Reklama

Reklama

Lego: Batman

  • USA LEGO Batman: The Movie - DC Superheroes Unite (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oslava na počest gothamského Muže roku Bruce Waynea se v mžiku změní v chaos, když na scénu vtrhne Joker bok po boku s partou ničemů, jako jsou Riddler, Catwoman či Two-Face. Temný rytíř se dává do díla, aby se vypořádal s nezvanými hosty, jenže jeden z přítomných zločinců mu uniká – Lex Luthor. A spolu s ním také dekonstruktor, tajná zbraň, která by v Gothamu dokázala navždy změnit rovnováhu sil! Zdá se, že ani s pomocí Robina nebude Batman na zločineckou bandu Lexe Luthora a Jokera stačit. Ale od čeho tu jsou Superhrdinové? Přidejte se k tažení proti zlu a vrhněte se spolu se Supermanem, Wonder Woman, držitelem prstenu Green Lanternem a Ligou spravedlivých do akce. Můžete tak zachránit nevinné, osvobodit Gotham a ještě si užít zábavu! Díky prvnímu filmu LEGO®: Batman objevíte zbrusu nové napínavé scény, které ve videohře dosud nebyly k vidění. A kdo ví, možná se trochu pobaví i Batman! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Pokud se ve světě Lega pohybujete aspoň chvíli, tak určitě víte, že má na svém kontě i nějaké animované filmy. Mezi známější patří např. Lego Příběh 1 a 2 a nebo novější Lego Batman z roku 2017. Něž si však v kinech roku 2013 odbyl premiéru první první Lego Příběh, v roce před, tudíž 2012, vyšla jedna z Lego her. Byl tím právě Lego Batman 2: DC Superheroes. Byla to první lego hra, která obsahovala dabing a postavy klasicky nemumlaly. Tvůrcům asi přišlo dobré vzít veškeré cutscény a sestříhat je do krátkého filmu kolem hodiny. U jiných her by to byl absolutní propadák, ale tady to překvapivě funguje. Jasně, nejde o nějaký skvělý počin, jako je třeba Lego Příběh, ale na to, že jsou to jen cutscény s pár dalšíma scénama, vytvořenýma pouze pro film je to až překvapivě dobrý. Příběh pojednává o Lexi Luthorovy, který prohrává volby a proto se spojí s Jokerem v naději, že použije jeho plyn, aby ovlivnil voliče. Batman s Robinem se ho snaží zastavit. Zní to jako absolutně plochý a nudný příběh, který je pro hry pro děti už zvykem odfláknutý. To je ale úplná lež. Příběh je místy až geniální a je zajímavý, jak si s ním v roce 2012 vyhrály. Stále jsem tu ale nezmínil nejlepší aspekt filmu, a tím je humor. Sakra, humor je tu maximálně geniální a hlášky se mi i po dokoukání zaryly do hlavy. Ať už jednoduché hlášky klasických Batmanových záporáků, kteří se jen mihnou, až po Robina, který je tak hloupý, až by někdy přechytračil i samotného Batmana. Humor si také využívá samotný fakt, že jsou postavy ze stavebnice. Scény, kdy se Batman převleče tím, že si prostě sundá vlasy vás pobaví a když Luthorova hlavní zbraň funguje na bázi toho, že rozebere vše černé (Americká policie bude asi hlavním zákazníkem Lex Corpu) je z prve taky k zasmání. Finálně bych řekl, že pokud nejste fanoušci Lego her, nebo aspoň stavebnice (a není vám 5), tak si film asi moc neužijete. Pokud máte k Legu aspoň nějaký vztah např. z dětství, řekl bych, že za zhlédnutí to stojí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem do tohohle šel, naprosto nepolíbený jakýmikoli jinými Lego snímky, myslel jsem si, že je to jen ptákovina, kterou nemyslí tvůrci schválně. Ukázalo se, že ji schválně skutečně moc nemyslí, protože se mimo jiné jedná o velmi zdařilou parodii. A to je na tomhle snímku to nejlepší. Nebere superhrdiny až tak vážně a některé vtipy - třeba ten ve výtahu - jsou opravdu dokonalé. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,902,911 //počet predaných kusov 90,026Tržby za predaj DVD v USA $3,486,794 //počet predaných kusov 216,510║ tak toto ma prekvapilo, som myslel že to bude vatový žváchanec ale nakoniec ide o podarenú bžundu, ktorá má čosi do seba, graficky, príbehovo vydarený úlet, plný tých najtrefnejších gagov, plus vydarená akcia, oddychovka ako sa patrí /80%/ ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Lepsie nez som cakal. Pribeh aj spravanie postav je trosku detske, predsalen cielova skupina nie su primarne dospelaci, no i tak sa naslo kopec pozitiv. V prvom rade forma - paradna HD animacia, super kamerove nalety, dobre CGI efekty, akcna rezia. Atmosferu dobre dotvara originalna hudba zo starsich filmov Batmana a Supermana (tzn. hudba od Dannyho Elfmana a Johna Williamsa - zaujimavostou je, ze tieto zname znelky boli znovuzahrane nasim Bratislava Symphony Orchestra). Prekvapeny som bol aj ucastou snad vsetkych znamych postav z DC univerza - zisli sa tu Batman, Robin, Superman, Lex Luthor, Joker, Two-face, Bane, Penguin, Cat-Woman, Riddler, Penguin, Jim Gordon, Green Lanter, Flash a dalsie postavy z Justice League...dokonca Joker ma takmer totozny smiech, aky mu vnukol Heath Ledger v The Dark Knight. Naslo sa aj par dobrych napadov, ci hlasok. Nakoniec jedinou vytkou je prave ta detskost. Keby bol tento LEGO Batman v Nolanovom style, tak by to bola uplna bomba. Takto je to slusna zabava na 70 minut. 7/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Lego Batman si žije ve vskutku jedinečném universu. Nic dechberoucího to není, ale má to takový svůj feeling, který většinu charaktérů a jejich vzájemnou interakci posouvá do nových, neviděných a tím pádem relativně zábavných rovin. Působilo to na mě jako taková zajímavě vyosená směska Burtonů, Schumacherů a šedesátkových tv show. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na videohře "Lego Batman 2: DC Superheroes". Většina scén se pak inspirovala přímo hrou. (TwoFace)
  • O hudbu k filmu sa zaslúžil aj Bratislavský symfonický orchester. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama