Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Recenze (873)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď sledujeme príbeh Ralfa, záporáka z počítačovej hry, ktorý sa po tridsiatich rokoch dostáva do krízy stredného veku, pretože ho ostatní nemajú moc radi a začína púť za životnými pravdami, máme možno dojem, že ide o dospelý námet. Ale ono zdanie klame a je to aj pre deti. Originalitu síce nahrádza popkultúrnymi odkazmi - znalci PC hier si prídu na svoje, inovatívny dizajn lepšou technológiou a príbeh veľmi okato kopíruje Toy Story, ale to ľahko hodíme za hlavu a užijeme si tú príjemnú retro atmosféru vo svete, ktorý je radosť sledovať. Našťastie sa disneyovskí animátori nepokúšajú o paľbu vtipov ako v prípade Na vlásku. A to je napokon najpríjemnejšie, čo si možno od takého filmu priať. Celá snímka stojí skôr na jednotlivých momentoch a kusých nápadoch než na celkovom príbehu, ten ale dobre drží pohromade a až na pár momentov nepôsobí otravne poučne. Ralf nie je veľmi originálny, ale je príjemné ho sledovať. Disney každopádne ponúka zrejme najpríjemnejší animák roku 2012. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S prehľadom najlepší animák za rok 2012 (aj keď starý dedovia, ktorý udeľujú sošky majú zjavne iný názor). Animák s príbehom, ktorý nenudí a s animáciou, ktorá je skutočne nápaditá a pekná. Ralf je sympťák a rovnako tak aj ostatné postavičky, akcie sú teiž fajn, humor nechýba a Henry Jackman zložil Soundtrack, ktorý presne sedí a zároveň sa dobre počúva. Ralf ma skutočne dobrý námet a každý retro hráč, ktorý pozná (aspoň) Packmana bude milo prekvapený a obdarený. 89% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Videoherná mánia ma minula a trochu ma minul aj tento film. Skvelý námet o ťažkom údele bad guys čoskoro padne do najhoršej rutiny, no chvalabohu posledná tretina a emócie a zvraty v nej to výrazne vykopnú nahor. Celkovo si ale myslím, že sa z toho dalo vytrieskať viac: cestovať do viacerých hier (i keď to sa možno šetrí do sequelu) a vymyslieť lepšiu hrozbu pre (herný) svet ako nejaké chrobáky. 7/10 PS: John C. Reilly má hlas ako Seth Rogen! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A pak se objevil Snakeův vykřičník a já věděla, že mě čeká něco mimořádného :-) Na závodní svět bych se soustředila o něco méně, ale jináč přede mě tvůrci hodili parádní poctu videohrám plnou evidentních i skrytých odkazů. Jen mi chybělo větší množství her a herních hrdinů, ač věřím, že takové licence by asi nestály málo. Jinak rozhodně nadprůměrný animák, jehož nejslabším článkem je pouze 3D: ** efekt, od kterého jsem vzhledem k videoherní zápletce čekala daleko víc a dostala jsem stejný prostorový průměr, jaký dnes nabízí kdejaký druhý animák, bez výraznějších efektů, ačkoli by se nabízely. 3D bídné, pokud jste jich už něco nakoukali, film každopádně parádní, pokud už jste za život něco nahráli. A to já jo. A ten vykřičník ♥ 90% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jasná klasika už po prvním shlédnutí. Raubíř je jednoznačně jeden z nejlepších animáků co jsem poslední dobou viděl. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Odkaz starých automatových hier, dnes veľmi populárneho retra, kam sa človek pohne a k tomu originálny skvele spracovaný námet. Tona odkazov (Pac-Man, Sonic, MGS, Call of Duty, Medal of Honor, Super Mario, Halo, arkádové závody...), kopa vizuálnych vtipov (rozličné animácie postáv a ich pohybu, easter-eggy...), skvelý humor a spleť výborne nakombinovaných dejových línií a námetov od záchrany sveta cez utužovanie vzťahov až po prijatie vlastnej identity. Na Oscara to možno nestačí, ale môj potlesk a poklonu si tvorcovia zaslúžia. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila první třetina, která nás seznámila s tim hernim světem, ale jakmile se tam objevila ta holčička, nějak sem u toho nedokázal už udržet pozornost a přišlo mi to celkem o ničem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to teda docela překvapilo. Po delší době animák s pořádným nápadem a skvělým provedením. 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Stredná pasáž, z ktorej na každú stranu siala nuda, ma mimoriadne sklamala. V podstate celé to cukríkove, presladené mestečko nestálo za moc. Tak, ako to originálne začalo, to neoriginálne skončilo. Škoda, potenciál tam bol, nápad taktiež. Alebo že by som bol zaujatý voči sladkostiam? No, kto vie. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

ORIGINÁLNÍ. Rozjezd slabší, závěr doják. A stejně jsou starý dobrý arkádovky milión krát lepší než ty dnešní super-vymakaný nesmysly.;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bolo príjemné zaspomínať si na všetky tie staré hry a na chvíľu sa tak preniesť do časov môjho detstva. Príbeh je milučký, nenudil (až na pár pasáží), zabavil aj deti, naviac je tu pekná muzika. Ta dievčinka z cukrového kráľovstva bola super, hlavne jej hlas :) - cz dabing na jednotku. Slušný nadpriemer. 75/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pěkný animace, příběh originální, lehce vtipný, dojemný, naivní (spíš pro děti) a přesto domyšlený. Tahounem jsou jednoznačně postavy Ralpha a Vanilopky a hlas Vanilopky. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 7 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vizuál téhle pohádky mě nikdy nelákal. Stačilo vidět hlavní postavu a prostě jsem měla jasno - tohle vidět nepotřebuju. Ó, jak moc jsem se spletla! Film srší velkou nápaditostí, hříčkami a vtipem... svět arkádových her, kde si jednotlivé postavičky žijí vlastním životem, jakmile se herní centrum na noc uzavře. V tomhle ohledu to trochu připomíná Toy Story. A je s podivem, že tohle přitom nevytvořil Pixar, ale Disney samotný. Moc jsem se bavila a užívala si celý ten svět a různorodost jenotlivých postav. I příběh samotný je docela fajn a není tak úplně předvídatelný. Zkrátka jsem nadšená a uznávám, že tenhle animák jsem podcenila. ~(4,5)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě - tohle bylo trochu zklamání. Pár chytrých mrknutí na gamery, pár dobrých vtipů... ale docela otravné a jednorozměrné postavy, jednoduchý příběh a absence jakéhokoli nadšení tvůrců. Ralf není nudný film, uteče jako voda, ale zapomenete ho za té mínus tři hodiny. Škoda. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo to super ale stále som mala pocit, že očakám od toho niečo viac ale nedostala som to. Navyše ani som sa moc schuti nenasmiala. Tým zas nechcem tvrdiť, že to vtipné nebolo. Napr. taký Pacman a ten herný svet to bola proste krása. A hra Sugar rush bola proste jedna veľká chutná nádhera. Po tomto animáku som mala naozaj chuť na sladké cukríčky, lízanky, donuty a koláčiky, ale potom som sa pozrela do zrkadla a išla som si radšej zacvičiť a miesto nadrapovania sladkých tyčiniek som nadrapovala činky. No a ešte spomeniem tú Vanilopku von Šmak. Toľko o nej ľudia básnili aká je strašne roztomilá, že vlastne tým mi vzali ilúzie o nej pretože som čakala niečo iné. Samozrejme to bola pre mňa naj postava ale čakala som niečo ešte viac "kjút". Wreck-It Ralph ale rozhodne patrí medzi tie vydarené animáky, ktoré určite stoja za zmienku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je mi ma úprimne ľúto, pretože tento svižný kúsok ako ne-nerd nedokážem doceniť. Čiže som ani nepobral stopercentne zápletku, nehovoriac o odkazoch. Každopádne inštinktívne tuším, že tvorcovia presne vedeli, čo robia a ja im k výsledku gratulujem. Aj k verným fanúšikom ich filmu. Pred časom som videl dvojku, ktorá sa mi páčila zhruba rovnako, pochopiteľne som bol aj zhruba rovnako "mimo". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka neunikla mé pozornosti pouze z toho důvodu, že se mi ji podařilo sehnat ve 3 rozměrech. 3D je bohužel natolik pofidérně udělané, že jsem měl pocit, že 99 % stopáže koukám na rozměry 2. Vůbec jsem si nedovedl ve 3 rozměrech představit hry, které měly rozměr pouze jediný. Tvůrci evidentně také ne. Když jsem si zde dočetl čeho se bude snímek týkat, tak jsem byl opravdu vydatně natěšen, neboť hry miluji. Na starší si rád zavzpomínám. Ty nové si rád občas zapnu. Ve filmu se však objevily samé sračky, které jsem až na Pacmana viděl úplně poprvé. Jsem přesvědčen, že se to dalo uchopit mnohem mnohem lépe. Vylepšit se to dalo právě volbou her a především postaviček z daných her. Zvolené postavičky byly do poslední neskutečně debilní, absolutně neatraktivní a ani kapičku vtipné. Přesto jsem se asi 2x usmál, což bylo ovšem zapříčiněno naprostou debilitou příběhu. Potenciál je ve filmu obrovský. Za každou ze tří zvolených sraček se dala zvolit nesrovnatelně lepší alternativa. Poté to mohlo být klidně i za plný počet. Bohužel má ten nepříjemný pocit, že film je určen VÝHRADNĚ dětem a na nás starší se pořádně vysral a nakopal nás do prdele, což se samozřejmě projevilo na, opět opakuji, pro mě nepochopitelné volbě ústředních her, což filmu vracím hodnocením. Nemohu si pomoci, ale jak je animovaná pohádka spojena se jménem Disney, tak stojí za hovno. Už se z toho stala tradice. ()

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama