Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlivých napočtvrté a zase o chlup blíže k dokonalosti. Prvních pár minut zvěstuje další naivně ušlechtilou superhrdinštinu, ta se ovšem rázem mění v promyšlenou, dospělou a brutální sešlost známých ksichtů s morálkou prohnilější než tělíčko Bruce Wayna ve svých šesti stopách pod břečťanem. Skrze tradičně přetažený úvodní zvrat nám je servírována paralelní současnost oplývající atmosférou temnou jako mývalí vercajk po prznění výfuku, jejíž nejvíce fascinujícím produktem je přestárlý hrubián Batman s játry na šutr a muškou horší než Parkinsonem stižený zahradník. Všechno to šlape jako hodinky, dokud neprosáknou na povrch páchnoucí stoky patosu a nenamíří svým mastným ukazováčkem na nechutně stereotypní animaci, na jejímž omšelém laku nebyla za poslední roky provedena ani nejtitěrnější úprava a mé zrakové ústrojí se tak začíná rozkládat nudou. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo něco. Není to zrovna nejoriginálnější, cestování do minulosti a změny alternativní reality jsou poměrně profláklé téma, ale tohle se fakt povedlo. Elseworld byl tentokrát opravdu vymakaný a docela překvapilo, jaký to byl krvák. Nejlepší je, že na to, jakou to má nestandardní délku se tam pořád něco děje, takže to pěkně odsýpá a rychle to uteklo. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komixový animák, jaký jsem zatím viděl! Prostě nemám slov. Tentokrát se děj věnuje hlavně Flashovi. Vrátí se v čase zachránit svou matku a tím dá všechno do pohybu. Taky se tu utká se svým hlavním záporákem Profesorem Zoomem. Celý svět je vzhůru nohama. Objeví se tu skoro všechny DC postavy. Záporáci jsou hodní a klaďasové jsou zase zlí. Batmana dělá brucův otec Thomas a z jeho matky se stal Joker. A Superman je zase zavřený pod zemí. Škoda že v tom filmu nemá víc prostoru společně s Green Lanternem. A Aquaman s Wonder Woman chtějí zničit celý svět. Zní to dost šíleně, to se prostě musí vidět. ;) "Utíkej, Barry!" ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Opět střetáváme Ligu spravedlnosti v paralelní časové ose (to už to v DC vážně jinak neumí?), která se odštěpila po vymazání Flashe z minulosti. Což vedlo k opravdu drsně temné přítomnosti na pokraji 3. světové, s Evropou zničenou konfliktem Amazonek a vodní říše. Mrtvých jsou milióny, schytá to i většina "metalidí", protože zajímavý scénář si nemusel brát servítky - a také konečně prezentoval Flashe jako schopného a zásadního superhrdinu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak léta plynou, tak si osobně zcela upřímně nedovedu představit, co bych dělal bez každoročních animovaných dávek od DC/Marvelu. Až to dítě ve mně jednou nečekaně zemře bude to šok... Nová týmovka JLA pracuje s totálně úžasným a nápaditým scénářem (konečně na jiné reality došlo!), ke konci však překvapivě mírně ztrácí dech. Ale jen trochu. Go, Flash, go! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první animovaný film o Justice League, kde se neobjeví Martian Mannhunter. (jh666)
  • Film je založen na komiksové sáze od DC Comics "Flashpoint" z roku 2011, kterou napsali Geoff Jones a Andy Kubert. (Shadowspark)

Reklama

Reklama