Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špatné časy nastanou v království Bruna Pochybného, když se zemí začne potulovat děsivá příšera zvaná Žvahlav. Její oči jsou dvěma plameny a pařáty vytasenými meči. Který statečný rytíř zabije tuto bestii a zachrání království? A kdo získá ruku krásné princezny? Bude to Dennis, hlupák a moula, který se učí bednářem a miluje tlustou Griseldu? Může právě on zachránit království? Nebo je to nad jeho síly? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Thomak 

všechny recenze uživatele

Režíruje sice Gilliam a v hlavní roli je obsazen M.Palin, to však neznamená další Monty Pythoňáckou taškařici. Spíš taková velice zábavná pohádka se slušnym množstvím perfektních scének a nápadů. A taky méně než více pro děti. No, nějaká mrtvola, humor, odkazy na všechno možný, nahá princezna, krev a trocha nechutností ještě žádný dítě nezabila. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice věrné vyobrazení temného středověku se všemi jeho nepěknými krásami. Sice se jednalo o typický humor z dílny Monthy Python, leč se s ním v tomto případě nepříjemně šetřilo. Až na pár exkluzivních momentek, kdy se mi natrhla bránice, jsem prožíval nepříjemnou nudu a ztrácel jsem pozornost. Příběh nepatří k nejzajímavějším. Snímek tedy dokonale funguje, co se týče několika jednotlivých momentů, ale jako celek působí spíše utrápeně. Z mé odborné strany lepší dva kusy. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Vtipně nechutná pohádka o hrdinovi, který vlastně tak úplně není hrdina, a jeho vyvolené "baculaté" Griseldě. Nejvtipnější scény se podle mě vždy točí kolem Dennise - dar z lásky, různé druhy vyměšování...takhle to moc vábně sice nezní, ale věřte mi, stojí to za to (i kdyby je kvůli sestře Jessice). MP stále v dobré kondici. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jak se to netýká Pythonů, tak je pro mě Gilliam docela zklamáním. Žvahlav sice k této kategorii patří, ale že bych se obzvlášť bavil, se taky říct nedá. Přišlo mi totiž, že fórů byla tak třetina, než by si scénář zasloužil, a proto se celý příběh točil okolo blbosti, která byla ve výsledku strašně natahaná. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Žvahlav je veľmi zvláštny film. V prvom rade taký zvláštny, že nám je počínanie hlavného hrdinu celkom u riti. Chodí z miesta na miesto, snaží sa niečo riešiť, ale všetko čo spraví nám príde akosi nezaujímavé. V tomto smere nás film necháva totálne chladným. Žiadna s postáv, snáď až na princeznu a kráľa, ktorý boli naozaj skvelo napísaný aj zahraný, sa tu nenašiel nikto, kto by aspoň trocha vybočoval z radu. Ale nevadí. Dôležité je, že film mal atmosféru. Síce mu dosť škodilo zrovnávanie z Monty Pythonom, ktoré je tam bohužiaľ badateľné a ktoré bohužiaľ nedosahuje ani v najmenšom náznak originálu, ale Gilliam tu konečne začal pracovať z predstavivosťou tak ako ju vidí on a to sa mu celkom podarilo. Nejedná sa o žiadny veľký a znamenitý prínos kinematografie, ale je dôležitý pre zrod človeka, ktorý neskôr stvoril také filmy, s ktorými sa vždy zaspávalo ľahšie. Poctivý priemer. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Mnoho scén bylo kvůli nízkému rozpočtu točeno jen jednou. (ČSFD)
  • Producent Sanford Lieberson chtěl do role Dennise původně obsadit Michaela Crawforda. (ČSFD)
  • John Cleese a Iain Cuthbertson odmítli role v tomto filmu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno