Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi nejlepší tanečníky na jih od Antarktidy. To je snad jasné, když mne ladným pohybům učily hvězdy StarDance Vašek Vydra, Jirka Schmitzer či Jaromír Bosák. Ze své odborné pozice si tedy dovolím moudře zhodnotit, že Alex Owensová je úžasná. Válí se svářecí soupravou i u tyče a vybírá si k tomu skvělou muziku. No dobře, i já tuším, že tenhle film je vlastně tak trochu pitomost, ale probouzí ve mně nostalgické vzpomínky na situace, které se nikdy nestaly a na to se nezapomíná. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nedokoukala jsem to. Ne, že bych neměla ráda muzikály, ale tento mě dějově neoslovil, no a ta hudba - ten styl není moje parketa. Zkrátka pro mě nic moc. (Zajímavé ovšem je hodnocení ostatních kolegů, kteří se dost blíží tomu mému, ačkoliv tento film obdržel 1 Oscara za píseň "Flashdance" a 3 nominace na Oscara. ) Z toho je jasně vidět, že ne vždy má divák stejný názor jako porota FF. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pri prehodnocovaní trojhviezdičkových neokomentovaných filmov hviezdičku častejšie odoberám než pridávam, ale sú aj výnimky. To je prípad muzikálu Flashdance, ktorý som prijal takmer bezvýhradne. Hudbu poznám dôverne, tanečné čísla boli veľmi dobré, dej bol guľášovito rozptýlený do viacerých epizód a nerušil, hlavná predstaviteľka bola milo bezprostredná, tak čo ešte by som od muzikálu očakával? A to, že väčšina mojich sledovaných užívateľov ostala pri troch hviezdičkách a masa ČSFD zaradila film do šedej zóny ma zaujíma najmenej. Dosť často som "proti všem" bez toho, aby som v tom nachádzal záľubu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dokonalá esence mých milovaných osmdesátek. Taneční, vzhledová, hudební, účesová. Je to prosté, ale chytlavé. Taneční čísla jsou skvělá (mé nejoblíbenější, po hrdinčině tréninku, je punkové vystoupení její kolegyně v klubu), hudba super. A Jennifer Beals...A prosím, moc, moc, moc prosím, ať nějakého debila nenapadne udělat remake. Tak to byla ta delší, umírněnější a slušnější verze komentáře. Ta upřímnější, výstižnější, bez politické korektnosti a kratší je: Když jsem to v roce 1990 viděl poprvé (bylo mi 12 let), tak jsem nad tím pohonil. Když jsem to viděl včera, pohonil bych taky. Mám prostě pro mrštné tmavovlasé svářečky slabost. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem v kinech při jeho premiéře viděl snad desetkrát. Dnes můžu v klidu napsat recenzi po včerejším připomenutí bez svejch pubertálních sklonů a potřeb. Film je naivní jako moje hokejová Sparta, když mluví před sezónou už skoro dvacet let o titulu. Hudba je doslova děsivá. Vím že s většinou našeho "chytrýho!!!" národa bych se neshodnul, ale větších odrhovaček už není. Snad tam mohli švihnout i Michala Davida a céčka.  BRRRRRRRRR!!!!!!! Takže v dnešní době už je to ohlodaná klasika a pohádka. Jediný, co v tom filmu stojí za něco, je roztomilá Jennifer Beals. Jinak skoro nic. 40%. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Jennifer Beals (Alexandra) uvedla, že se ji v sušičce scvrkl svetr, a tak problém vyřešila náhodně tak, že si vystřihla větší otvor v oblasti krku. Když se v něm pak dostavila na konkurz do filmu, tak se producentům líbil natolik, že ji obsadili do filmu. Díky tomu se spustila vlna nového módního trendu. (Jimmy15)
  • Kevin Costner neuspěl v konkurzu na postavu Nicka Hurleyho. (don corleone)
  • Režisér Adrian Lyne odmítnul režírovat film dvakrát, než se ho ujal. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama