Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní německý příspěvek na téma coming out dospělého chlapa v maloměstě. Hlavní hrdina se zabouchne do kolegy na tréninku, prochází si klasickým soubojem sebezapření s touhou a jeho život se dostává do krize. Civilně působící film na mě zafungoval díky neokoukaným hercům, kteří kromě slušných hereckých výkonů předvádí velmi slušné erotické scény - plně v tradici německého upřímného přístupu k nahotě a sexu. Vzhledem k evropskému původu nelze úplně odhadnout, kam se děj bude vyvíjet a bylo to pro mě příjemné překvapení. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se už dlouho těšila a po premiéře mi ho všichni doporučovali. No a dnes jsem se k němu konečně dostala. Příběh je opravdu nádherný ... Smutný, ale nádherný. Vlastně se dalo čekat, jak se film bude vyvíjet, ale i tak jsem ho hltala až do závěrečných titulek. Herecké výkony byly úchvatné, obzvlášť mě potěšilo obsazení mých oblíbených Německých herců ... Prostě jeden z nejlepších filmů roku 2013 a zároveň jeden z nejlepších filmů s LGBT tématikou vůbec! ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Ano, i muži mají své dny. Někdy vědí, co je trápí, jindy na to musí přijít postupným pádem kariéry, rodiny a kamarádů. Snímek ukazuje, jak se ze šťastného hetero pozitivního borce stane gay a to se vší parádou. Pokud vám nevadí dva líbající se borci, možná ve filmu naleznete slušně napsané drama a doceníte ho. Chtělo by se mi říct, že pokud vám nevadila Zkrocená hora, tohle vám musí sednout taky. Velmi pěkné. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že v milostných hrátkách dvou mužů si právě nelibuji, nic pěkného na tom pro sebe nenacházím. Nicméně ten příběh byl vystavěn perfektně, celou dobu mi z toho šel mráz po zádech, a jenom jsem čekal, jak moc špatně to pro borce dopadne. V sázce byla nová rodina, rodina, ze které Mark vzešel, kolegové, přátelé, zdravý rozum, pověst...a tohle všechno...nebudu prozrazovat pointu, i když je zakomponovaná už v názvu. Zkrocená hora byl odvážný filmařský počin, protože šlo o velkou hollywoodskou produkci se špičkovými herci, Volný pád už bude vnímán jen jako další z řady napodobitelů, ovšem kvalitativně by mohl vyčnívat, dokonce i nad opěvovaný originál. Mně osobně se líbil víc, byl o hlubším citu a byl uvěřitelnější, protože ze současnosti, ze Zkrocené hory se tvůrci lehce vylhali tím, že ji popisovali jako story z jiných časů. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

No než se do toho pustíme, tak bych rád předznamenal, že mi homosexualita přijde v pohodě a slovy seržanta Hartmanna je mi jedno jestli je někdo na holky nebo hnusná slizká olezlá buzna. Freier Fall je prostě špatný film a má v sobě veškerá temná zákoutí současného evropského artu v pejorativním slova významu. Ústřední postava je zase z taktických důvodů autisticky dementní, aby s ní mohl scénář mávat jak se mu zachce a vlastně jediný výrazný rys, který má je její homosexualita. Mimo ni neexistuje a v zásadě spíše než pohled do trampot sebeobjeveného gaye je film sondou do světa mentálně zaostalého, který nedokáže řešit základní životní potřeby a zejména komunikaci se svým okolím. Naprosto zbytečné je zakomponovat protagonistu do macho světa policejní zásahové jednotky, protože s tímto tématem se zde nepracuje jakkoli nad rámec homosexuála v jakékoli jiné "silové" práci, stejným způsobem se nezadařil obraz rozkladu tradiční rodiny v důsledku hrdinovy nalezené orientace, protože problém tady buduje akorát fakt, že hlavní postava nestíhá vést dva vztahy najednou. V neposlední řadě tu máme homofobní pracovní kolektiv s rodinou - oboje jak z katalogu -kteří zde jsou však nositelé těch nejtěžších homofobních klišé, ačkoli se v tomto skutečnost posunula už notně kupředu, protože tvůrci queer snímků potřebují homofoby ke svému uměleckému životu. Jak najednou vypadá Život Adél pokrokově... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)
  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)

Reklama

Reklama