Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Hannibal1913 k tomuto seriálu (2)

Výchova k válce (2016) (S04E02) 

No do prdele vlastně ani nevim jak to hodnotit. Účinkující jsou velmi velmi slaboduší, dokument je zpracovanej příšerně zmateně a zdlouhavě - čím víc rozhovorů s podivínama, tím líp? No a ta osoba s kosou? Co to zase kurva bylo za personu? ()

Spolužáci (2017) (S05E03) 

Takže jsme se dozvěděli, že v tom našom okolí a vlastně na každé dědině jsme všichni hrozně hloupí zabedněnci (či chcete-li jednoduší osoby) a že pravdu mají jen a pouze obyvatelé měst (hlavně teda těch velkých a toho našeho překrásného hlavního) a převážně ti, kteří do těch měst utekli právě ze strašidelných vesnic, plných tupců, masožroutů, zabedněných ožralů... Aneb jak režisér mapuje život ideologa a ve finále z něho samotného vyleze ještě větší ideolog a začne mu vnucovat tu svoju jedinou správnou pravdu. Tak trochu mi i připadalo, že mu nevyhovuje, že proti sobě ti spolužáci neměli žádnou nenávist a snažil se ju vytvořit? A na koncu reklama na stranu zeleniny jak vyšitá :-) No a největší rejžova hláška je, že několik stovek tisíc přistěhovalců zvládneme. Neboli zvýšíme jejich počet na standardních min. 10% obyvatel našeho státu, jako to mají západní mocnosti? ko ()

Reklama

Reklama