Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (43)

Dej mi své jméno (2017)

  • Ve scéně, kde Oliver (Armie Hammer) tancuje s dívkou, zní píseň „Lady, Lady, Lady“. Ta poprvé zazněla ve filmu Flashdance (1983), který běžel v italských kinech právě v létě 1983, tedy v době děje filmu Dej mi své jméno. (emkon)

Špičák (2009)

  • Na kazetách které dá Christina (Anna Kalaitzidou) nejstarší dceři jsou filmy Čelisti (1975), Rocky (1976) a Flashdance (1983), ze kterého pak mužeme vidět pár odkazů při tanci nejstarší dcery na rodinné oslavě. (MatyasF)

Do naha! (1997)

  • Na videokazetě, kterou v obchodním domě David (Mark Addy) ukradne a posléze ji hlavní postavy sledují, aby získali inspiraci, je americký muzikál Flashdance (1983). (korbitch22)

Shrek 2 (2004)

  • Shrek 2 obsahuje plno odkazů na známé pohádky či nejrůznější filmy. Vlk z "Červené Karkulky" si čte časopis Pork Illustrated, na jehož titulní straně je vyobrazeno pózující prase v bikinách. Jedná se o parodii na plavkové vydání časopisu Sports Illustrated. V upoutávkách se však časopis jmenuje "The New Porker". Kocour v botách zase pronese hlášku „Nenávidím pondělky". To je narážka na rovněž oranžového a mourovatého kocoura Garfielda, který měl ve stejném roce v kinech hraný film a který také nesnáší pondělky. Pozornější diváci si též všimnou odkazů na filmy Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001), Spider-Man (2002), Slaměný vdovec (1955), Mission: Impossible (1996), Krotitelé duchů (1984) a Flashdance (1983). (imro)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama