Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér John Glen sa drží receptu, ktorý sa mu minule toľko osvedčil, teda žiadne experimenty, len tradičné bondovské rošády a rekvizity. Tentoraz síce dejová linka trpela miernym kŕčom a slušnú úroveň sa z ťažka podarilo udržať. Navyše účinkovanie Kabira Bediho je pre našou sandokanovskú generáciu veľkým lákadlom. Roger Moore mi už ale časom liezol na nervy a prvý krát som pociťoval, že by som ho rád vymenil. Stavím sa, že o 10 - 15 rokov bude hrať Bonda 20 ročný zajac a vtedy príde tej súšasnej generácií vtipné, že Bond mal niekedy nad 55 rokov. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

klasicka moorovka, ktera ale trochu trpi jednim typickym bondovskym neduhem - mirnou roztristenosti pribehu, zpusobenou nizkym charismatem nekterych vedlejsich postav. jinak receno kvalita snimku ve chvili, kdy ze sceny mizi roger moore jde rapidne dolu. a to je velka skoda, protoze do setkani bonda s bondgirl na ostrove jde vsechno skvele, jenze maud adams (nejen) me zrovna moc nesedla, popravde je to asi nejhorsi bondgirl vubec a neujasnena postava hlavniho zaporaka (general orlov ma charisma asi jako zidle a khamala khana a jeho partu by vyridil i martin tomsa) film stahuje hodne dolu, ale to se vzdy na scene zjevi roger moore, ktery dela co muze a nechava zapomenout na nektere nudnejsi pasaze, kterych ale nastesti neni tolik. krome bondgirl a 2! hlavnich zaporaku se tu nastesti vyskytuje dostatek zajimavych vedlejsich postav, at uz je to 2.bondgirl, gobinda nebo "mishka und grishka". potesi i nebyvale velky prostor pro Q. da se rict, ze narozdil od moonrakera se v octopussy podarilo z te rozvleklosti obratne vybruslit a za to patri dik zejmena skvelemu vykonu rogera moora. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 13 - Spíše slabší bondovka... Roger Moore již viditelně zestárlý, což se snaží kompenzovat řadou převleků a vtipem. V souvislosti s věkem je asi nejžalostnějším pohledem celého filmu scéna, když starý Q svorně se starým Bondem letí v balónu. Co však nelze Chobotničce upřít, tak atmosféra a několik akčních scén (rvačka na střeše vlaku či Bond pronásledován vrhačem nožů). ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Bond a Q v balonu: " Doufám, že tenhle vynález zvládneš, Q." - " Létá to na horký vzduch." - " Tak to bys moh." Nejexotičtější, nejstylovější, nejelegantnější a nejkouzelnější bonovka. Roger Moore si na začátku požádá: Plnou, prosím! A dostane všeho vrchovatě. Genialitu filmu kazí snad jen příliš supermanské finále na letadle. Ovšem shakespearovská hvězda Stephen Berkoff coby šílený generál Orlov a smrtící kotouč z cirkulárky na způsob joja jsou nezapomenutelní. Bonda v tomto filmu měl původně hrát James Brolin, producenti se nakonec zalekli Bonda s americkým akcentem a přeplatili Moora. Mám ho jako Bonda moc rád, ale tady už to jeho stáří je hodně vidět. Škoda, Brolinovi screentesty byly překvapivě velmi povedené... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ke konci své kariéry Jamese Bonda se Roger Moore ocitá v Indii. Potkává tajemnou ženu s tetováním Chobotničky. Starší Roger Moore to měl zabalit dříve. Octopussy je trhanou podívanou jako Žít a nechat zemřít. První polovina filmu v Indii neutíká příliš rychle a film musí zachránit druhá polovina s akčními scénami. Scény s vlakem, letadlem a bombou doslova zachraňují tento film a tak i Octopussy patří do série Jamese Bonda. Chobotnička to zvládla o chlup, protože velmi pomalý rozjezd doplňuje absolutně nezajímavý padouch a jeho plán taky neslaví velký úspěch. (72 procent) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Natáčelo se od 10. srpna 1982 do 25. ledna 1983 v Anglii, Západním Německu, Indii a v Utahu. (Varan)
  • Pre spojitosť hotela Lake Palace Hotel v Udaipure s filmom, bol premenovaný na "The Octopussy Hotel". (Mihail123)
  • Na začátku filmu prostřelí James Bond (Roger Moore) pneumatiku automobilu, ze kterého předtím unikl, v následující scéně automobil sice skončí mimo cestu, ale s plnými pneumatikami. (Vitasex)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama