Reklama

Reklama

Top Gun: Maverick

  • USA Top Gun: Maverick (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pete „Maverick“ Mitchell (Tom Cruise) k smrti rád pilotuje stíhačky. Dokonce tak, že se už přes třicet let úspěšně brání povýšení ve strukturách amerického letectva, protože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhřáté kanceláře. Maverick byl navíc vždycky magnetem na průšvihy, což se s armádní kariérou taky docela vylučuje. Pilot je ovšem bravurní, možná ten úplně nejlepší, a proto dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun, které má připravit na úkol, jenž spadá do kategorie Mission Imposssible. Kromě téhle bude muset Maverick zvládnout i jednu obtížnou soukromou misi. Jedním z pilotů, které má připravit do akce, je i Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho kamaráda a navigátora Goose. Znalci prvního Top Gunu vědí, že Goose zahynul, když se neúspěšně katapultoval z neovladatelné stíhačky, pilotované právě Maverickem. A jeho syn mu otcovu smrt klade za vinu. Maverick za žádnou cenu nechce, aby Bradleyho potkal stejný osud jako jeho otce. Přitom si uvědomuje, že pravděpodobnost, že některý z pilotů plánovanou leteckou operaci nepřežije, není vůbec malá. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 372)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je zase chyba na moji straně přijmu, ale tušil jsem, že mě to nebude bavit a asi i proto jsem to pořád odkládal. Jedničku upřímně nesnáším tohle je určitě dospělejší, ale co naplat nudil jsem se. Příprava týmu na jakože finále filmu se tu protáhne přes půlku stopáže a chybí tu jakýkoliv výrazný wow moment který by mě vytrhnul z nudy. Jenom na toho Vala Kilmera je smutný pohled snad bych mu dal i korunu a nečekaná?! smrt jeho postavy (UPS BROJLER) mě nějak nedojala. No jo jsem cynickej parchant to víme co dál? Tak teda ve finále po nekonečných třech hodinách děje, ehm ono to bylo jen 90 minut?! se teda dočkáme nějakého toho akčního finále, ale jakýkoliv strach o hrdiny tu nehrozí stejně jako chybí jakákoliv fyzická akce. Když už ty vocase sestřelí tak hned hledají nový letadlo aby mohli odletět. Nic pro mě to si radši pustím toho všemi tolik proklínanýho Železnýho orla 3 kde je kromě leteckých soubojů i nějaká ta fyzická akce. Ale pozor? ono je to v černý barvě zatím co tohle je 43 nejlepší film! No jo jsem divnej já vím co už nadělám.45% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NA STROJI NEZÁLEŽÍ. ZÁLEŽÍ NA ČLOVĚKU…“   /// 4DX /// Tak prej, kdy si užít lítající sedačku, když né v kokpitu F/A-18ky? Tož nebylo to špatný, ale kurva měl jsem si vzít mikinu, páč mi bylo vobčas frišno! No a k příběhu? Von už první Top Gun byla limonáda, ve který hrála prim láska, kamarádství, studená válka a letadla. Tady si dejte pryč tu studenou válku a přidejte Toma Cruise. Jako jo, dobrý, je v tom krásná nostalgie, díky za Val Kilmera, ale podle nadšenejch recenzí jsem čekal mnohem víc!  P.S.: Po druhý projekci zvedám hodnocení, protože, jak "to všechno" dokáže vzbudit vzpomínky, je parádní! A ty souboje taky!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toma Cruise miluju jen ve stíhačce. 2.) Miluju retro, stíhačky, armádu, syna svýho kámoše, hospodskou...  ///  Thx za titule „???“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příběh je opět limonáda, ale tentokrát ne tak namachrovaná a citlivější než minule, při jejímž sledování člověk navíc tolik nemyslí na Žhavé výstřely a pokud se bude něčemu pohihňávat, tak snad jedině plánu, který připomíná zničení Hvězdy smrti - v závěrečné ostré akci dokonce za použití Síly :) Jinak je všechno naprosto v pohodě, film dvě hodiny sviští jako ta stíhačka a Tom Cruise dokazuje, že si hvězdný status bez ohledu na všechny jeho podivnosti prostě zaslouží jako málokdo. Letecké scény jsou neskutečná paráda a při sledování závěrečných titulků jsem si říkal, že přinejmenším polovina těch lidí musejí být pojišťováci. Takhle autenticky „tam“ jsem se v kině cítil naposledy asi při sledování Prvního člověka, který se ale v žádných raketách nenatáčel. Top Gun: Maverick je zkrátka výborný, poctivý film, ve němž je tolik scén, které bych chtěl hned vidět znovu, že bych se nejraději hned podíval na celý film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec přece jsem se dočkal! Už jsem nikdy nepočítal s tím, že v kině znovu zažiju další Den Nezávislosti, Armageddon či další jim podobné snímky, na které mě tak bavilo chodit na konci 90. let. ...dlouhé roky nic a pak za to vzal Tonda a naservíroval nám tuhle parádu, ve které člověk nemusí řešit lesby, gaye, korektnost, hyperkorektnost, různé kvóty, CGI a nebo snad záporáka s obří rukavicí. Zkrátka vrací se Mev, ano zestárl, ale stále tam má v sobě toho kluka, kterého jsme u něj vždy viděl ve filmech nejraději. Když sedí na baru a pozoruje svou Jennifer Connelly, má to sílu. Když ho z baru vyhodí a on si ve flashbacích vzpomene na Goose, má to mega sílu, při které člověku naskakuje husí kůže. Když potom školí mladé naděje, člověk tak nějak tuší jak a co se bude v dalších minutách na plátně vůbec dít, ale vůbec to nevadí. Tady ne. Tady jsem se dostal zpátky akčním velkofilmům. K takovým ke kterým se hrozně rád kdykoliv vracím. K takovým které se už dnes netočí. S Tondou, který je stále pořádnou a mimořádnou akční stár! Závěrečná mise je už pouze taková třešnička na dortu. Jasné, stručné, dlouhé ani náhodou, ve filmu není nic navíc. Občas písnička z původního filmu. Vzpomínka na Tonyho Scotta a já ti Toníku ještě jednou z celého srdce moc děkuju za tento dárek a zážitek. Pro mě už teď Film roku a doufám že něco tak dobrého v tomhle žánru bude vznikat i nadále. 100% ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Zatímco třeba Mad Max dokázal vnímavě reflektovat současnost, a aniž by sám na sebe rezignoval, zasmát se své někdejší stereotypnosti a poplatnosti a nabídnout pokročilé hrdiny a svět, v němž se v klimatické katastrofě rodí naděje spojená s radikální feminizací, Top Gun Maverick nereviduje vůbec nic a zůstává jedním velkým bezduchým stereotypním klišé, mozek vymývajícím reliktem, který dnes svojí vyčpělostí bolí o dost víc než v osmdesátkách - a navíc je mnohem hloupější než původní snímek (aby bylo jasno, původní Top Gun je film, který si pořád tu a tam z nostalgie pouštíme, pro tu radost z nádherných záběrů a z létání, z té věrnosti a výstižnosti, a pro tu chuť, kterou dokázal vzbouzet, chuť létat nadzvukovou rychlostí, poslouchat raději vlastní intuici než autority a dril, a nebát se přitom riskovat kariéru i život, ale také se bolestně učit.... Jen toho muckání tam mohlo být o 20% míň ve prospěch letadel, na tom se vždycky shodneme). ***** Přitom jsem se na nějaký chytrý a odpovědný posun v rámci hranic upřímně těšila - a ne že bychom ho jako společnost nepotřebovali. Chvála laciného a hloupého eskapizmu je to poslední, čemu bychom v kontextu dnešní doby a stavu světa měli s popcornem na klíně a XL colou tleskat, a navíc to jde i proti duchu původního Top Gunu. IMAX zážitek to bohužel mrazivě zilustroval. *~ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (62)

  • V roce 2018, kdy se natáčela velká část filmu, filmaři propláceli Pentagonu veškeré náklady na letadla. Studio při natáčení platilo americkému námořnictvu „za svezení“ ve stíhačkách až 11 374 amerických dolarů za hodinu. (Posheidon)
  • Maverick (Tom Cruise) nosí hodinky Porsche Design Orfina Chronograph. (Liqid)
  • Pro Top Gun: Maverick měl Tom Cruise podmínku, že tam musí být Val Kilmer. Ten ale po tracheostomii, kterou prodělal v roce 2014, téměř nemluví a jeho hlas byl vytvořený umělou inteligencí. (FilmFan24)

Související novinky

Třetí Top Gun se řítí

Třetí Top Gun se řítí

12.01.2024

Top Gun: Maverick, který před rokem a půl zboural kina, je nejúspěšnějším filmem megastar Toma Cruise a celosvětově si doletěl pro 1,5 miliardy dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než Paramount… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama