Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní pohádka, která není ani tak o tanci, ale je to jen další tuctový romantický příběh. Méně romanťárny a více tancování by tomuhle filmu fakt neškodilo, tančeních čísel tam bylo všeho všudy asi pět (přičemž na minimálně dvě se radši snažím zapomenout). No, ještě, že ten soundtrack to mělo boží. 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Flashdance je čistá esencia 80. rokov spoločne s napríklad takým Top gunom. Inak je to aj celkom slušná sociálna melodráma o tom, ako nezostať navždy v šedi života, priemernosti až podpriemernosti. Záver je vlastne iba takým odrazovým momentom v živote, v podstate až tak veľa ešte neznamená, iba prvý, ale zásadný krok. Nie každý ho je, ako vidíme aj vo filme, schopný učiniť. Pomer rozpočtu a tržieb je neskutočný, podľa rozpočtu to vyzerá, že sa jednalo o menší, nezávislejší projekt. Taký Rocky pre ženy, ten bol ale viac "sociálne deprimujúci". ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

V době ČR (pardon, ČSSR) premiéry mi mohlo být kolem patnácti a tahle osmnáctka se svářečkou, co bydlí sama jenom s drsně vypadajícím čoklem v bývalém skladu (dneska by se tomu říkalo loft a bylo by to prestižní bydlení, tehdá to bylo myšleno jako znak nižší společenské vrstvy, to jsou mi paradoxy), po odpolednách trénuje baletní figury a po večerech řádí na barovém pódiu, mezitím balí šéfa, chvíli je něha a křehkost sama, chvíli rozbíjí okna a je sprostá jako dlaždič, aby za chvíli brečela knězi ve zpovědnici, a při tom všem z ní čiší živočišná radost ze života a z pohybu, tahle holka mi tenkrát otevřela oči. Z dnešního pohledu se to může zdát legrační, ale tenkrát mi poprvé naplno došlo, že je vlastně jenom na mě, co se svým životem udělám, a že mě vlastně můžou čekat docela zajímavé věci. A ani teď po letech v tomhle bijáku, kde má každá druhá postava svůj sen, který se holt někomu splní a někomu ne, nedokážu při vší cukrkandlovitosti vidět jenom blbej řadovej muzikál o tom, jak chudá holka dík své kráse k princeznovství přišla. Ta osmdesátková popina je tu vlastně nejslabší stránkou, i když dneska už i k ní člověk cítí jistý sentiment. Zato taneční scény dokážou ještě dnes i mně, totálnímu pohybovému dřevu, zprostředkovat ten „What a feeling!“ pocit. Tak tedy za čtyři. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Především za skvělou hudbu a za taneční kreace ;-) Trošku mne mrzí, když vidím, jak se kvalitním a především kultovním filmům dávají malé známky. Flashdance byl jedinečný. Každý to té dívce ve filmu přál a Jennifer Beals ze sebe opravdu dostala úplně všechno. V porovnání s Hříšným tancem můžu říct jen to, že Flashdance přišel malinko dříve a že tím skvělým tanečníkem je tu křehká dívka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jít v ca šestnácti na Václavák do Alfy na Flashdance, pak na kafe do Koruny a po nové pěší zóně na hranolky do Arbatu, mi kdysi přišlo jako existenciálně hluboce naplněný večer. A ještě druhý třetí den rozvíjet s kamarády fantazie o skvělém a sexy životě v zemích zahnívajícího kapitalismu a zcela soukromě snít o skvostném zadečku a krásné tvářičce Jennifer Beals... jo jo, to byly časy... Díky bohům že už jsou nenávratně v tahu. Ale je to holt nostalgie. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Snímka bola uvedená v Československu až v roku 1987, pričom z nej bola vystrihnutá spoveď zváračky Alex (Jennifer Beals) u kňaza v kostole. (Raccoon.city)
  • Manažér filmového štúdia vymyslel zaujímavé finále konkurzu na hlavnú úlohu Alex (Jennifer Beals). Rozdal fotky troch herečiek dvestočlennej partie robotníkov zo susednej stavby a pýtal sa, ktorú z tých troch by najradšej pobozkali. (Raccoon.city)
  • V náročném konkursu na hlavní roli se do finále dostaly tři herečky Leslie Wing, Demi Moore a Jennifer Beals. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama