Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden vtípek o Hitlerovi navíc a přetekl pohár trpělivosti: komik Hans Zeisig proto musí v roce 1938 s falešnými doklady uprchnout z nacistického Berlína. Sní o Hollywoodu, místo toho ale končí v moskevském úkrytu komunistických funkcionářů z celého světa, pověstném hotelu Lux. Zeisig je sovětskou tajnou službou mylně považován za zběhlého dvorního astrologa Adolfa Hitlera a je tak nucen lavírovat na hranici krvavých intrik v rámci Stalinova mocenského aparátu. V hotelu potká také svého bývalého kolegu z jeviště Siggiho a nizozemskou členku odboje Fridu, kteří pevně věří, že komunismus má i dobré stránky. Pro tyto tři přátele však právě začíná dobrodružství na hranici mezi životem a smrtí… (Das Filmfest)

(více)

Recenze (38)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně chytrá politická satira, která si bere na mušku především fanatismus dvou nechvalně ochutnatných ideologií nacismu a komunismu. Výborná práce s dialogy a co především povedlo, je kombinace směšnosti a reálnosti, třeba u scén se Stalinem jsem se musel smát, ale současně když si člověk uvědomí že lecos takhle skutečně bylo, tak mu zádech drandí mráz jak na autodráze. Před tím jak se umí němci nejen filmově vyrovnávat se svou minulostí, fakt klobouk dolů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hotel Lux je skvělý film a dokazuje, že německá kinematografie je nejenom na vzestupu, ale dokonale si uvědomuje ve své sebereflexi dobu minulou, což jsem už v některých jejich filmech dříve potkal. Michael Herbig je skvělý herec a pokaždé, když ho vidím, okamžitě mi zvedne náladu. Jeho postava herce byla fakt skvělá a samotný příběh nádherně představil porovnání fašista vs. komunista. Kromě toho, že je to hodně slušná komedie, je to taky dost zajímavý film, který určitě stojí za to vidět, protože nad samotnou druhou světovou válkou člověk může opět přemýšlet z jiného pohledu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Žid, Hitler a Stalin vejdou do baru… Či v tomto případě spíše vyjdou z varieté a dokazují, jak to vlastně je s tím německým (ne)smyslem pro humor. Navíc to i pěkně zapadá do vlny německých filmů, jejichž prostřednictvím Němci v posledních letech nekompromisně zúčtovávají se svými historickými kostlivci. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kukura by byl prima záporák Hollywoodu. A Němci maj prostě divnej humor... Je možný, že by to bylo i za 3*, ale hlavní hrdina je hroznej nesympaťák trapnej voslizlej. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jo, začátek vypadal slibně, zdálo se, že se bude jednat o bláznivou komedii. Opak se stal skutečností, rozjelo se to úplně jinak a dá se říct, že se to vlastně vůbec nerozjelo, protože to byla fakt nuda. Konec ušel, ale cítím mírné zklamání. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[GFF 2012, Sydney] "Proletáři všech Zemí, spojte se." :) Avšak toto je naozaj reprezentatívna prča o ktorú snáď čoskoro zakopne každý priaznivec zábavného prekrúcania faktov na úkor presnej faktografie. Dôvtipnú deformáciu dejín naposledy pamätám od neskrotného Tarantina, nesmiem tiež opomenúť hédonika Verhoevena a do obávanej trojice momentálne pridávam aj gurážneho Haußmanna. Kolegom z prvej ligy na chrbát kvôli ospravedlniteľnej kolísavosti fabulačných skopičín síce len dýcha-nepredbieha, ale i tak si právom drží medialové umiestnenie a upovedomuje na svoj nepriehľadnutelný potenciál. Jeho fikčný svet plný karikaturistických figuriek a cirkusových čísel je bombastický, nemá vytýčené hranice a aj keď nezakrýva celoplošnú rozmarnosť, tak v maličkostiach dokáže spláchnuť vodopádom vycíbrených sidekickov i ozvláštnení. Rojčivá mizanscéna a delikátna fraškovitosť väčšiny sekvencií necháva dosť často spomenúť na delirickú "Baladu" od Iglesiasa, ktorá nebola ceľkovým vyznením ani zďaleka tak user-friendly, no občasnej podobnosti sa ubrániť nedokážem. Výprava s obsadením (neposední Michael "Bully" Herbig + Jürgen Vogel za pohlavárske extenpore, hot Thekla Reuten za špionážnu čarokrásnosť, maskovaný Juraj Kukura za Slovensko:) výborná, neustále sa obmieňajúca zápletka a nekomentovateľné vyvrcholeníe 2x výborné. Prosím vstúpte do Hotela Lux, preukážte sa povolením, v apartmáne pustite vodovodný kohútik a nezabudnite sa pomodliť, budete to potrebovať. Niekto už totiž klope na Vaše dvere a vedzte, že poslíček to na 99% nebude... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příjemná (tragi)komedie, která to dává sežrat komunismu i fašismu zároveň. Vychytralá stiplavá satira občas nemístně naráží do zdi laciného převlékacího a typicky německého crazy humoru. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalších férií na téma fašizmus a komunizmus jednou jsou s milou mini postavičkou Juraje Kukury. Potvrzení toho, že než se pouštět do hlubokomyslných filozofických úvah a úmorně sledovat vývoj psychiky od idealizmu přes vystřízlivění po odmítnutí, lze podstatu problému rychleji, precizněji a přesněji vystihnout vtipem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Sterilita německého humoru mi činí potíže, námět této fikce byl hodně zajímavý, ale její zpracování nikoliv. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hořko-sladká komedie o tom, že vybrat si ve třicátých letech mezi Hitlerem a Stalinem, nebyla opravdu žádná výhra. Aneb z bláta do louže a z louže pod okap. Přesně o tom tenhle vcelku vydařený film vypráví. O nestálém strachu, napětí a rozmýšlení na jakou stranu se přiklonit. Taková o něco horší verze Ztratili jsme Stalina, která má ovšem i v německém podání jisté kouzlo. Přesně na ty tři hvězdičky, ani o kousek míň. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Rozmyslete si kam emigrovat, aby to nebylo ,, z bláta do louže". Pokud budete brát film jako nadsázku a satiru, tak se dobře pobavíte a možná i zamyslíte. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

zábavně natočená alegorie na předválečné a válečné události za Hitlerova Německa, která nám přibližuje osudy dvou komiků a jejich strastiplnou cestu za svobodou. Rozhodně stojí za podívání díky dobrému scénáři i hereckým výkonům. A měli byste si z ní odnést přinejmenším ponaučení o tom, jak je užitečné nebát se převlékat kabáty a lozit do prdele - určitě se to vyplatí - hlavně v politice. Doporučuji především těm, co neví jak má vypadat správná sebereflexe a těm, kteří dějiny trochu znají nebo se chtějí dozvědět víc [ PŘÍBĚH: 3 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecku kinematografiu sledujem len jednym ockom, ale tato komedia sa podarila. Zobrazuje politiku netradicnym sposobom, a to je plus. 62 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá si berie na mušku politiku a pritom ju podáva znesiteľnou formou. Príbeh pútavý, na zamyslenie, miestami nepriehľadný ale znesiteľný. Herecké obsadenie skvelé, herci dávajú počas celého filmu dobré výkony. Kukura konečne v poriadnej úlohe! Nemci sa trochu vyhrali s CGI technológiou, čo miestami bolo na škodu. Ruské pasáže pridali filmu na autenticite. Za námet, obsadenie a kostýmy 3 z 5 ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Konec se mi líbil a hodně. Všechny převezli a komunisti vypadali jak troubové... Ale mohlo to být i lepší, trochu jsem se občas nudil. Obsazení = velká neznámá, ale vůbec mi to nevadilo. Zkrátka to byl celkem dobrý film. 60% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborný vtipný scénář umisťující děj do doby před vypuknutím druhé světové války a místy až děsuplně reálně ztvárnění Stalina, a Hitlera atd... takhle se to tenkrát opravdu dělo, Evropa se řezala napůl... Plus dokonalé herecké výkony a satirická nálada, hlavně v Moskvě, spousta gagů...ideologická fraška s hlubším přesahem, hlavně pro nás, které komunismus po válce odřízl od světa. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný film s bravurními hereckými výkony a mistrnou nadasázkou. Obzvlášť pokud vám nejsou figurky typu Stoph, Ulbricht, Dimitrov, Ježov nebo Berija cizí a některými z nich jste byli krmeni každý den v Televizních novinách. Samozřejmě pokud zrovna tyto osoby nebyly lidem vymazávany z paměti a z dějin vůbec (jako třeba právě Berija či Ježov). Skvěle jsem se bavil. Scény z kabaretu nebo z příchodu do hotelu Lux jsou famózní. A nesmrtelný Kukura v malé roli navíc - co si ještě přát? ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Hezké. Zábavné a nápadité, postava Michaela Herbiga nemohla být roztomilejší. Určitě to stojí za to vidět ale jedno zhlédnutí bohatě stačí. Možná, že časem hodnocení zvýším. ()

Reklama

Reklama