Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D. - Série 6

(série)
Trailer
USA, 2019, 9 h 31 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá řada se rozhodla zkrátit počet epizod z 22 na pouhých 13 a to bylo podle mě dobré rozhodnutí. Tempo téhle série je totiž rychlejší a lepší než u minulých řad, není zde tolik výplňkových dílů a většina epizod je zajímavá a plná důležitého děje pro příběh série. K tomu ději, ten je na tom trošku hůř, a to hlavně u posledních epizod. Ale abych začal pozitivně, prvních 9 dílů je opravdu skvělých. Příběh točící se okolo Sarge, odhalování záhad kolem Shriků a hledání Fitze v hlubokém vesmíru mě hrozně bavilo. Když už jsme ho zmínili, Sarge je výborný záporák. Clark Gregg ho hraje skvěle, je strašně charismatický, jde z něj respekt a strach, opravdu působí jako hrozba, ale zároveň chápeme jeho motivace a proč dělá to, co dělá. Kdyby se celá řada nesla v tomhle duchu, tak je to super. Jenomže po té 9. epizodě přijde několik zvratů, odhalí se nám, co jsou Shrikové a kdo je Sarge, který jde trošku do pozadí, a prostor dostává druhá záporačka Izel, která mě fakt nebavila. Izel je nezajímavá, otravná a nudná postava a kvůli ní trpí celý děj série. Navíc, všechna ta odhalení kolem Sarge a Shriků mi prostě neseděla. Ten nápad s dimenzí tvorů bez forem, kteří se potřebují dostat do našeho vesmíru, mě nezaujal a nijak extra mě nebavil, navíc mi přišel až přehnaně velkolepý na to, jak přízemně působila první půlka série. Taky se v druhé půlce řeší rasa Chronicomů a jejích invaze na Zemi a celá tahle část vůbec nesouvisí se zbytkem děje a je to čistě setup a příprava na 7. sérii. K dalším prvkům řady, efekty jsou dobré, i když jich tu moc není, ale všechny triky vypadají dobře. Hudba je taky fajn a akční scény se mi taky dost líbili. Takže, kdybych to měl nějak shrnout, první část série je skvělá, hlavně díky charismatickému Sargovi, s příchodem Izel jde ale všechno tohle do kytek, dostáváme nudnou záporačku, poměrně nezajímavý děj a tohle už mě moc nebralo. Kdyby se 6. řada soustředila na postavu Sarge, udělala by lépe, jelikož ten je výborný. Bohužel v 2. půlce série přichází na scénu Izel, Shrikové a poměrně nezajímavý děj. Hodnocení: 70% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto sezónu jsem se nějak nedokázal naladit na stejnou vlnu jako tvůrci. Postavy zbožňuju, ale ten děj mě vůbec neuchvátil. I těch 13 epizod bych ještě zkrátil. Měl jsem pocity jako při sledování první poloviny první řady, kdy se všichni ještě tak nějak hledali a příběh nevěděl, kam přesně má směřovat. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 60%. Napriek tým zvratom a niektorým dobrým scénam, je to toho už veľa na mňa a vôbec to nefunguje tak dobre, ako pred tým. Je síce pekne, že sa tvorcovia vynašli a dobrí sa stavajú zlými a opačne, no napriek tomu ma to nestrhlo a nebavilo tak, ako tretia alebo štvrtá séria. Čím viac sérii a dielov Agenti majú, tým viac ma to nudí. Príbeh ma tiež úplne nechytil. Našťastie táto séria je skrátená a mala len trinásť dielov, čo je len plus. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vydařená sezóna svým každým dílem dokazovala, o kolik napřed po všech stránkách (scénáře, postavy, režie, akce) jsou Agenti vyspělejší než třeba konkurenční "Arrowverse". V rozmáchlé vesmírné zápletce mi chvíli trvalo se zorientovat, jelikož všichni byli rozlítaní po všech čertech (a také proto, že na předchozí série navázala velice těsně a se spoustou odkazů), ale posléze chytla pevný směr (mimozemská invaze - Izel, Coulsonův odraz - Sarge). ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série se vlastně vůbec nemusela stát (z hlediska promyšlenosti děje a zápletky byla opravdu asi nejhorší, pryč jsou intriky typu Ward, ale Sarge byl v prvních pár epizodách vlastně docela fajn). Jedině linka s Chronicomy měla šťávu (ale slouží skutečně jen pro uvedení další série). Kdyby navázali po páté sérii hned sedmou, nic moc by se nezměnilo: Fitz je zase někde fuč, Coulsona si vytvořili díky Eunochovi jako LMD (deus ex machina), nikdo důležitý kromě Davise v celé sezóně neumřel (ani May). Těším se na 7. řadu, snad bude lepší a bude tam i nějaký crossover s Peggy Carter. Žádná kvalitní upoutávka na další sezónu ovšem nemůže zachránit kvalitu té současné. 60% ()

Galerie (177)

Zajímavosti (39)

  • Keď Sargeovo (Clark Gregg) vozidlo narazí do vozidla S.H.I.E.L.D.-u, zničené múzeum je vidieť nepoškodené cez okno vozidla S.H.I.E.L.D-u. (Pat.Ko)
  • Sarge (Clark Gregg) a jeho tím hľadajú to, čo nazývajú PEG, alebo kryštály piezoelektrických gemov (PiezoElectric Gems). Piezoelektrický kryštál vyprodukuje elektrický náboj, ak je stlačený, a naopak, aplikovaný elektrický náboj spôsobí, že kryštál zmení tvar. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno