Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (3)

Český Alláh (2016) (S04E01) odpad!

Naivní manipulátorský výtvor, ze kterého až příliš kouká, jaký názor si má prosťáček hltající zprávy z ČT a stále ještě věřící pohádkám o úžasném multikulturalismu na předměstí měst na západ od našich hranic udělat. Což o to, dobrou propagandu dokážu ocenit, ovšem tento film, ze kterého až příliš kouká, za jakého o projevech islámu neinformovaného blbce diváka považuje, toto speciální kritérium nesplňuje. Kdo se chce se situaci s islámem v této zemi (a s názory muslimů) seznámit, ten nechť dá přednost zatím jedinému zdařilému dílu na toto téma "Já, muslim". Tehdy se to ještě točit smělo. ()

Výchova k válce (2016) (S04E02) odpad!

Dobrý dokument na toto téma by byl takový, který by sesbíral informace a podal obrázek. Zde byl hotový obrázek a k tomu se maximálně tupým a průhledným způsobem sbíral materiál. ()

Bratři Okamurovi (2019) (S06E01) odpad!

Zhruba to, co od Remundy čekáte. Nejde o dokument, nýbrž o zfilmovaný terč namířený na jednoho z bratrů, nijak překvapivě na toho nejschopnějšího a nejméně konformního. Jeho protipólem je pak méně úspěšný bratr, který by také rád dělal politickou kariéru, pro jejíž nastartování neváhá bez důkazů házet po svém úspěšnějším bratrovi takovými pomluvami, nad kterými zůstárá rozum stát. Jako stafáž je pak v dokumentu ještě třetí bratr. ()

Reklama

Reklama