Jérôme EnricoScénář:
Jérôme EnricoKamera:
Bruno PrivatHudba:
Michel OchowiakHrají:
Bernadette Lafont, Carmen Maura, Dominique Lavanant, Françoise Bertin, André Penvern, Jean-Baptiste Anoumon, Axelle Laffont (více)Obsahy(1)
Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)
Perníková babka. Francúzi na to išli s nemravným šarmom, ale chcelo to viac dravosti a gangsterského čierneho humoru. Nápad nebol zlý, no chýbala tomu hutnejšia realizácia, babka to herecky zvládala a tak bola škoda nevyužitého potenciálu. Inak ale nápadité a hlavne svižné, no a skončí to celé skôr, než si uvedomíte, že to začína byť otravné. 60%. ()
,,NEMÁM PENÍZE ANI NA JÍDLO. PŘISAHÁM ŽE BUDU MLČET, KDYŽ PRO TEBE BUDU MOCT PRACOVAT....“ /// BABA. Na jednu stranu ,,střelená“, ale celkem vtipná. Úsměvnej příběh, kterej má tempo a netají se tím, že jediným cílem je zábava. Tomu je podřízený všechno, takže nečekejte žádnou krimi zápletku, ale spíš takovou blbinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem chudej důchodce a panelák je plnej vietnamců... 2.) Cukrárna je plná hašišáků (taky motorkáře jsem tam viděl…). 3.) Thx za titule ,,thecentre“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()
Zatrpklí důchodci, dealeři drog a rasisti jsou tři skupiny lidí, kterým se snažím vychytrale vyhýbat v civilním i filmovém životě. Tentokrát jsem to dostal namixováno všechno dohromady a ani žánr komedie to nedokázal statečně zachránit, neboť v průměru jedno pousmání za půl hodiny mi žádnou velkou zábavu nepřineslo. Já se nudil a pokud nějaká seriózní vědecká studie tvrdí, že zhulený bych si to parádně užil, tak vznáším námitku proti jejím unáhleným závěrům. ()
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $13,388,000▐ celkom zaujímavý nápad, je to svižné, občas to aj pobaví ale chýba tomu lepšia príbehová kompaktnosť, lebo miestami sa to tvári ako uletená snímka, a niekedy zas troška vážnejšie to vyznie než by malo, hlavne keď tú babu napadnú chuligáni, či dílery /40%/ ()
Britská Bílá vdova nebyla žádný zázrak, ale kdyby dealovala v podchodu vedle Paulette, vezmu zboží od ní a na tu francouzskou rašpli plivnu. Vtipné jen v ojedinělých záchvěvech, jinak pitomé jako ti dva policajti, co by nepoznali prodejce drog, ani kdyby jim nabídl cihlu hašiše přes stažené okýnko jejich auta.. ()