Reklama

Reklama

G.I. Joe 2: Odveta

  • USA G.I. Joe: Retaliation (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně mezi Jižní a Severní Koreou hledá jednotka G. I. Joe pod velením kapitána Dukea Housera dezertéra. Najdou ho a dopraví bezpečně do Jižní Koreje. Agenti Kobry Stormshadow a Zartan jsou stále na svobodě a aktivní, a i Commander a Dextro, kteří jsou momentálně ve vězení, přísahali pomstu…  V Pákistánu je po atentátu na prezidenta zmatek. Pákistán je spojencem USA a panuje tam naprostý chaos, na jeho území jsou i jaderné hlavice. Generálové navrhují okamžitou vojenskou akci, prezident povolá G. I. Joe. Ve vrtulníku si procházejí plán – hlavice jsou v montážní hale a nejdou přenášet, musejí se zlikvidovat na místě. Na místě zabijí ochranku a odvezou hlavici na vojenskou základnu USA. Nahlásí prezidentovi a generálům, že mise byla splněna a že plánují cestu zpět. Odpověď je, že plán evakuace je třeba pozměnit, ať zůstanou na místě. Prezident jde do tajného krytu a tam se zjistí, že to není prezident. Skutečný prezident je v krytu držen jako vězeň. Prezidentem je Zartan, jehož podobu změnili nanomiti. Zartan sdělí skutečnému prezidentovi, že i jednotka G. I. Joe bude co nevidět zničena. Chce, aby mu prozradil, ve kterém vězení jsou Komandér a Dextro. Duke a Roadblock na základně tuší, že něco není v pořádku. Vrtulníky, které je mají odvézt, na ně zničehonic zaútočí. Duke zachrání jednoho muže, ale sám je odhozen výbuchem. Zbytek jednotky naskáče do studny. Slyší, jak nahoře někdo mluví. Ponoří se pod hladinu, a tím se zachrání. Prezident mezitím oznamuje národu, že se jednotka G. I. Joe zpronevěřila službě vlasti. Pákistánského prezidenta prý zabil SnakeEyes a jednotka chtěla hlavice pro sebe. Místo ní bude vlasti sloužit jednotka Cobra… (TV Prima)

(více)

Recenze (758)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že z Bruca Willisa sa stáva najlepšie zarábajúci dôchodca, ktorému možno raz postavia na počesť aj sochu. V posledných dvoch rokoch sa na filmovom plátne objavuje takmer pravidelne a naozaj v dobrej forme, to musím uznať. Jeho duet s Dwaynom Johnsonom nebol, až tak náročný, ale zviezol sa po jeho boku ako skutočný, vojenský veterán a znalec munície. Jednoduchý motív "vojna a boj" filmom síce efektívne disponuje(výbuchy, prestrelky a súboje - bežia ako na páse), ale jeho akčné prezentovanie nestačí hviezdnemu obsadeniu. Ak vám srdce bije pre D. Johnsona tak si prídete na svoje, jeho svaly a odvaha vrhať sa do nebezpečenstva vás v akčných momentoch príjemne poteší. Občasné spomalenie akcie je fajn, ale tiež len do istej miery. Tak ako už písali aj iný užívatelia najlepšou scénou sa stal boj v objatí hôr, ktorú si minimálne ešte raz pozriem. Nápaditosť, dynamika a priehľadnosť bola skvele prepracovaná, čo sa však nedá povedať o akčných scénach zobrazujúcich vzájomnú paľbu, kde miestami nastali až nepriehľadné situácie. Takže dej podpriemer, akcia tiež nič moc, ale Johnsona mám rád a tak dávam 50%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když člověk dostal hračky vojáčků, co udělal? Hrál si. A bylo to super. Prováděli jsme spolu užasné věci. Běhali po kolmých skalních stěnách (po zdi dětského pokoje), skákali ze skály na skálu (ze stolku na postel), bojovali s ultrapadouchy (sádroví kovbojové), kterým jsme samozřejmě vždycky nakopali jejich sádrové zadky, pronikali do tajných nepřátelských sídel (do kuchyně), kradli jaderné bomby teroristům (řízky co měly být k obědu), zachraňovali prezidenty (méďa) a svět před zkázou (dětský pokoj před úklidem). Do akce se zapojily tanky na klíček, autíčka na baterky i modely letadel od firmy Směr a moji hrdinové pronášeli hlášky jako "Letecká hrozba" nebo "Hrozba odvrácena". Když člověk dostane hračky vojáčků na DVD co udělá? Hraje si. A bylo to super. Stejně velké, dobrodružné a ulítlé jako kdysi v dětském pokoji. Takže navzdory všem škarohlídům a jejich odsudkům jsem si to všechno užíval naplno, skvěle se bavil a znovu se vracel do dávno časem zavátých let klukovských her. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Skoro stejné jako jednička: děj natolik šílený, že to určitě nikdo nemyslel vážně a určitě to nedává smysl; rychlost vyprávění vás o tom ale nenechá přemýšlet, protože na to prostě nenajdete čas. Je tam sice pár nepříliš povedených pokusů o hlášky, ale dialogové či jiné neakční scény jsou omezeny na minimum, takže se na diváka valí jedna akce za druhou. Nindžové na lanech jsou dokonce takovým bonbónkem k zapamatování (70%). ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Patetický kýč plný typicky amerických klišé. Skutečně si nedokáži vysvětlit důvody toho, proč bylo datum premiéry tak dlouho odkládáno... Nebo proč bylo vůbec toto pokračování natočeno, když na to přijde... Bonusový bod za obsazení a vcelku poslouchatelný soundtrack. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na to ako to je trubkovina, ide o celkom zábavný film. Takto nejako si predstavujem znesiteľný americký ačkný vojenský film bez jednoznačného hlavného hrdinu. Willisove takmer cameo dodalo aj napriek svojmu občasnému pátosu šmrnc. Odhliadnuc od logiky príbehu, je druhý Joe fajn akčňák s pôsobivým vizuálom šliapajúci na päty Marvelovkám... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No druhej díl se mi líbil trochu víc, hlavně protože Tejtm mě tady moc nesral.. opět D rok a ty jeho dcery, Wilis a jeho cholesterol byl docela fany.. ale jinak je to příběhově, stejně přeplácaný jako jednička.. prostě výmrd. Hudba sračkoidní.. kdy se už poučej? Jediná dobrá pisnička: :How you like me now, ale ta až na konci samozřejmě.. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jedničce jsem dala tři hvězdy, teď dám čtyři. Oba filmy se mi líbily více méně stejně, ale dvojku jsem viděla v kině a to je přece jenom jiný šálek čaje. Nemá cenu hodnotit děj, protože od toho se nedá nic extra čekat. Ony jsou tyhle filmy na jedno kopyto. Ale efekty, které tu byly použité a hlavně souboj na lanech mu přidávají na koukatelnosti. Pro mě tam hlavním magnetem byl Lee Byung-hun a musím říct, že to byl hodně silný protipól pro moje oči. Ne a ne je odtrhnout. Jsem spokojená a peněz za lístky rozhodně nelituju. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První G.I. Joe byla standardní triková pitomina, u které se vypínal mozek a naplno otevíraly oči. Na pokračování se čekalo docela dlouho a překvapivě se jedná o hodně odlišný snímek, kde se sice na logiku, také příliš nehraje, ale oproti prvním dílu se (a to hlavně v akčních scénách) drží překvapivě při zemi. A přesně to je hlavní problém celého snímku, protože nám po celou dobu nenabídne nic, co by nás buď zvedlo nebo srazilo ze sedačky a nabízí jen relativně slušnou oddechovku, která akční fandy pobaví, ale nijak neoslní. A výsledný dojem nezachrání ani ranař Johnson ani (opravdu jen na ozdobu a pobavení) Willis. Nečekal jsem zázraky, ale přesto se dá mluvit o zklamání. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pravda, z americké centrály prosákl vzkaz, že studio počítá hlavně s cílovou skupinou chlapců od deseti do čtrnácti let, kteří milují počítačové hry na vojáčky, bez trojrozměrné projekce se do kina už nevypraví, vědí, kdo jsou to nindžové čili speciálně vycvičení japonští bojovníci. A hlavně tráví dětství s figurkami firmy Hasbro, představujícími příslušníky armádní elity. Willis zosobňuje skanzen vysloužilců, kteří však v nouzi nejvyšší dovedou ještě nepříteli, jak s gustem prohodí, "nakopat zadek". Ovšem na penzisty se nesmí spěchat, pročež se celá první hodina filmu obejde bez hvězdy. Hluboce nepůvodní scénář založený na zásadě, že kdo dlouho žvaní, bude vzápětí zastřelen, nejprve nechá v zákeřné pasti celou speciální jednotku pobít. Přežije pouze účelově vybraná parta: silák Dwayne Johnson, fešák D. J. Cotrona, kráska Adrianne Palicki. Když trio zjistí, co divák dávno ví, tedy že zlosynové tentokrát přímo z nejvyšších pater Bílého domu hrozí celosvětovou jadernou zkázou, jdou si pro pomoc k Willisově důchodci. Takže teď to konečně začne? Chyba lávky. Veterán poskytne krátkou radu a znovu se vytratí, až ve finále své následovníky osobně vyzbrojí a vyrazí do bitvy s nimi, leč hrubou práci jim přenechá. Záchranné lano, které snímek nakonec vytáhne k průměru, přijde odjinud, od výškového baletu, jak by se daly popsat souboje nindžů "létajících" mezi vysokohorskými štíty. Utkví v paměti coby jediný originální prvek, jejž nevymaže ani hlučný spojenecký orchestr tvrdé muziky a štěkající střelby, ani střih tak zběsilý, že je na plátně nepřehledno. Úlevně. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Jednička byla také ptákovina, ale pěkně udělaná, postavy byly správně sympatické atd. A tady ... postavy mi nic neříkaly a akce byla zbytečně přeřvaná. Opravdu jsem byl rád, že jsem šel do kina s kamarády a ne s přítelkyní .-) ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi špatné - vedle G.I. Joe 2 se dokonce i nová Smrtonosná past může prohlašovat za smysluplnou, vyváženou a relativně zábavnou podívanou. Zatímco jednička byla přiznaně brakovitým a přestřeleným over-the-top popcornem, dvojka je jakýmsi příliš přízemním a nesmyslným patlancem scén, které jakoby vznikaly nezávisle na sobě a někdo je poté v určeném pořadí seřadil do výsledného filmu. Díky tomu absentuje téměř jakýkoliv temporytmus vyprávění a zůstávají jen ledabyle provázané epizodky (nejvíce wtf je náhlé objevení zápletky v horách), v kterých se vyskytují nějaké postavy, u nichž nám není jasné, jestli jsou hlavní nebo vedlejší. Naprosto tupá zápletka by se však dala v pohodě překousnout, kdyby alespoň Chu dokázal nabídnout slušné řemeslo a akční scény - ty jsou bohužel všechny na jedno brdo (někdo kope, střílí) a naprosto "prasácky" sestříhané, že se v nich nedá ani na chvíli zorientovat. Samotný střih je ve filmu kapitolou samou o sobě - nekontinualita se projevuje nejen ve spojení mezi jednotlivými záběry (hlavně akce), ale také mezi celými scénami. Mnohokrát tak není jasné, proč a jakým způsobem se postavy ocitly, tam kde se ocitly. Hlavně je to pořád ale neskutečná nuda, asi největší od doby, kdy se v kinech proháněl Robert Langdon. Trojku už prosím ne. P.S. Zdá se mi to nebo postavy pronášely nejpříšernější one-linery, co jsem za poslední dobu slyšel? Unavený Willis by mohl vyprávět... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce, je tu podstatně horší dvojka. Příběh nic moc, ale za to ty akční scény byly parádní. Hned první akce ve filmu byla skvělá, no poté přišel obrovský šok s Channingem Tatumem, z toho jsem byl zklamanej. No ale i bez Channinga se jelo dál akce střídala akci, perfektní byli především Snake Eyes a Storm Shadow. Akorát se mi tolik nezamlouvala ta scéna na skalách. Ano ve filmu to je hezké, ale je jasný, že to je úplně nereálné, takhle chodit a ještě do toho bojovat po skalách to nemůže nikdo dokázat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem první díl hodnotil na silnější tři, tento je na slabší tři. Po slibném začátku to upadne do jakéhosi vauka, kdy se nic neděje a celé je to takové podivně upachtěné, a teprve vynikající akci v himálajských horách se vrací svěžest a posléze i hlášky. Moc mne potěšil cross over s Bruce Willisem. Ale zase - závěrečná akce je mizerná, nakolik doposud byla přehledná, nyní je taková nijaká, slaboučká, jen výbuchy akční konec nedělají - to zas tvůrcům něco nakukal Michael Bay. Ale celkově přes nudu v první půli a mizerný konec pohodová akční podívaná. ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Proč je naprostá většina dnešních akčních filmů tak hloupá a těžko uvěřitelná? Copak je tak těžké natočit akční scény tak, abych se pokaždé nesmál a neříkal si, jak nesmyslná byla ta a ta scéna? To, že neznám univerzum G.I. Joe a necvrknu si do kalhot při setkání mocných záporáků je moje chyba. Chybou tvůrců zase je, že vůbec nevysvětlí fungování jednotlivých postav. A počítat s tím, že bych si to měl pamatovat z prvního dílu je dost naivní. Hu-há, no nezasmějte se :D. S klidným srdcem a s úctou k ostatním filmům jsem chtěl dát jednu hvězdu, ale po WTF scéně, kdy srazí borca autem v asi tak 70km rychlosti, načež ten vyletí 3 metry do vzduchu a klidně si vstane a odjede na motorce, jsem to prostě nevydržel. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Agresivně debilní návštěva hračkářství, kde i my neplodní okusíme, jaké to asi musí bejt, když vezmeme svého pětiletého haranta do přebarevného areálu, ten začne neomylně poletovat kolem regálu s těmi nejdražšími bazmeky a hustit "Já chci Stom Šádoua, ten se pževlík za Snejkáje, aby osvobodil Kobra Komándea a a a taky ci Fajfláje, ten mu f tom pomáhal, protože má vybuchující bloučky, ale Voutblok se mu postaví do cesty. Ďůka neci, ten umžel." Načež vy svolíte, a ve snaze že ten váš výsledek mladistvé nerozvážnosti zavře držku alespoň na půl hodiny přijdete ke kase se dvěma figurkami, na nichž jsou ještě vidět skvrny od krve čínských dětí, prodavačka se na vás uculí a sdělí "2798,- pyčo" a vy si uvědomíte, že zbytek měsíce se budete živit leda tak vlastním potem. Zatímco Treehorn zachází s předměty jako se ženami, tvůrci G.I.Joe Retaliation jsou už za hranicí toho, že by postavám například dávali jména (nikdo ve filmu nemá občanské jméno) a charaktery definují prakticky jen podle toho, jakým kalibrem střílí, případně jestli více kopou nebo mlátí pěstmi. Naprosto WTF proti tomu působí scény, kde se dozvídáme o rodinném zázemí plastových figurek a máme lkát nad jejich ztrátou, i když si kdykoli můžeme koupit nové. Naštěstí Retaliation naplňuje poměrně zdařile schéma totálního akčňáku, kdy na další eye-candy shot či explozivní přestřelku nemusíme čekat zpravidla déle než 8 minut a kde akce ve své přepálenosti, materialistické čistotě a na akční sekvence nezvykle dlouhými záběry tak nějak upomíná lepší trailery k současným videohry. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rozhodně akční a špičková podívaná jako u prvního dílu jen škoda že Channing umřel to možná trošku tomu ubralo ale co už přesto velmi spokojeny. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhého G. I. Joea hodnotím mnohem výš než prvního. Proč? Lepší scénář, ještě pohlednější vizuál, temnější atmosféra, dospělejší děj a nesrovnatelně klidnější kamera. Dwayne Johnson namísto mongoloidního Tatuma je skvělá volba, dál se mi hodně líbil vyzrálý Storm Shadow, učarovala mi Jinx a Willis mě bavil určitě víc, než nevýrazný Quaid. Pohledná a "sexy" kombinace comicsu, akční pohádky a bondovky, s několika vtipnými momenty. Nevyžívá se tolik ve zbraňové a trikové exhibici jako jednička, ale sází spíš na tradiční, přímočarý akční příběh. Hodně příjemné překvapení, silné čtyři. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jednička bavila více. Dokázala si lépe utahovat sama ze sebe, měla mnohem víc atrakcí, nad kterými mohl divák slintat a zapomínat, jakou tupost to vlastně sleduje. A měla na režijní sesli Sommerse, který perfektně vyhodnotil potenciál látky a udělal z ní guilty pleasure přesně ve stylu Dne nezávislosti a jemu podobných. Druhý díl má klipaře točícího dosud jen taneční filmy a je to znát. Akce postrádá tempo, Chu neví, jakým způsobem stříhat, aby výsledkem nebyl chaotický a špatně navazující sled pohybů, i potenciálně vděčná lákadla (ninjové v horách) dokáže spolehlivě pohřbít. OVŠEM... pořád je to zábava. Protože se pořád něco děje. Že je to často směšné, špatně natočené, napsané i zahrané, vem ďas, u podobného typu filmu jde hlavně o to, aby se divák nenudil a příliv akce, hlášek, dekoltů a drsných gerojů neustal na moc dlouho. Což se relativně daří a druhé G. I. Joe má u mě navíc tu výhodu, že po dokonale zprasené páté Smrtonosné pasti moje nároky na oddechovou zábavu pro kino zatraceně klesly. Takže jsem se dobře bavil u špičkování Rocka s Tatumem, schovívavě se usmíval u béčkových zvratů, užíval si opět těžce vládnoucí dvojku Snake Eyes-Storm Shadow (vykašlete se na vojáčky a dejte těm dvěma drsný, špinavý a osudový spin-off!) i přepálené záporáky. Škoda, že Rock nedostal vděčnějšího protivníka, než jakým byl Ray Stevenson, skutečně kulervoucí bitky se nedočkáme. A vlastně ani akce, takže v paměti utkví spíš (paradoxně) verbální kejkle z podzemní věznice a podobné. No a ještě Bruce Willis, jehož cameo sedlo moc hezky. Výsledkem je zábavná popcornovka s lehce zmršenou akcí, která ale v nad očekávání chladném březnu potěšila a přinesla ujištění, že letní sezóna je blíž, než by se podle počasí možná mohlo zdát. 65 % ()

Související novinky

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

G.I. Joe bude trilogie. Minimálně.

02.04.2013

Popravdě, je to docela překvapení. Když studio Paramount loni v létě pouhý měsíc před premiérou odsunulo Odvetu o víc jak 8 měsíců, šířily se fámy o katastrofálním filmu a neodvratném průšvihu.… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama