Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (494)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto brutální citová ždímačka. Pakliže jste citlivka, tak počítejte s tím, že Vám tenhle příběh rozmočí oční víčko v první minutě a uschne až v momentě, kdy už Vám v televizi dávno bude svítit černá obrazovka značící minimálně režim spánku, přičemž Vám to dojde až hlasitým pípáním, u kterého si televize bude žádat Vaši pozornost. S láskou, Rosie je nicméně moc hezký film s takovým tím osudovým příběhem dvou lidí, kteří si k sobě neustále hledali cestu. Chvílemi mi to přišlo přehnané až příliš. Na druhou stranu, kdo říká, že v životě není možné cokoliv. Druhým pozitivem kromě filmu samotného je i skutečnost, že herce vůbec neznám, ale byl jsem z nich vysloveně nadšen. Úžasná romantika s překrásně lidským příběhem, se kterým se určitě setkalo mnoho z nás. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,431Tržby Celosvetovo $14,956,000▐ Lily Collins je v každom ohľade roztomilá a drží to nad vodou, nakoľko je táto romanca až zbytočne prekombinovaná /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“VZTAHY MEZI KAMARÁDEM A KAMARÁDKOU JSOU SLOŽITÝ, ALE JÁ JSEM TI VŽDYCKY K SLUŽBÁM“… /// Rosie je po dlouhý době teenagerka, která se dá nejen vidět, ale taky slyšet (troufnu si tvrdit, že mladá Collins je asi chytrá holka…). O humor se starají prekérky, a to ostatní je taková přirozená romantika. Na konci zřejmě silnější povahy šáhnou po rozvodovejch lejstrech a ti slabší zase po kapesníčku. Film je stejnej jako Rosie – a protože mě tyhle nenároční kousky se sympatickýma holkama baví, budu na něj vzpomínat s láskou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád poslouchám historky. Třeba tu o zatoulaným kondomu... 2.) Tak dlouho jsme se starou hledali, až mi umřela. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: The Film Arcade // Počet premietajúcich kín v USA: 15 // Otvárací Víkend v USA: $14,893 // ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Za tři, za čtyři, za tři, za čtyři......rozum, srdce, rozum, srdce......ano, zvítězilo srdce, jak jinak u mě, která jsem založením romantička. Na konci jsem vyměkla a tolik, tolik jsem Alexovi a Rosie přála, aby se jim splnil jeden výrok z filmu : " Jdi za svými sny." Vždyť je to přece tak krásné, když se nám splní v životě alespoň malinký kousíček toho našeho snu. A nechat Rosii, kterou hrála Lily Collins (nový objev) tak roztomile krásně, odejít ze života, by byl přímo hřích:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Uvnitř mé pochvy se zatoulal kondom a já ho nemůžu lokalizovat." I vyčerpávající třísekundový sex může mít následky a tak míjení Rosie s Alexem mohlo začít. Já jsem přející člověk, takže jsem na ně řval, aby se dali dohromady, ale oni byli pořád slepí, hluší a zadaní. Nakonec to bylo celkem fajn, ale kdybych tvrdil, že jsem se přitom bavil, tak by to na detektoru lži patrně neprošlo. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

P.S. Miluji tě, který rovněž vznikl v hlavě Cecelii Ahern se spisovatelce povedl o něco víc, ale tenhle příběh rozhodně taky není k zahození. Je totiž něčím hrozně opravdový. Koukáte se na určité situace a vidíte sebe, a proto se nemůžete odtrhnout. Potřebujete prostě vědět, jak to dopadne. Herecké obsazení je taky příjemné, i když Lily se mi vzhledově líbí v jiných filmech víc. To je ale jen drobná chyba na kráse jinak zdařilého filmu. Jo a dojde na jeden z nejlepších skoro-polibků, jaké jsem kdy ve filmu viděla... 4* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že výběr partnera na školní ples může být pro naši budoucnost tak zásadní. Vše mohlo být úplně jinak. Nejen kvůli této chybě musela Rosie překonat mnoho překážek. Ty jsou však servírovány ve svižném tempu, nad sebehorší situací se nefňuká zbytečně dlouho a její cesta za lepším zítřkem a splněnými sny, podpořená vymazleným soundtrackem, pokračuje sebevědomě dál. Osobně bych menší problém rozhodně viděl v postavě Alexe, který tu je za nerozhodného blba a hlavně jeho představitel nesahá zářící Lily Collins ani po kotníky. I tak se v rámci žánru jedná o velmi poctivou práci. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

S láskou, Rosie není klasická romantická komedie se šablonou „nejdřív víc smíchu, pak dojímání“, stejně tak země původu zde není příliš cítit (i typ humoru je spíš americký než britský). Film je hlavně pohádkou o osudové lásce (či „romanťákem jak trám“), a to se vším, co k tomu patří (tedy i těmi klišé), nutno ovšem dodat, že velmi příjemnou, pohodovou, plně sázející na hlavní sympatickou dvojici (moje první setkání s Lily Collins a doufám, že ne poslední). Obviňovat film z předvídatelnosti je „poněkud“ mimo, divák samozřejmě ví, jak to skončí, ale baví ho sledovat, jaké překážky musí tihle dva překonat. A když mi k tomu ještě přihodí Na krásném, modrém Dunaji, tak není co řešit, že. Hodnotím slušnými 4*. „Za prvé musíš být v pohodě. Ignoruj ji. Chovej se, jako že je ti ukradená.“ – „V tom mám praxi.“ – „Za druhé se musí cítit, jako bys v ní viděl něco, co nikdo jiný nevidí. Jako její duši.“ – „Zatímco ji budu ignorovat?“ – „Ano.“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že s dobrým obsazením máte z poloviny vyhráno. Claflin je tradičně fajn, Collins přenádherná, že by kvůli ní člověk snad i ten Atlantik rovnou přeplaval. Ale co překvapuje nejvíc je to, že ačkoli se jedná o červenou knihovnu, není to blbě napsané, obsahuje to řadu pěkně odkoukaných životních momentů a závdavkem i skvělý písničkový soundtrack a nápaditou audiovizuální dramaturgii. Ideální film (nejen) na rande. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Film o tom, když má "pravá láska" několikaleté zpoždění. Tu mamku Lily Collins prostě nežeru, i když jsem se hodně snažil. Jinak je ale Love, Rosie příjemná a ničím neurážející záležitost, která vás rozesměje a sem tam i rozpláče. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jak hluboko jsem to klesl? :D Dělám si srandu, řemeslně je to zvládnuto na výbornou, líbivá režie Christiana Dittera dává tušit, že nejsme svědky pouze obyčejné romance, navíc přitažené za vlasy, kterých jsou tuny. Knižní bestseller je povinnost a Love, Rosie téměř ničím z řadových romancí nevybočuje a pointu není třeba už od začátku nějak skrývat. Je to loženka, ovšem důležité je, jak se k tíženému záběru dva (ne)zamilovaní dostanou. To už totiž taková loženka není a ačkoliv je občas úsměvné, do jakých absurdit tvůrci zabrousili, povětšinou je to takové vhodně milé a člověka to dokáže zabavit. Když už nic jiného, alespoň toto se sluší pochválit...70% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Oka, ten konec je proste taký aký je a keby nebol, tak by to bola zrejme dokonalá romantika. Scéna lúčenia na letisku, keď Alex odlieta do Bostonu, radím už teraz medzi to najkrajšie čo som kedy vo filme videl. Seriously. Šarmantné, citlivé, smutné aj veselé a hlavne zo života. Z tej chémie by sa rozložil aj Toxic Avenger. Vidím to teraz na také 4 horory, aby som sa dostal späť do svojho štandartného filmovo-životného rozpoloženia. 90% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Naservírujte mi cihlové domečky, rozkošný přízvuk, neodolatelnou Lily Collins, strastiplný příběh o lásce protkaný lehkým humorem - a budu spokojená, pokud zrovna potřebuji něco odpočinkového. Love, Rosie je milá romantika o dvou lidech, kteří se milují, ale celé roky se míjejí a trvá jim, než si k sobě najdou cestu. Láska mezi přáteli je zkrátka ošemetná záležitost, s čímž se jistě ztotožní spousta lidí. Já k nim sice nepatřím, ale Alexovi a Rosie jsem držela palce již od jejich "zdálo se mi, že jsem šíp", přes "uvízl mi kondom ve vagíně a já ho nemůžu najít" až po "lepší pozdě, než nikdy". Je pravda, že s příchodem dítěte to začalo skřípat (jak jinak..) a Lily je sice dobrá herečka, ale vedle svojí údajné dcery vypadala spíše jako sestra. A ani ten příšerný účes středního věku tomu nepomohl. Každopádně mi film utekl jako voda a na hlavní hrdiny se koukalo jedna radost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, u kterého vás zajímá, co přijde za pět minut, co za půl hodiny a jak to celé nakonec skončí. I když je patrné, že dobře. Ve výsledku to však nehezky dře. Až příliš se tu totiž sází na oslí můstky a náhody. Ti dva se měli rádi pořád, ať už byli ve škole, na hřišti nebo ve stanu. Lásku však popírali. A budou popírat i desítky minut na plátně, ve filmu pak několik let plných přešlapů, omylů, nepochopení a nevydařených vztahů. On jde za svým studentským snem, také ona se na prestižní školu dostane, jenže jeden zaseknutý kondom udělá své. A se zoufalstvím v duši sleduje jeho zásadní životní kroky, aby si za nějakou dobu role vyměnily. Když se jejich cesty v dospělosti neprotnou poprvé, chápeme to, držíme palce, že to vyjde napodruhé, jenže i tehdy něco stojí v cestě. Když už je to počtvrté, začíná to dost otravovat. A body jdou chtě nechtě dolů. Knížka je prý hodně tlustá, osudovost se ovšem z filmu postupně vytrácí, extrémní ukvapenost při výběru partnerů je do očí bijící. Romantika neromantika, srdce nesrdce, chtělo to větší péči. Lily Collins a Sam Claflin jsou naštěstí nesmírně sympatickou dvojkou. Stejně jako hudba, dialogy, barvy, vtipné momenty, britská angličtina.. ale čtyři nedám!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak těžké je připustit si, že ten, koho miluju a s kým bych mohl být šťastný, je celou dobu vedle mě jako můj nejlepší kamarád? A jak těžké je, dát to tomu člověku najevo? Tento romantický film je o neustálém sbližování, oddalování, kličkování a míjení se ústřední dvojice, která má k sobě hodně blízko po kamarádské stránce a hodně daleko po partnerské stránce. Mohlo by se zdát, že tento námět už byl k vidění ve filmu mnohokrát a že už nemá co nabídnout, ale opak je pravdou. Tento film je jiný. Ví, kdy má být vtipný, ví, kdy má zvážnět, dokáže diváka velice hlasitě rozesmát stejně jako mu dokáže nabídnout dramatičtější okamžiky. A celé je to úžasně zajímavé, já se v kině u filmu ani na okamžik nenudil a nad filmem přemýšlím i několik dní poté, co jsem ho měl možnost vidět, stejně jako se ještě teď směju některým opravdu vydařeným vtipným scénám. Myslím, že na začátek roku jsem si nemohl vybrat lépe, na co vyrazit do kina. A jako bonus jsem objevil nádhernou herečku Lily Collins, o které jsem dosud nevěděl, a která mi přišla jako velmi přitažlivá osoba. Co se týče hodnocení, tak nemám nad čím váhat. Film nemá z mého pohledu žádný nedostatek, takže mu uděluji pět hvězd. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otázka nezní, kolikrát jsem již podobné osudové romance viděl, nýbrž kolikrát mě ještě zas a znovu dokáží emocionálně sejmout... Láska je radost! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty ale bohužiaľ je to nakoniec iba jemne nadpriemerný klasický romcom.Škoda.Ale na druhej strane ak to človek berie ako ďalšiu červenú knižnicu tak je to úžasné ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to pěkně natočené, poutavé a se sympatickými herci, tak dějově mi to přišlo poměrně plytké nebo spíš nelogické se spoustou samoúčelných přešlapů v chování hlavních postav, abychom se měli na co koukat. Svým způsobem pak film odráží zvrácenost/debilitu/uvolněnost současného stylu života, což vede k tomu, že si Rosie zadělá na problematický život tím, že při snaze přijít z trucu o panenství, zadělá si na potomka s někým, koho do té doby ani vlastně neznala. Na 4* to u mě rozhodně nemá a 3* jsou dostatečné k vystižení zábavnosti, solidního zpracování, ale také záporných hledisek filmu. ()

Reklama

Reklama