Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Figu 

všechny recenze uživatele

Mladá svářečka, která se stane tanečnicí... No do prdele! To je supr pohádka. Dnes směšný, nicméně třeba na mojí mámu to kdysi fakt fungovalo! Né, že by svářela, neměla na sváření čas! Ta už byla dávno hotová tanečnice. Vždyť tancovala kolem mě, že?! Takže jsem si tím projít pochopitelně musel. Navíc zde vznikly minimálně dva top songy, který jsou prostě kultovní. 60% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kolem a kolem to není nijak skvělý film. Adrian Lyne se postupně vyprofiloval jako režisér lehtivých prasárniček, takže i Flashdance je ujetý tímhle směrem. Mimo několika ikonický scén a odvrácené tváře industriálního Pittsburgu, mu režisér nepředal nic výjimečného, ani zapamatování hodného. Scénář je hodinu a půl dlouhé klišé bez chytrých dialogů a dějových kliček, takže ani tady se nedá čekat žádná kvalita. Jenže je tu ještě soundtrack plný vynikajících osmdesátkových pecek a také extrémně sympatická Jennifer Beals. Tahle herečka se umí oslnivět usmívat, její dublerky zase parádně tančit, takže se z původně tuctového a trochu dýchavičného romantického muzikálu stala parádní jízda sršící energií a pohodou. Oscar za píseň je zasloužený a klidně bych přidal dalšího za kameru. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně tu klasiku viděla celou a ne jen ty nejznámější scény. Film krásně odsýpal, což si myslím, že na něj bylo nejlepší. Hlavní herečka je moc pěkná, takže jsem na ni ráda koukala. Nejlepší scéna byla beztak ta v kostele u zpovědi, ta, kterou komunisté svého času vystřihli. A konečně jsem si všimla u té poslední zkouškové scény, jak se tam všichni ti, kteří ji tancovali, míchají - změna vlasů, svalů, dokonce i lehce barvy kůže. Je zajímavé, že tvůrci vymysleli něco, co nedokázal pořádně zatancovat jeden člověk. Naivní příběh okořeněný trochou hy(p)sterie. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Především za skvělou hudbu a za taneční kreace ;-) Trošku mne mrzí, když vidím, jak se kvalitním a především kultovním filmům dávají malé známky. Flashdance byl jedinečný. Každý to té dívce ve filmu přál a Jennifer Beals ze sebe opravdu dostala úplně všechno. V porovnání s Hříšným tancem můžu říct jen to, že Flashdance přišel malinko dříve a že tím skvělým tanečníkem je tu křehká dívka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dokonalá esence mých milovaných osmdesátek. Taneční, vzhledová, hudební, účesová. Je to prosté, ale chytlavé. Taneční čísla jsou skvělá (mé nejoblíbenější, po hrdinčině tréninku, je punkové vystoupení její kolegyně v klubu), hudba super. A Jennifer Beals...A prosím, moc, moc, moc prosím, ať nějakého debila nenapadne udělat remake. Tak to byla ta delší, umírněnější a slušnější verze komentáře. Ta upřímnější, výstižnější, bez politické korektnosti a kratší je: Když jsem to v roce 1990 viděl poprvé (bylo mi 12 let), tak jsem nad tím pohonil. Když jsem to viděl včera, pohonil bych taky. Mám prostě pro mrštné tmavovlasé svářečky slabost. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně v posilovně zazní úryvek písně „I Love Rock ’n’ Roll“ v podání Joan Jett & The Blackhearts. (noelcoward73)
  • Kevin Costner neuspěl v konkurzu na postavu Nicka Hurleyho. (don corleone)
  • Když Alex Owensová, kterou hraje Jennifer Beals vyplňuje příhlášku na taneční konzervatoř, tak do kolonky datum narození vypíše své skutečné datum narození (19.12.1963). (blackrain)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama