Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Leonardo Da Vinci, známý umělec a vynálezce neblahé pověsti, žije svůj už tak zvláštní život ve Florencii. Jednoho dne za ním přijde cizinec. Řekne mu, že může být součástí něčeho většího. Něco za hranicemi tehdejších představ... (Varan)

Recenze (2)

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je někdy opravdu geniální, ale jeho genialitu často ničí nudné rozhorovory. Doufám, že v příští sérii bude více akce, protože akce je v seriálu vždy povedená. Seriál má skvělý soundtrack (jak jinak, když je od McCrearyho). Znělka mi po pár dílech vlezla do hlavy, takže je taky dobrá. Efekty a kostýmy se mi líbí. Leonardo je skvělá postava. V seriálu nesmíte hledat historické přesnosi, protože jich tam bude málo, ale naštěstí si toho seriál je vědom a na nic si nehraje. Dost mi to připomíná svět Assassin's creed (nejen kvůli Eziovi, ale i kvůli tajemnýmu bratrstvu a vzácnými artefakty). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nerad hodnotím seriály, aniž bych viděl všechny nebo alespoň převážnou většinu dílů, avšak v případě Da Vinciho démonů jsem zhlédnul z první série 5 epizod, z nichž mě žádná neuhranula natolik, abych měl výraznou chuť pokračovat. Netvrdím, že seriál nemá atmosféru a že je špatně zpracovaný, ale nesedí mi celý tento koncept, kde je z Da Vinciho jakýsi renesanční superman, jenž opravdu všemu rozumí (no, jasně, byl to renesanční umělec a obsáhl vědění z mnoha odvětví, o tom nebudeme ve při), ale navíc je ještě skvělý ve fyzických konfrontacích, resp. rvačkách, tělo má vypracované z fitka (ano, též jsem slyšel tu báchorku o tom, jakou měl pravý Leonardo sílu a že platil za siláka), směle by se mohl hlásit do světových kriminálek, protože vše vyřeší lépe než poručík Columbo, nosí moderní účes a trendy plnovous, zkrátka je takovou americkou verzí nebo prostě lákadlem pro konzumní diváky. Možná jsem příliš upjatý, ale příliš mi tahle forma nesedla. Možná, že kdyby se hlavní hrdina jmenoval jinak a nehlásil se ke skutečné osobnosti, sledoval bych seriál s větším zaujetím. Tohle je pro mě (pocitově) ve všem až příliš nedůvěryhodné a historicky nepřesné (byť jednoznačně tvůrci do příběhu zakomponovaly řadu Da Vinciho skutečných životních peripetií, vynálezů, atd.) a točené "na pěkný pohled", prostě tak, aby to skvěle vypadalo. (V porovnání se zhruba stejně starým seriálem Marco Polo na mě nepůsobí prakticky vůbec autenticky, ale to je jen můj subjektivní dojem.) Přesto však některé epizody mohu hodnotit nadprůměrně, neboť měly kouzlo, napětí a dobrý spád. ()

Reklama

Galerie (217)

Reklama

Reklama