Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 163)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Muž v ohni a Mé druhé já, přičemž - jak už to tak u kopií bývá - je Equalizer horší. Zpomalovačky jsou k smíchu, příběh buď netuší, o čem chce vyprávět, nebo se snaží za každou cenu překvapit (každopádně působí nesourodě), záporák to s blazeovaností přehání a nebýt v hlavní roli Denzel, člověk by mu tu touhu po zlepšení světa nevěřil. Nemluvě o tom, že je hrdina až příliš nadčlověk, než aby se o něj byť na okamžik mohl divák skutečně bát (kam se chce dostat a ke komu, tam se prostě dostane, logika/nelogika). Nenudí to, je třeba ocenit nekompromisní styl a ve finálním fightu mezi regály geniální song Zacka Hemsyho, ve výsledku je to ale pořád JEN odvar z toho, co už jsme viděli jinde a lépe. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

A já se mu nedivím! Ono postačí, aby si taková kočka jako je Chloë jenom omylem odkašlala, a prostovlasému dědovi, který bydlí o půl planety jinde, se v mžiku ztopoří francouzské hole, péro se mu stočí po zvuku životního šuku na severozápad a začne na starý protézy vyvádět skopičiny. Ostatně, i o mně je známo, že mám pro Chloë jistou slabost - volně přeloženo - prcal bych ji na konferenčním stolku až do skonání světa. A laskavě si nechte ty kecy o pedofilních patáliích strýčka Ištvána. Je jí totiž už krásných 17 let! Jistě, pokud bych se jí rozhodl naklepat maso třeba v Egyptě, kde je sex povolen až od osmnácti let, asi by mi tamější faraoni otvírákem na konzervy separovali koule a hodili je do Nilu, naopak třeba v takovém Mexiku, kde si smíte legálně smočit führera už od ideálních dvanácti, by se mi zase každý rozumný deváťák vysmál, že jsem si na pašování kokainu ještě nevyrobil vlastní vnuky. Takže stačí jen přichystat adekvátní lokaci, nainstalovat konferenční stolek a pak chodit dva roky na přesčas do práce, našetřit si na letenku, letět do New-Yorku, navštívit Jeffa Wadlowa, jít s ním do baru, objednat mu láhev nejdražší skotské, schválně drbnout do skleničky, polít mu klín, dělat že je to nehoda, servilně se mu to snažit utřít, znenadání mu smyslně pohlédnout do očí, nechat přeskočit jiskru, využít příležitosti, překecat ho k výrobě Kick-Ass trojky, propašovat se na natáčení, náhodně v maskérně narazit na Chloë, úlisně ze sebe vypotit "come fuck… bitch" a je to doma! Nic náročného. Jenže já tradičně pohořím už na prvním bodě, protože abych mohl chodit někam na přesčasy, musel bych mít nejdřív práci. Kurva! Filmu bohužel srážím hvězdy za to, že tam Chloë byla jen první půl hodinu a pak až na konci. Kdybych měl zájem dvě hodiny sledovat nesmrtelnýho chlápka, co jednou rukou dokáže zpacifikovat celou americkou kriminalitu, tak se budu dívat buď na Chucka Norrise, nebo na Shreka. Inu, Denzele, nepotěšil jste mne! Míň kokotin, víc Chloë! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Přesně takovýhle scénář, by si zasloužil minulý rok Liam Neeson... ale né, on musí lítat v blbém letadle s blbými cestujícími nebo chodit mezi šutry jako jedna z nejnudnější postav, kterou kdy musel hrát. To Denzel, Denzel ten má jinou kliku. Představte si Man on Fire bez Tonyho Scotta, v jednodušším prostředí, obyčejnější zápletkou a s o kapku horším hudebním podkresem a máte Equalizera. A pořád je to jeden z nejlepších akčních thrillerů minulého roku. Nevím, jestli už nám všem klesají nároky nebo je Denzel takovej husťák, že mu toho spoustu prominem, faktem ale zůstává, že i přes můj (alespoň jsem se snažil) objektivní postoj mu ty 4/5 dát musím. Obzvlášť po té senzační hudbě při finále. Sorry Liame, aspoň máš co žehlit v Tak3n. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Denzelom Washingtonom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o mužovi s vojenskou minulosťou, ktorý chce žiť už úplne obyčajným životom, pracuje v obchode s náradím, má dobrých kamarátov a priatelí sa s mladou prostitútkou, ktorej nepríjemný život sa mu ale vôbec nepáči. No keď dievča skončí v nemocnici, rozhodne sa to zobrať do vlastných rúk, ale ruská mafia neodpúšťa a tak medzi ňou a mužom začína úplná vojna. Spracovanie sa mi páči, síce tempo filmu je po väčšinu času skôr také pomalšie a mal som z toho pocit, že sa tu toho vlastne ani až tak moc neudeje, ale s tým nemám problém. Celé je to pojaté takým klasickým žánrovým štýlom, ktorý mi vyhovuje najlepšie, no hlavne je tu perfektný hlavný hrdina presne v štýle, aký mám rád, všetko rieši s úplným pokojom, prakticky za celý čas sa nestretne s niečím, čo by mu robilo nejaký problém, likvidovanie zabijakov je pre neho tá najobyčajnejšia záležitosť a navyše si potrpí na poriadok a spravodlivosť, takže po celý čas to s ľahkosťou ťahá a nemohol som sa nudiť. Navyše aj dejovo je to pre potreby filmu úplne ideálne, chémia medzi hlavným hrdinom a záporákom je dobre zvládnutá, pričom potešia aj všetky ich spoločné scény, ale aj inak sa mi plno scén nadmieru páčilo, takže si určite nemôžem výraznejšie sťažovať. Akcie tu nie je až tak moc, čo je škoda, keďže je výborná. Je veľmi dobre natočená, správne nekompromisná a až prekvapivo drsná, pričom sa zameriava hlavne na efektné a nápadité likvidácie, čo mi nadmieru vyhovuje a tak ma skutočne mrzí, že tu toho nebolo viac. Ale aj tak musím určite spomenúť skvelé finále v sklade, prvý stret s ruskou mafiou, alebo aj zaujímavo zvládnutú explóziu v prístave. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Denzel Washington to po všetkých stránkach zvládol výborne, vydarený výber záporákov, obzvlášť hlavný Marton Csokas a sadli mi aj vedľajšie postavy, ako Chloë Grace Moretz alebo priateľ z obchodu. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Antoine Fuqua má už s týmto žánrom skúsenosti a tentoraz ma rozhodne nesklamal, postaral sa o skvelý vizuál, pričom mi až prekvapivo dobre sadli aj spomaľovačky, ktoré inak moc neobľubuje, k tomu zaujímavá atmosféra a kvalitne zlvádnutá akcia. A poteší aj hudba, obzvlášť celé finále je vďaka nej ešte pôsobivejšie. Takže keby tu bolo viac akcie, bol by som ešte spokojnejší, ale aj tak sa mi to dosť páčilo, Equalizer je jeden z najlepších akčných filmov za dlhú dobu a rád si to pozriem znovu. 79% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington ještě neřekl poslední slovo. Ze začátku sice velmi zdlouhavé dobrodružství postaršího prodavače a těžce se to k něčemu prokousává, ale jakmile se to rozjede a Denzel se dostane k nějakému útoku, je to fajn. Režisér Antoine Fuqua si dal záležet zejména na akci a spolu se skvělým soundtrackem se mu to neskutečně povedlo. Denzel je i v šedesáti neskutečně cool a zpomalovačky mu sedí. Možná bych film trošku zkrátil, ale jinak fajn...Za mě skvělých 70%...[24.9.2014_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2014 na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Natáčení probíhalo v různých částech amerického státu Massachusetts, například v Bostonu, Salisbury nebo v Haverhillu. (Terva)
  • Definice slova „equalizer“ je osoba nebo zařízení, které něco vyrovnává, ale ve slangu to také znamená zbraň. (sator)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama