Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (849)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli ten film odpovídal aspoň trochu skutečnosti, tak je pro mě velkou záhadou, jak Andy Kaufman přišel k nálepce nějakýho slavnýho komika. Podle filmu mi přišlo, že byl možná schopnej mystifikátor, ale zároveň zoufale nevtipnej. Vtipný mi přišlo snad jenom to, jak mu nikdo nechtěl věřit, že má rakovinu. Možná to Forman blbě natočil a Jim Carrey blbě zahrál a Andy Kaufman byl ve skutečnosti opravdu vtipnej, ale tenhle film je nuda. Od Formana jsem čekal víc. Nejlepší na celym filmu je písnička Man on the Moon od R.E.M. 30% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já blázen tenhle film asi rok odkládal, protože jsem se místo toho, abych věřil Formanovi, zalekl nepříliš lákavé dvojice Carrey a DeVito a námětu o komikovi, kterého neznám. Ale tak co, vždycky je příjemné být překvapen a nadšen filmem, od kterého byste to v životě nečekali. Vtipná a dojemná pecka. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Viac než biografia. Viac než prehľad najlepších gagov Andyho Kaufmana. Smutná štúdia človeka, ktorého nikto nepoznal sa križuje s niekoľkovrstvovými bohovskými gagmi, ktoré presahujú čas, priestor i ďalšie dimenzie a tak ako ležiaca osmička sa spájajú do jedného dokonalého celku. Ťažko písať o tých úplne najlepších filmoch. Jim Carrey mal dostať Oscara. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Říkám vám, že tady bude naprostý ticho! Na pódiu je umělec! MUŽ NA MĚSÍCI umí vyvolat slzy radosti i dojetí. Snímek, který je díky skvěle napsanému scénáři a chytré Formanově režii, neustále dva kroky před divákem. Nápaditá mystifikace, kde je divák doslova rukojmím tvůrců. Jim Carrey zde dokazuje, že je schopen zvládnout i polo/vážnou roli a jako americký komik Andy Kaufman stvořil svou životní hereckou úlohu (doporučuji si na internetu pustit skutečná vystoupení Andyho či jeho alter ega Cliftona a vše vám zapadne do sebe). Výborná hudba (R.E.M.) pak dotváří úžasný dojem z tohoto originálního díla. Vynikající filmařina, pan Forman a Jim Carrey, v mistrovské formě. Jeden z nejlepších filmů, co byl kdy natočen a který po letech můžu označit, jako jeden z mých nejoblíbenějších. Luxusní pecka s fenomenálním závěrem! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám ráda prostředí showbyznysu, všechno to předstírání, tím pádem mě nejspíš ani nemohl oslovit tenhle film. Ksichtící se Jim Carrey, koulející debilně očima a cenící zuby v nehezkém "úsměvu" byl pro mě utrpením, jakkoliv jeho role tentokrát nebyla vyloženě komediální. Samotná postava excentrického komika mě nezaujala a nechytila za srdce, jeho "humor" je mi cizí, většinu času mi Andy Kaufman lezl na nervy, takže se v závěru nedostavilo žádné dojetí. Jinak nemám co vytknout - precizně odvedená práce všech, kteří se na snímku podíleli, sympatické výkony herců (akorát Courtney Love tam byla jaksi nevýrazná a zbytečná), leč tématicky mě to naprosto minulo. Sorry, tohle není můj "šálek kávy", pro mě velmi obtížně koukatelný film. Docela by mě zajímalo, kolik lidí tady "Muže na Měsíci" oproti svému dojmu nadhodnotilo, aby nebyli za blbce... ;-) 55% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (35)

Reklama

Reklama