Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond.......... Scénář : Michael G. Wilson, George MacDonald Fraser a Richard Mailbaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Rita Coolidge - All Time High http://www.youtube.com/watch?v=3LfiEyybCZA CITÁT - Světového socialismu dosáhneme mírovou cestou. Naše vojenská úloha je čistě obranná.......... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-13 Snímek Octopussy se může pochlubit svižným příběhem, neokoukaným antagonistou a skvěle načrtanou akční stránkou. Jistě, Roger Moore už zde není v takové kondici jako na svém začátku, nicméně i přesto své party zvládá s grácií sobě vlastní. Za zmínku zde také stojí i role Kabira "Sandokana" Bediho, či atraktivní zasazení do exotické Indie. Nesmím zde samozřejmě opomenout vydařenou úvodní a závěrečnou sekvenci s letadly, které dozajista patří k tomu nejlepšímu, co jsem v sérii s Agentem 007 (zatím) viděl. Co se jiných dopravních prostředků týče, tak nejvíce zde vyčnívá Alfa Romeo GTV6 či 1980 Land-Rover Range Rover Convertible. (HBO GO) „Mr. Bond is indeed of a very rare breed... soon to be made extinct.“ ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I tomuhle Bondovi dávám ****... ALE: Předtitulková scéna s bombou a miniletadlem je sice vtipná, ovšem nijak zvlášť dechberoucí. Titulková píseň není špatná, ale to, co se při ní na plátně odehrává, je neskutečně nezajímavá přehlídka trapně tančících a poletujících siluet. Zbytek filmu je úplně jiné kafe. Scéna s klaunem-009 už spád má, ale film se pořádně rozjede až v Indii. Honička na rikšách je svižná, bitky v davu mezi fakíry zrovna tak... lov Bonda se slony je sice klasické uskakování před kulkami, ale nevadí to. Nejlepší dva momenty však ještě přijdou. 1) Scéna s vlakem (jeho stíhání "kolejovým mercedesem", šarvátky na střechách i ve vagonech a HLAVNĚ - Bond v gorilím kostýmu a jeho podívání se na hodinky, při kterém vyju smíchy). 2) Závěr s letadlem. Tady nezbývá než žasnout nad kaskadérskými výkony, prvotřídní ukázka! Škoda toho cirkusáckého přepadení paláce, které je zbytečné a film jen natahuje. Jo a oba palce a všechny prsty dávám nahoru za tu přehlídku krásných ženských. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná bondovka, která je opět pořádně přitažená za vlasy (Moorovo přistání a nálsedné tankování u benzínky, nemá chybu :-)). Bondgirl je moc pěkná, záporák a jeho pomocníci nejsou vůbec špatní (hlavně ten s jojo cirkulárkou :-)), ale scénář mi přijde dost slabý na to, že film má dvě hodiny. Pro mě tři a půl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia akcna jazda v rezii akcneho diabla Johna Glena. Hlavne vdaka skvelym akcnym scenam stoji tato Bondovka za pozretie. Zapletka je dost zmätena a prilis som nepochopil preco sa dali dokopy priekupnici diamantov z Indie a fanaticky general, ktory chcel odpalit atomovku. Asi nebola tema priekupnikov dostatocne zaujimava, tak tam prihodili fanatickych rusov. Ti vzdy zaberu na divaka. Kludne sa cely film mohol odohravat v exotickej Indii. Len skoda, ze herecke obsadenie je nejake druhotriedne alebo za zenitom. Bond, Moneypenny, M a Q uz pôsobia ako banda dôchodcov. Chudakovi Q sa uz triasli ruky, ked predvadzal novy gadget. Moore je uz fakt dost stary a Connery ho v konkurencnej Bondovke z rovnakeho roku po kazdej stranke strcil do vrecka. No a Moneypenny dostala pre istotu mladsiu asistentku. Bondgirls tentoraz pôsobia ako druhotriedny material, ktory sa zvysil z predchadzajucich Bondoviek (titulna a tuctova Maud Adams) a nic lepsie producenti nezohnali. Tak to dopada, ked poriadna zenska Barbara Carrera radsej prebehla ku konkurencii kvôli Connerymu. Zaporakov je tentoraz viacero a vdaka tomu ziadny z nich poriadne nezaziari. Prekvapivo slaby je aj inokedy diabolsky Steven Berkoff. Kabir Bedi cely cas len tupo pozera. Takze najviac zaujmu zabijacke dvojcata s nozikmi. Takze zapletka je slaba, ale film zachranuju akcne sceny. Nadchne uz skvely uvod na Kube v ktorom si Bond zalieta v mini lietadle, dalej velmi zabavna nahanacka s tuk tukmi v Indii a predcasne finale vo vlaku. Potom este nasleduje definitivne finale v Indii a blbnutie na lietadle, ktore mi uz pripadali zbytocne. Skoda len castych zaberov na Mooreho xicht pri ktorych sa pouziva zadna projekcia. Radsej mohli nechat iba zabery s kaskaderom, ktory predvadza skvele kusky. Na tak chabu zapletku je film strasne dlhy a keby sa skratil o polhodinu vratane niektorych akcnych scen, tak by som to videl aj na 4*, ale v tomto miestami nudnom prevedeni tomu dam len slusne 3*. 6/10. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Scény z východoněmeckého nádraží se natáčely v britském Petereboroughu. (Martin_Happy)
  • Když jeden z kompliců prorazí stěnu akvária a chobotnice se mu přilepí na obličej, jedná se o odkaz na o čtyři roky starší film Vetřelec, kdy se facehugger přisaje na tvář jednoho z astronautů – Kanea (John Hurt). (Jan.Kanak)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama