Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sskrblik k tomuto seriálu (2)

Gadžo (2014) (S02E02) 

Na dokument jsem byl zvědavý kvůli tomu, že Tomáš Kratochvíl je bratr mého spolužáka ze základky. Musím přiznat, že natočené to měl hezky - působilo to autenticky. Téma romů je v dnešní době dost citilvé a stále diskutabilní. Mě osobně okradli asi o 100 korun v Brně, tedy nic z čeho by jsem se měl zhroutit, ale nedůvěru ve mě vyvolávají, asi právě proto, že často potkávám dost hlučné jedince. Myslím, že si Tomáš vybral slušnou rodinu, určitě by to vypadalo jinak kdyby zapadl do rodinky psaníčkářů :). Jen by mě zajímalo, co si autor dokumentu myslí o nepracujích a dávky pobírajících jedinců? Jestli je třeba taky potkal, jestli navštívil i jiné rodiny. Pak by ta realita mohla vypadat zase o něco jinak, proto ***... ()

Spolužáci (2017) (S05E03) 

Nyní už vím, že spolužáci se mají posuzovat skrze politické vyznání a všichni bychom měli udělat doma místo v kumbále pro jednoho až patnáct uprchlíků. Tak honem honem, blíží se Vánoce... ty dvě hvězdy jsou za Vysočinu a pohled na lidi, které znám z okolí... ()

Reklama

Reklama