemůžu tu uječenou holku vystát. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

Jedinou herečku, která je i v real světě na holky jsem poznala z fleku (Heather Peace-a taky se mi nejvíc líbí), ale ostatní come oon... nedá se upřít, že od Bad Girls (jiné britské drama s LGBT tematikou) k Lip Service se ušlo kus cesty, to opravdu bez pochyby. Upřímně příběh Frankie je pro mě tak trochu zamotanej, postava se mi nelíbí a herečka vlastně taky moc ne. A jestli vidí někdo podobnost mezi Frankie a Shane (TLW), plochý prkno, klučičí vzhled, ojedu všechno, co se hýbe, tragický rodinný příběh outsidera... je to pořád dokola... Jediný, co mě udrželo a pravděpodobně udrží u sledovanosti jsou postranní linie. ()

sweetRozarie 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který mě bral od začátku až do konce, z čehož nemůže vzejít nic jiného než 5*. Mám ráda britské seriály, tenhle je dokonce skotský, což je u mě premiéra. Zaujal mě jak příběh, tak charaktery jednotlivých postav a taky to skotské prostředí. Je velká škoda, že tento seriál není tolik známý, pokud jste jej neviděli, určitě do něj jděte. Těším se na další sérii. ()

dzoujina 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě dostal. Je hodně upřímný, realistický a trochu i depresivní. Myslela jsem si, že po The L Word už nemůže být nic lepšího na lesbickou temátiku, ale byla jsem mile překvapena. Celkové proprácování postav a nečekaných dějových zvratů, které jsem jinde v seriálu neviděla. Odstranit zrovna dvě hlavní postavy na záčátku druhé série byl docela risk, ale myslím, že se vyplatil. Otevřely se dveře vedlejším postavám, které jistě mají hodně co nabídnout.Těším se na třetí serii. ()

Qaylie 

všechny recenze uživatele

Výborně! První série super podívaná, ale druhá?! Velmi mě mrzí že odebrali obě hlavní hrdinky které tak trochu (aspoň pro mě) zdobily snímek. Je méně zajímavá, ale stojí za shlédnutí. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

L-Sex-ve-meste-Word se s Lip Service opravdu neda srovnavat a ja jsem rada, ze tomu tak je. Dlouho jsem po LS nesahla, protoze jsem nechtela koukat na "nejakou kopii". Spletla jsem se, ale zase jsem si mohla pustit obe rady v kuse najednou :-) ()

saltigrade 

všechny recenze uživatele

Nebudu srovnávat s L word, každý seriál má jiná pozitiva (i negativa:-). SPOILER: mrzí mě, že zmizely v druhé sérii, hned dvě (pro mě podstatné) postavy, protože jsem se těšila na rozuzlení, Cat mi přišla zajímavá, morální, ale nemůže vypustit Frankie z hlavy i když si najde tak skvělou partnerku. Celkově na mě seriál působí reálně a líbí se mi jak policajtka Sam, tak novější postava Lexie, která působí velmi citlivě až skoro dokonale a fandím jí, jak chce získat Sam. Těším se na třetí sérii, byla by chyba ji nenatočit:-) ()

Reklama

Reklama