Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (58)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohly by to být dvě série (či jedna kratší), ale asi jim to nějak v desátý epizodě nevyšlo na čas (což se divím, protože třeba epizoda Smrt všude kolem je sakra natahovaná s několika dalšími epizodami), ale nu což, ta druhá půlka má už alespoň jasno, do čeho se chce pouštět a jak skončí, hlavní body pro každou epizodu a nepřešlapuje na místě s tématy ke zmapování. První půlka je přávě taková nerozhodlá, takové mdlé cosi o Paříži a tak a nějak to nefunguje kvůli hromadě keců, nejistotě samotných tvůrců, co chtějí ukázat a celkové zbytečnosti (a ještě číňance, kterou jsem si tedy osobně skoro vytěsnil z hlavy, protože tuhle sérii jsem sledoval fakt dlouho). jako jo, je tam fajn ukázat historii, kontrasty v kulturách a nápadech a vynálezech, ale mohlo by se to využít i chytřeji a ne kolem toho v nezmezné genialitě honit minimálně pět dílů ze šílených dvaceti. Co se ale druhé půlky týče, je celkově mnohem rozhodnější... a především (i přes to, že mě to štvalo) vyniká novými a ''novými'' postavami (ve kterých se tedy těžko orientuje a občas jste úplně zahlceni). Ale nové obsazení Ragnarových synů je naprosto dokonalé (jen tomu musíte dát čas) a skvěle sekundují Travisi Fimmelovi (Ragnarovi, který mi po téhle sérii společně s Egbertem přijde jako jedna z nejlépe zahraných seriálových postav). Mají přesně ty ksichty, pohyby, oči, řeč... naprosto skvělé. Každopádně, pomalu začali ke konci dohánět průměr série... ale nějak tam ty vyprůměrovaných pět hvězd nemůžu s klidem v srdci dát. takže sorry, čtyři. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, když člověk dokouká dvě řady po deseti dílech po vzoru předchozích řad a ono je to jen jedna po 20ti. Už jsem si na tak dlouhé seriály odvykl, stalo se tam toho hrozně moc a nedokážu to dějově odlišit od řady třetí. Nicméně kvalitativní sešup opět mírně pokročil a já doufám, že postupem dál nezvýší tempo jak slýchám všude kolem...70% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série se dělí na 2 části. S tím, že začátek ve Wessexu celkem ušel, ale hned potom neásleduje poměrně nudná část zaměřující se na Rollův vztah, Bjornův test muže a Ragnarovo feťácké zoufalství plné prazvláštní výplně a nezajímavých scén. Považuju je za velice slabou a bezvýznamnou část seriálu a ohodnotil 2*. Naopak Druhá část 11-20 epizoda šly hodně nahoru a přirovnal bych je kvalitou ke třetí sérii 4*. Zde se nachází Ragnarova osobní pomsta a především jeho opětovné shledání s králem Ekbertem bylo nesmírně dojemné. Celkově tedy dávám 3 hvězdy. 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sezóna již vypadala vyloženě rozmáchle, výpravně, fantasticky velkofilmově. Dějové linky přestříhávaly mezi Norskem, Anglií a Francií, nicméně každá z nich zůstávala zajímavá (i když domácí mocenské (= vražedné) politikaření se přelévalo dosti divoce "ode zdi ke zdi"). Protože se zdrogovaný Ragnar na opiu stával čím dál větším stínem sebe sama, nečekaný (a poměrně necitlivý) skok o nemálo let dopředu v polovině vyznačil nový prostor i možnosti pro jeho syny, pevně přebírající otěže válčení i nájezdů majestátní pomstou. 87,5% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Stejný druh zklamání jako letošní řada Hry o trůny. Nepříliš zajímavý děj se vleče, všude samá vata, hlavní postava navíc obrazně i doslova často úplně mimo. Pár silných momentů a bitva na závěr rozpačitý dojem nezachrání. A to má mít teď na podzim ještě další díly a pak novou sezónu? Proboha! Nebo spíš u Ódina? Pro mě konečná. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)
  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno