Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele janka007 k tomuto seriálu (1)

Reality (2019) (S06E02) odpad!

Tři pracující třicátníci se sejdou v hospodě a fňukají. Sice je to "jen" 70 minut fňukání, ale člověk má pocit, že jsou to hodiny a hodiny zmaru. Nakonec za ty, kdo může za to, že si nemohou dovolit vlastní bydlení, označí rodiče, kteří jim lhali, že s vysokoškolským titulem je život lehčí, a Airbnb.cz. Bože, jak je tohle ubohé! Kolem mě stovky lidí zoufale řeší bytovou situaci, je to téma, které se vyhne jen těm skutečně velmi šťastným. Pronájmy, půjčky, hypotéky na celý život. Ani se mi nechce věřit, že ta Barbora Chalupová, která stojí za dokumentárním filmem V síti, je ten samý člověk, co vyprodukovat tenhle naprostý shit. Ano, reality řešíme všichni a mnozí marně, ale ti, kteří o nich natočí dokument, se spokojí s tím, že je to nespravedlivé. To je zoufalství. Kéž by alespoň nějak zmapovali situaci nebo se zeptali lidí, co s neřešitelnou situací dělají... Zmar, zmar, zmar. Naprosto nerozumím tomu, že je film distribuovaný pod značkou Český žurnál, která má zaručit nějakou kvalitu. Tenhle dokument může jít rovnou do skartovačky, je to cvičení nedospělých středoškoláků na téma já a zlý svět. ()

Reklama

Reklama