Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pekný, farebný muzikál. Niekde v poslednej štvrtine mi tie songy už prišli otravné, ale má to všetko potrebné na to, aby to divák vydržal do konca. 3 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

This Is the Greatest Show!!!! Ano, ano, skutečně. Ten film miluju. Největší showman je moje nová filmová láska. Taková ta skutečná. Největší showman je tunáhle jedním z mých vůbec nejoblíbenějších filmů. Strašně jsem si to užil a jediná škoda je, že je to tak zatraceně krátké. Úchvatná atmosféra, megasympaťák Jackman v hlavní roli, fenomenální obsazení (za zmínku rozhodně stojí úžasná Zendaya a - ač je to ke skutečné nevíře - Zac Efron) a ještě fenomenálnější songy, které jsem si pak přehrával ještě hodně dlouhou dobu, choreografie, energie, která sálá z každého záběru a která se na mě cele přenesla, navrch nádherný příběh s hromadou zajímavých postav (i díky tomu zamrzí poměrně krátká délka, všichni se úžasně předvedou a jsou nezapomenutelní, ale klidně se to mohlo rozpracovat) a naprosto bez jakýchkoliv debat jde o jeden z nejlepších filmových muzikálů historie a strašně mě mrzí, že jsem na tom nebyl v kině, ale dokážu si představit, že bych byl ještě asi tisíckrát nadšenější, což by každý považoval za nemožné, nicméně je to tak. Tohle doporučuju kudy chodím a jen tak nepřestanu. Nejlepší show všech zúčastněných (ano, včetně Jackmana). Nepamatuju si, že bych kdy byl z nějakého filmu tak nadšený. Tohle miluju a absolutně mě dostalo. Úžasná záležitost, která fakt stojí za to. 100%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Showman je vizuálně nápaditý, ale jinak dost prázný. Vychvalování písniček nechápu. Jedna zazní několikrát, další jsou hodně laciné. Jen opět ta vizualizace k hudebním číslům je skvělá. Příběh samotný by nebyl špatný, ale narušování písniček a celkově o dost méně času věnovaného ději, mu moc prostoru nedává. A teda občas jsem si říkal, jak dementně někdo dokázal pár věcí poskládat (viz nákup vysněných baletních botiček ve chvíli, kdy si celá rodina mohla dovolit koupit obrovskou vilu). ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

100% umění! 100% dokonalost ve svém žánru! Škoda vyumělkovanosti a přehršle digitálu. Divnolidi a jejich lapálie byl jinak ale skvělý nápad... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

To, co je v trailerech přesně odpovídá tomu, co bylo ve výsledku ve filmu :) A byla to naprostá bomba. Já jsem byla během již úvodní písně spokojená, natěšená a tohle se prostě neskutečně povedlo :) :) Stává se mi málokrát, že film skončí a já to chci okamžitě vidět ještě jednou :) Doufám, že Hugh za tohle získá Globus a pokud projde nominacemi na Oscara, tak i tam si film něco získá, protože tohle - je krásný, svěží, barevný, silný, úžasný hudební dílo s hereckými výkony, které nejsou zbytečně patetické (i když to k tomu mnohokrát směřovalo) a je to prostě něco tak svěžího a svižnýho, že to byl skvělý nápad to vidět první den v roce :) Asi z toho vytvořím tradici :) Ten film za mě nemá plno silných momentů - on sám o sobě je prostě neskutečně silný a pevný. Je to určitým způsobem pohádka, sen, jít si za svým, probojovat se i těžkými cestami, ale hlavně je to ohromná show, která mě tak neskutečně vtáhla (a i mého nejlepšího přítele, který nemá rád muzikály a poté, co to viděl mi poděkoval, že tam se mnou šel, jelikož mi sdělil, že to bylo super a dokonce se mu to líbilo víc než poslední Star Wars :D - a to je od něj opravdu již co říct). Ten film neměl žádné prostoje, ani vám nedovolí se "nudit" či prostě stát na místě - pořád to jede a jede a jede. A je to jeden z nejlepších hudebních zážitků a celkových takovýchto show co jsem v průběhu roku viděla :) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Film vás natříská ohromnou spoustou emocí. Pokud si chcete užít pohodový film se spoustou skladeb, nic neřešit, uvolnit se a kochat, tak je to přesně tenhle! Z kina jsem odcházela naprosto ohromená s takovým tím hřejivým pocitem u srdíčka, kdy si říkáte "Tak tohle mě nabilo!". Když se ale o pár hodin později zamyslíte, uvědomíte si, že vlastně celou show sledujete tak nějak okrajově. Nemáte šanci se nějak víc dostat k postavám. A takových zajímavých osobností, jejichž příběh byste chtěli znát, je tam ohromná kupa. Jenže to by bylo pak na celou noc. Hugh Jackman je hvězda a tady to pouze potvrzuje. A já si teď jdu pouštět ty skvělý písně, který se vážně povedly, dokud mi nezačnou lézt na nervy! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(28/2018) / The Greatest Showman, film pri ktorom som zistil, že mám asi nejakú zvláštnu muzikálovú uchýlku. Presladené, prehnané, gýčovité, nelogické, sebestredné. A zároveň magicky úžasné a strhujúce. (9/10) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Muzikálové, cirkusové, barevné, svižné, odvážné, silné, pozitivní x stále dokola a dokola. Každopádně musím říct, že jsem se dost bavila, má to švih a šmrnc. Po dlouhé době zase pěkná muzikálovka, jejíž písničky mi pojedou v ipodu dokud mi je vzteky sám nesmaže. Postupem času jsem měla ale pocit, že jsem pořád někam spěchala, všechno bylo dynamické, to ano, ale takové nervózně dynamické. Rozhodně je to ale lék na ztrápenou duši a dostane vás pryč od všedních problémů. Ukládám do složky "léky". ..hmm, asi budeme trénovat zvedačky na svatební tanec, to by bylo moc romantické.. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Moje nižší hodnocení je pravděpodobně způsobené subjektivním faktem, že zkrátka nemám moc ráda filmy, kde se zpívá.. Výjimky potvrzují pravidlo, ale "Největší showman" nebude ten případ.. Vizuální stránka je naprosto přepychově zpracovaná (teda až na "omlazeného Hugha Jackmana).. Nápad mi přišel taky super (trošku připomíná fantasy film „Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti").. Jen přes množství laciných textů písniček (podle mne) zaniká pravá a hluboká podstata příběhu, který je fakt zajímavý a chyběl mi větší psychologický přesah.. Takhle je to hodně o domýšlení a předpokládaní.. Rozhodně překvapil Zac Efron, který mi snad žádném jiném filmu nesedl a přišel mi vždy spíše jako amatérský herec, který se na place ocitl omylem (nebo silnou tlačenkou).. Linka o tom, že člověk má mít rád ty, kteří jsou při něm, když je na dně, i když se ocitne ve světle slávy, byla nejlepší.. Klasicky končí happyendem, což se do tohohle žánru hodí, takže přivírám obě oči.. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Chápu ten úspěch i hodnocení tohoto filmu. Nicméně mě to zkrátka vůbec nebavilo. Charaktery postav se měnily z minuty na minutu a popravdě mi ani nikdo nesednul do role. Hugh Jackman a Zac Efron jsou moji oblíbenci, ale ani jeden se mi v tomhle nelíbil. Hudba byla dobrá, bylo to barevné, svižné. Nicméně ten příběh byl hrozně osekaný a přišlo mi, jak kdyby chyběla polovina scén. Velké zklamání, ale asi dobrá pohádka pro mladší. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

The Greatest Showman bol v mojich očiach od prvých trailerov čierny kôň, čo sa týka najlepších filmov roku 2017. La La Land ma tak nejako naštartoval na úvode tohoto roku, takže moje očakávania pre muzikály sa tak nejako znásobili. Nie je to zrovna fér to priznávam, ale nemohol som si pomôcť. Nablýskané trailery, Hugh v hlavnej role, Zac vo vedľajšej, soundtrack ktorý prehrávam na Spotify dennodenne - HYPE bol zrodený. Avšak po prvých recenziách, moje nádeje značne klesli, a uvedomil som si, že by som sa mal držať na uzde ak nechcem byť prílišne sklamaný. Deň premiéry nastal, usadil som sa v kine a ja som sa absolútne stratil v žiare reflektorov podobne ako P.T. Barnum, lenže narozdiel od neho, mňa z tejto snovej reality vytrhlo viacero vecí. Príbeh je príliš urýchlený, je neskutočné klišé, a aj keď sa započúvate do soundtracku, je hneď jasné čo sa kedy stane, ako to bude prebiehať, a akú váhu to bude mať. Film až prílišne vsádza na hudbu, choreografiu, niekedy až rozprávkový vizuál aby zakryl tieto nedokonalosti. Niekedy úspešne, niekedy až tak moc nie - obzvlášť keď CGI vyzerá v niektorých momentoch ako z nízkorozpočtového študentského filmu. Tieto veci ma proste vytrhli z inak veľmi emotívneho zážitku ktorý The Greatest Showman ponúka. Milujem soundtrack k tomuto filmu, viem ho takmer naspamäť. Skombinovaný s opojným vizuálom a peknými choreografiami (Hugh & Michelle na streche) ma nechalo v stave omámenia kde som neraz potláčal slzy. To všetko takmer bolo zakaždým zruinované, keď film poskočil ďalej bez doznenia toho momentu, či ďalším otrepaným klišé. Nechcem to mať filmu za zlé ... lenže keď je viac než jasné, že niekto sa snaží mať vo filme len tie "veľké" scény spojené ako takým príbehom, je zložité si to užiť, a ešte zložitejšie hodnotiť, lebo tie "veľké" scény sú tak setsakramentsky skvelé, úžasné, rovnako všetci zúčastnený. The Greatest Showman má ďaleko od dobrého filmu, no napriek tomu ho zbožňujem. Soundtrack budem počúvať do nekonečna, no k filmu sa určite tak skoro nevrátim. 4* berte s obrovskou rezervou. Moje srdce je naprosto opantané do nepríčetnosti, no vsádzať na rozum šiel by som výrazne nižšie. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát Největšímu showmanovi šanci v kině, ale nakonec jsem si to rozmyslel. A jsem za to celkem rád. Protože věci, které se mi na filmu líbily by sice kině vynikly ještě více, ale věci co mě nesedly by mě zkazily celý film. Největší showman rozhodně není špatný film, a krásně se na něj dívá. Je vidět, že se mu dostalo velké péče, a po vizuální a choreografické stránce je na co koukat. Režisér Michael Gracey si technickou stránku pohlídal, o tom žádná. Bohužel si moc nepohlídal kýčovitý příběh(to zde není vůbec na škodu), ale hlavně práci s postavy a jejich emocemi. A to je můj největší problém. Film může mít nádherné muzikálové scény, opulentní kamerové záběry a všechno další, přesto když mě na postavách vůbec nezáleží a nic jím nevěřím, tak je to špatně. A zamrzí to už kvůli slušným hercům. Hugh Jackman je opět velmi dobrý, Zac Efron se snaží, Michelle Williams je správná osudová žena a Rebecca Ferguson je přesně taková jaká má být. A přes všechny kvalitní a velmi dobré herce, to nefunguje, tak jak má. A když už, tvůrci nedokáží správným způsobem použít Zendaya, tak je to smutné. Takže ve výsledku jsem si z filmu odnesl několik parádních muzikálových scén, Zendaya s Efronem, boží úvod, vystoupení Ferguson a pár další. Je to škoda, že filmu podráží nohy uspěchanost, a jistý nezájmem o postavy. Největší showman je fajn pohádka na deštivé odpoledne, ale znovu film vidět nepotřebuji. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

"To je pořad! Ze života a o pravejch problémech!" (zdroj: Simpsonovi, díl přesně nevím:) Pokud jste si mysleli, že po Mamma Mia! už vás nic nevkusnějšího, přeslazenějšího, povrchnějšího a pitomějšího na poli muzikálů nemůže potkat - pletli jste se! Oproti Největšímu showmanovi Mamma Mia! působí jako hlubokomyslné dílo se skvěle načrtnutými charaktery postav a závažnou zápletkou... The Greatest Showman je hodinu a půl dlouhý přeslazený videoklip, kde 90% písní zní, jako kdybyste si teď sedli k pianu (či jinému nástroji) a byli někým nuceni napsat skladbu za pár hodin. Umělohmotné, bezmyšlenkovité, kýčovité braky bez melodie a s prázdnými texty - taková je drtivá většina písní v tomto dlouhém videoklipu. Herci jsou prazvláštně namaskovaní (Hugh Jackman, kterému táhne na padesát, kus filmu hraje, že je mu dvacet; paruka Michelle Williams zas divně nesedí na hlavě atd.), všechny záběry, jež nejsou v místnosti, jsou neuměle a velmi očividně dodělány na počítači, takže okolí působí děsně; do očí bijící padáních ze střech, či houpání se směrem k divákům na hrazdách a rozvíjení barevných látek kvůli 3D, je spíš až smutné, jelikož jsme se dostali do bodu, kdy tato nepotřebná konzumní blbůstka určuje i choreografii a rozvržení scén. Kostýmy se nehodí do viktoriánské Anglie jak střihy a barvami, tak ani látkami a samozřejmě délkou šatů. Postavy nejen, že nemají hloubku, ale ani se nechovají jako lidé - 70% snímku jsou všichni rozesmátí, jako kdyby na něčem jeli, 30% snímku naopak brečí dojetím a nebo smutkem, nikdo tam nikdy nemá normální náladu. Postavy nemají konstantní vlastnosti, nepochopitelně mění názory z minuty na minutu, jen aby se to hodilo pro už tak kostrbatý a nesepjatý příběh. Výtečné jsou i lapsy v ději SPOILER! - poselství snímku je, že se nikdo nemá stydět za to, kým je, ať je sebezvláštnější. Dobrá, to je chválihodné. Prazvláštní ovšem je, že oba hlavní protagonisté milují naprosto konvenční a úplně obyčejné ženy, na nichž není fyzicky nic unikátního. Proč si ani jeden z nich nevybral nikoho z účinkujících v cirkusu? A to nemluvím o drobném zádrhelu, kdy se vousatá dáma například není schopna oholit, ačkoli se do setkání s Barnumem stydí za svou jinakost a všichni muži kolem ní jsou hladce oholeni, takže žiletky musí být někde dostupné... :D KONEC SPOILERU! /// Abych to tedy zkrátila, The Greatest Showman je povrchní klišé videoklip pouze "na efekt", s lidmi, kteří řeší, jestli je ostatní přijmou takové, jací jsou. Většinu děje se tam každý nepřirozeně nadšeně usmívá od ucha k uchu, zpívá písně, které nemají melodii, na krátkém časovém úseku naprosto zásadně mění své životní postoje bez větší motivace, taneční čísla vesměs vypadají velmi podobně. Ale co na tom nakonec sejde? Když to obsypete konfetami, pořádně to nasvítíte a přidáte i závěrečný polibek šťastného mladého páru, nic nemůžete pokazit. Tedy alespoň tady na ČSFD, kde stále nemohu uvěřit, že je tahle slátanina v červené barvě, natož kolika dosáhla procent. Jedna hvězdička je za Hugha Jackmana, u nějž doufám, že si příště vybere pro svůj talent kvalitnější film. () (méně) (více)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dobrá správa pre všetkých je: pokiaľ ide o hudbu, pieseň a choreografiu, sú zvládnuté na výbornej úrovni. Ak pochopíte, že v deji nie sú žiadne slepé odbočky a niekoľko zúčastnených utiahne celok, už sa nemusíte zaoberať intrigami a priamo si vychutnať, čo autori predkladajú. Od začiatku vedia, kedy nasadiť pieseň – pri prísľuboch, smútku, úspechu, no súčasne vás občas prekvapia a idú do kompozícii aj keď to nečakáte (napríklad úžasný barový duet Jackmana a Efrona). Navyše dokážu gradovať scény – potenciálny oscarový hit This Is Me je úžasnou davovou scénou a vystúpenie Jenny Lind v podaní Rebecci Ferguson na scéne (no s hlasom Loren Allred z The Voice) vám berie dych presne kde treba. Moderné piesne sa nestanú klasikou, no vybrané kúsky sa dajú počúvať dookola a na plátne ich predvedú výborní herci. Hugh Jackman je vynikajúci (top nominácia na Zlatý glóbus), Zac Efron potvrdil, že spev mu ide lepšie ako niektoré komédie a spárovanie so Zendayou má kúzlo a prekvapí aj Michelle Williams. Rebecca Ferguson má menšiu, a silnú roličku. Proti castingu sa nedá nič namietať. Vždy som túžil v IMAX-e vidieť dobrý muzikál – a Najväčší showman mi tento malý sen plní. Nie je to absolútna klasika na dekády vopred, ale dobre poskladaný projekt, ktorý poteší v správnom čase. 92% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vytýkat muzikálu zkratkovitý a prefabrikovaný (zde navíc morálně pochybný) děj asi není úplně fér, ale v Největším showmanovi se často posunuje kostrbatě a co chvíli mu padá řetěz. Většinou jej zpátky nahodí energické songy a fantastická choreografie (bar!), jenže na vytržení z opojení to stačí. Moderní háv a popík filmu sluší, akorát s "moulinrougeovsky" kýčovitou okázalostí (plus CGI trikovostí) cirkusového kabaretu kuriozit to sem tam lacině přepískne. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

"Největšího showmana" jsem chtěla vidět už od okamžiku, kdy jsem se podívala na trailer. Dnes se mi mé "přání" splnilo, očekávání byla veliká a já nebyla vůbec zklamaná. Vlastně jsem z filmu absolutně nadšená! Je sice pravda, že děj filmu je trošku slabší (proto 4* a ne pět), ale všechno vynahrazují úchvatná taneční čísla a naprosto dokonalé písně. Mně se líbily úplně všechny a při mnoha z nich jsem měla i husinu. Tenhle soundtrack se rozhodně zařadil mezi mé oblíbené. Dalším plusem filmu je samozřejmě herecké obsazení. To je krásně vyvážené - máme tu známé tváře a také lidi neokoukané. Nedokážu si představit, že by P.T. Barnuma hrál někdo jiný než Hugh Jackman. Ten do toho dal opravdu vše a budu mu držet palce, aby minimálně ten Zlatý glób poputoval k němu domů. Rovněž doufám, že píseň "This Is Me", která člověku prostě utkví v paměti ať chce nebo ne, sesbírá všechna možná ocenění. Musím také podotknout, že jsem si při koukání na film musela vzpomenout na "La La Land". Ačkoliv se jedná o dva naprosto odlišné muzikály, přesto mají něco společného - dělí je cca jeden rok a oba obsahují původní písně. "Největší showman" mě ovšem bavil o dost víc. Mělo to prostě... pořádné koule! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Svižná muzikálová historka, dělající ze své naivity překvapivého spojence. Jde o vyprávěnku zaměřenou na první signální, mající především pobavit diváka, a pokud mu předat nějaké poselství, potom zásadně v triviální rovině. 75% ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama