Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele KRYSIOPICE k tomuto seriálu (1)

Výchova k válce (2016) (S04E02) odpad!

Tragicky nezvládnutý dokument. Těžko uvěřit, že ta slečna studuje FAMU. Neboť mnohé amatérské dokumenty na YOUTUBE mají vyšší kvalitu. Ale pro upadající ČT je tohle asi dost dobré. Holt někdo talent má a jiný ne. Neskutečně chaotické, ale předně je to velice tendenčně podané. Schválně jsou tam vyzobané největší perly blbečku, kteří promluvli na kameru, ale názor někoho inteligentního tam chybí. Proč, protože se to někomu nehodil do sluníčkové vize světa, kde se teroristi porážejí objímáním a pozitivním myšlením. Co tim vlastně chtěli říct? Že když děcka budou mít branou výchovu, že se z nich stanou žoldáci? A neublíží jim spíš násilí, které uvidí ve filmech jako je Očista? Nevypěstují v nich špatný přístup ke zbraním stupidní seriály jako je Kobra 11? To si važně myslí, že střílení ze vzduchovky pod dozorem instrukrora jim způsobí nějaké trauma na celý život? Co nám říká informace, že Češi vyvezli zbraně do světa za 2 mld. ? Kolik z toho jsou pistole pro USA a Kolik z toho činí zbraně pro slovenskou policii? Znamená to, že vyzbrojujeme teroristy? Ne. Zajímá někoho v českém Amnesty international, že jeden z největších výrobců zbraní na světě belgický FN Herstal prodal do Saudske arabie zbraně za 1,17 mld. euro? Ne, protože nemají odvahu kritizovat nic, co se stane na západ od nás. Co by chtěli, aby přišli o praci lidé, co dělají ve zbrojovce v Brodě? ()

Reklama

Reklama