Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Vodnářka k tomuto seriálu (1)

Bratři Okamurovi (2019) (S06E01) 

Xenofob, rasista a profesionální šiřitel poplašných zpráv Tomio, nadšený lidovec a otec pěti dětí Hayato a homosexuální architekt Osama, který se zajímá o veřejný prostor a menšiny. Tato přímočará demonstrace rozdílnosti však vůbec nemusí být tak extrémní, jak se zdá, tyto bratry totiž kromě krve spojuje mnohé. Cílevědomost, společenská angažovanost, tvrdohlavost, ale také schopnost získat si obrovskou důvěru lidí. Filip Remunda prostřednictvím rodiny Okamurovy taktně proniká do duší české společnosti, zejména voličů prostředního Tomia, jež jsou v běžném životě Remundovým divákům nejvzdálenější. Oceňuji, že Remunda svůj charakteristický humor ani náznakem nepřevrací ve výsměch voličům SPD, k čemuž by v této situaci bylo jednoduché sklouznout. Naopak hledá porozumění a jde přímočaře k důvodům jejich podpory krajně pravicového dezinformátora. Ukazuje možnosti klidného spolubytí ve městech, komunitách a snaží se o hledání průchodných cest mezi na první pohled rozdílnými světy. Protože ty, stejně jako Hayato, Tomio a Samek, si nakonec nemusí být tak vzdálené... ()

Reklama

Reklama