Reklama

Reklama

VOD (1)

Film natočený podle skutečné události sleduje někdejšího úspěšného sportovního agenta J. B. Bernsteina, který se, ve snaze získat pro hlavní tým americké basebalové ligy talentované hráče z Indie, pustí do netradiční náborové soutěže.
Film MILLION DOLLAR ARM natočený podle skutečné události sleduje někdejšího úspěšného sportovního agenta J. B. Bernsteina a jeho partnera Ashe, kteří byli vytlačeni z branže silnějšími a prohnanějšími konkurenty. Pokud rychle nepřijdou se zaručeným receptem na úspěch, budou muset definitivně ukončit svoji činnost. Jednou pozdě v noci dostane J. B. při sledování televizního přenosu indického kriketového zápasu nápad, který je tak radikální, že by mohl fungovat. Co takhle přivézt talentované kriketové hráče z Indie a naučit je baseballu? J. B., který do Mumbaie odcestuje pouze s nadaným, ale nevrlým hledačem talentů Rayem, uspořádá celostátní soutěž s názvem "Million Dollar Arm", v níž ze 40 tisíc soutěžících vzejdou dva osmnáctiletí vítězové, Rinku a Dinesh. J. B. je přiveze do Spojených států, kde mají začít trénovat u legendárního nadhazovacího kouče Toma House. Cílem je, aby s chlapci podepsal smlouvu hlavní ligový tým. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (107)

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Film odehrávající se podle skutečné události. Říkáte si, že takovýhle filmů s podobnou nebo dokonce stejnou pointou je mnoho? Ano, je.. Je to naprosto stejné. Ale víte co? Když vám to vadí, tak na to nekoukejte, podobné filmy se sportovní tematikou prostě žeru a když se k tomu ještě přidají dobří herci, kam Jon Hamm bezpochyby patří, tak sem naprosto spokojen. U podobných snímků je vždy plus, když se na konci ukážou praví "hrdinové", kteří tento příběh doopravdy prožili a to se zde na konci také stane.. Takže díky a těším se na další stejný film, který jistě dostane velmi podobné ohodnocení :) . ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Can I be your assistant, J.B., sir? 1) Přemíra klišé mi u tohoto líbivého snímku ani nevadila. Hlavní je, že hladí po duši. 2) Film je až na drobné detaily natočen podle skutečné události. Za podpis smlouvy chlapci získali po 8 000 USD. Na chvíli se vrátili do Indie navštívit rodiny a pak se připojili k tréninkovému kempu v Brandentonu na Floridě. Oba sportovci hráli svůj první profesionální zápas za Pittsburgs Pirates 4. července 2009. 3) Vítěz Million Dollar Arm, Singh, má od roku 2012 zdravotní problémy s ramenem, později i zlomený loket. Snad se vrátí ke hře letos, v roce 2015. 4) Patel byl pro nevýrazné výsledky propuštěn v prosinci 2010. Vrátil se do Indie, kde učil v Dillí baseball a následujícího roku asi dva měsíce pomáhal chlapcům ze své vesnice připravit se na druhé kolo Million Dollar Arm. Vrátil se k oštěpu a zúčastnil se národního atletického mistrovství v Kalkatě 2011. Další jeho osud je mi neznámý. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ asi najlepší športový film roku 2014, no uvidíme ešte čo prinesú tie ďalšie. Aj keď to bola skôr taká Disneyovka plná pozitívnej energie, ale námetovo je to v podstate celkom dobre zvládnutá inšpirácia zo skutočných udalostí, hoci zaiste prikrášlená o tie všetky sprievodné scénky z prostredia "rodinného kozuba" v JBovom dome, a taktiež aj tá moralisticko-romantická dejová vsuvka, ktorá mi ale takmer vôbec neprekážala. Aspoň to stále nebolo len o tom istom dokola a okrem baseballu a tréningov k príbehu pribudli aj rôzne iné dejové odbočky. Občas síce trochu nelogickosti a klišé, ale čo už narobíme - rukopis Disney sa vždy odrazí práve v tejto forme. Ale inak fajn, príjemná športová oddychovka. ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Divák dostane přesně to, co očekává před puštěním. Vše je podle šablony (byznysmen za zenitem, bláznivý plán, prvotní neúspěchy, pak bum, všechno vyjde, všichni jsme šťastní, tralala, k tomu linka moudré ženy a moudrého starce, kteří ukážou cestu ze slepé uličky...). Nemám důvod do toho nějak kopat, pohodová věc, ač přeslazená. Lepší, než Trouble with the Curve. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film mě překvapil pouze tím, že se v něm po delší odmlce přihlásil americký sen. Už jsem o něm nějaký ten čas neslyšel, takže mě dost překvapilo, že se vrátil i se všemi svými klišoidy. Jinak jsou ovšem Amíci nepoučitelní; dovoz z Afriky by jim už neprošel, takže se vydali lovit lidi do Asie:-) Aby z toho nakonec nebylo nějaké to YLM nebo BrLM... Snímek mě příliš nenadchl, protože nepřišel se zrovna originálním námětem (ač inspirovaným skutečnými událostmi), scénář byl značně předvídatelný, ještě víc mi ale vadilo, že klišé střídal patos a vice versa. Chvílemi jsem se tak u sledování cítil trapně, přestože jsem se na natáčení nikterak nepodílel. Hvězdičky tak můžu přidělit snad jen za pozitivní náladu, která se důvěřivým divákům musela líbit, a za to, že jsem nedostal otravu z jídla. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Obaja indickí chlapci nakoniec podpísali zmluvy s Pittsburgom Pirates. Amit, ktorý dvojici robil prekladateľa, sa po návrate domov stal trénerom basseballu. Jeho mužstvo tri roky neprehralo. (vander19)
  • Hlavní postava JB (Jon Hamm) nosí hodinky Rolex Submariner. (Liqid)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Georgia a Kalifornia a taktiež na viacerých miestach v Indii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama