Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 6

(série)
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 20 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hrají:

Robin Wright, Derek Cecil, Cody Fern, Michael Kelly, Greg Kinnear, Diane Lane, Campbell Scott, Athena Karkanis, Jeremy Holm, Chip Zien, Linda Powell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je teď Frank mimo hru, Claire se konečně může realizovat ve funkci historicky první prezidentky. Její odkaz je ale v ohrožení. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (56)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžu se po tisící opakovat a říct, že tu citelně chybí Kevin Spacey a úplně tu finální řadu odpálit. Ano, vzpomněl jsem si na něj v každém díle a někde tam vzadu pořád kvičela jiskřička naděje, že použijou alespoň kousek z těch dvou dílů, co už měli natočeno. Smůla. Místo toho zmíním, že je opravdu vidět narychlo upravená verze scénáře, která se musela osekat na nezbytné minimum (8 dílů namísto třinácti a nutno říct, že díky bohu) a půlka dílů byla tak nudných, že mi tentokrát trvalo nezvykle dlouho to konečně doklepat do konce. Opravdu bych si přál, aby za pár let někdo promluvil o detailech původní myšlenky zakončení s Francisem, ovšem tak naivní nejsem. Feministická agitka už je pouze vrcholkem ledovce od začátku nevydařené (=pohnojené vyhazovem sexuálního predátora) produkce a doufám, že ani na ten plánovaný spin-off nedojde. V každém díle zabili snad tři postavy, které se některé objevovaly od začátku seriálu, tak ani nevím, s kým by ho mohli složit. Hlavně ne se Shephardovými, o kterých 5 sérií nebylo vidu ani slechu, a najednou je to nejmocnější rodina na politickém poli. Alespoň to finále mě celkem bavilo a odsýpalo, ač mělo totálně neuspokojivé zakončení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem si utvořil jasnou představu o tom, jak to doopravdy vypadá, když MěTaky někde uspěje. Kevin Spacey byl odejit a scénáristům se zjevně zhroutil svět. Nebo alespoň zamýšlený vývoj příběhu, místo něhož museli nasadit tenhle příšerný výblitek, který už neměl s úspěšným seriálem nic společného (kromě postav).Tohle fakt není fér, dostanu pět sezón, u kterých se tetelím štěstím, a pak přijde taková kudla do ledviny... ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem doufal v to, že to nebude zase tak špatná série. House of Cards jsem totiž shlédnul až o pár let po ukončení seriálu. Ačkoli nerad přiznávám, že díky jedné postavě má celý seriál smysl, budiž je to tak. Frankovi Underwoodovi se prostě nic nevyrovná. Claireniny monology (i když se fakt snaží) nejsou ani náhodou tak drsné a opravdové jako u něj. Její hlas mě už začínal iritovat. Tuto řadu už vedou jenom Doug, Hammerschmidt a trochu Seth. Hodně jsem se bál na zapomenutí Franka. Naštěstí je tady zmíněn v každém díle několikrát. Příběh by popravdě nemusel být ani špatný, naopak vážně není tak zlý. Některé scény jsou dokonce excelentně natočeny. Taky jsem si všiml, že bylo více zapracováno na hudbě. No a teď zase ty špatné zprávy. Nejhorší na tom celé je ten nechutný feminismus. Tohle vážně posrali. Celou dobu v seriálu všichni žvaní ať je prezidentkou právě Claire, jenomže když se tak stane, tak z ní udělají totální feministickou píču. Už mi to přišlo spíš jako parodie na Bílý dům. Byla tam jedna scénka (mírný spoiler), kde se sejdou doslova samé ženské političky a začnou krásně profesionálně jednat. Pochybuji, že by se takhle reálně na jednom místě dokázaly domluvit ženy bez hádky. Takže pro svlečnu divačku to bude ohromná spokojenost. Největší škoda je ta, že ty závěrečný díly vypadají skoro skvěle. Vážně jsem si říkal „na tomhle se už nedá nic pokazit, aspoň to zakončí uspokojivě, když je to bez Franka o ničem“. No a samozřejmě jsem se hnusně mýlil. Ten úplný konec je neuvěřitelný odpad ve scénáři. Přitom vážně fakt nechápu proč. Mělo to naběhnuto věřte nevěřte dost dobře… 40/100 ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Špatná zpráva, králi, Hamlet se nám zase schoval." Překvapuje mě, jak agresivně vystřihli #meetoo nůžky Spaceyho působení v sérii, že se dokonce báli využít i jeho hlas a to, co by měl divák slyšet je radši tlumočeno postavou se sluchátky. Propad je oproti předchozím sériím propastný, nicméně i tak jsem si nemohl odpustit další a další díl. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Je evidentní, že seriál by mohl dobře fungovat i bez Spaceyho. Co ale nefunguje je scénář téhle série, který se odehrává kolem něčeho, co divák ani neviděl. Jsou tam náznaky dobrých nápadů, které ale pohřbí špatná scenáristická rozhodnutí a fatální chybou je neschopnost stavět k úmrtím postav, která vždy byla emočně nabitá a šokující. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (3)

  • Série se natáčela od 18. do 30. října 2017 a od 31. ledna do 25. května 2018. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno