Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 2
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Recenze uživatele Charlie84 k tomuto seriálu (2)

Na jezeře (2013) 

Pět hvězd za atmosféru. Stručně pro ty, kdo si to nedej bože chtějí pustit jako detektivku: V ToTL dojde k několika zločinům. Vraždě na člunu, tu vidíme, včetně pachatele. Dvěma jakože sebevraždám, které sice sebevraždami nejsou, ale pachatele se nedozvíme. A pak je tady ta těhotná dvanáctka, ano, to by se dalo označit za detektivní linii, kdyby se za celou stopáž neobjevil pouze jeden možný pachatel (zřejmý v polovině prvního dílu), který to...nečekaně...skutečně je. No a na konci dojde k jistému odhalení, které by snad mělo něco vysvětlit? Nebo propojit dějové linky? Ehm. Nevím, jestli sedmihodinová verze (viděl jsem sestříhanou o jeden díl kratší) se snaží více řešit návaznost scén, motivaci postav, nedej bože nějaké to vyšetřování...případně drobnosti typu jak se kdo kam dostal, jak se kdo o čem dozvěděl, proč kdo kam jde a proč tam dělá to, co tam dělá...a jakou roli ve všem hraje ona mystička a místní bezdomovec - porodní dědek? Prostě pět za atmosféru. Berte nebo nechte být... ()

Čínská dívka (2017) (S02) 

Druhá řada je v lecčem věrná té první. Pokud nejste žena, bude vám většina postav, včetně mužských, připadat neopodstatněně emocionálně nestabilní. Velice eufemicky řečeno. V druhé polovině se budete asi ptát, proč pořád někdo brečí. POŘÁD. O něco více se vyšetřuje, což je plus. Postavy jsou o něco méně bizarní, ale fakt jen o něco. Závěr je poměrně nečekaný. Což nutně neznamená „divácky uspokojivý“. Chybí tady atmosféra divné divočiny z jedničky, název „Top of the Lake“ zcela pozbyl smysl. Leč má to „něco“ do sede a kvalitativně bych řekl, že jde skoro o posun vpřed. Třetí sérii už ale raději ne. ()

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama